Umeå University - Faculty of Science and Technology

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Umeå universitet grundades 1965 och är Sveriges femte äldsta universitet. Idag har vi en stark internationell och mångkulturell närvaro med studenter, lärare och forskare från hela världen. Som ett av de ledande omfattande universiteten i landet lever vi med entusiasm, kreativitet och nya idéer.

Vi strävar ständigt efter att vara ett av Skandinavien och Europas bästa miljöer för utbildning , forskning och samhällsengagemang som möter utmaningarna i ett ständigt växande globalt samhälle.

Våra campus

Umeå Universitets Campus Umeå är huvudcampus och mönstras efter den amerikanska campusmodellen. Följaktligen sker nästan alla kurser och program som ges på engelska på Campus Umeå eller på det intilliggande Universitetssjukhuset.

Campus Umeå

Det finns faktiskt två campus i Umeå, Sveriges största stad. Campus Umeå är Umeå universitetets huvudcampus och fokcentral, och de flesta kurser och program hålls i sina många byggnader och anläggningar. Universitetsbiblioteket med dess 1,2 miljoner volymer och Universum, campusens centrum med pubar, kaféer, restauranger, bokhandel, studentrum och så vidare ligger också på Campus Umeå

Umeå Arts Campus

Umeå Arts Campus (konstnärligt campus) - för närvarande under utveckling - ligger på östra sidan av staden vid de natursköna bankerna i Umeåfloden och ligger inom kort gångavstånd från Campus Umeå. Det är värd för Umeå institut för design, Umeå akademi för skön konst och Umeå skola för arkitektur. HUMlab-X har också fått en plats på detta Arts Campus tillsammans med Bildmuseet, Umeå universitets museum för samtida konst och visuell kultur.

Online-utbildning

Förutom campusutbildning har tusentals människor som är inskrivna i vårt breda urval av distansutbildningskurser och program flexibilitet att främst studera i sina hemmiljöer.

Platser

Umeå

Address
Campus Umeå
Petrus Laestadius väg

SE-901 87 Umeå, Västerbottens län, Sverige

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium