University of Gothenburg: Faculty of Arts

Department of Philosophy, Linguistics, Theory of Science

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Konsten ger insikt och förståelse - Konsthögskolan i Göteborg

Vi ägnar oss åt forskning och utbildning med fokus på hur vi som människor relaterar till våra egna liv, för andra människor, till den obekanta och historiska.

Våra ämnen, som religion, historia, filosofi och genusstudier, ger en bättre förståelse för både våra egna och andras kulturer. En alltmer globaliserad värld kräver också goda språkkunskaper. Vi erbjuder cirka 20 språk för att fördjupa sig i.

Forskning inom konsten kännetecknas av mångfald och bredd. Under de senaste åren har tre profiler utvecklats till starka forskningsmiljöer vid fakulteten: språkteknik, medeltida studier och kritiska kulturarvstudier.

64782_entre970x300pxl.jpg
Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MA:er » Se skolans Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

MA

Master in Ancient and Medieval Philosophy and Classical Philology

Campusstudier Heltid September 2018 Sverige Göteborg

[+]

Följaktligen måste utövarna vara inte bara filosofiskt kompetenta utan också skickliga i användningen av historiska metoder.

Som framgår kräver den akademiska studien av antika och medeltida filosofi en uppsättning färdigheter som blir alltmer sällsynta även på global nivå. Forntida och medeltida filosofi och klassisk filologi, magisterprogrammet ger studenterna möjlighet att förvärva alla dessa färdigheter.

3) Källtexten studeras på originalspråken

Ansökan på programmet

Internationella studenter utan EU / EES-medborgarskap Ansökan till hösten 2018 kommer att öppnas mellan: 16 oktober 2017 och stängning den 15 januari 2018. Ansök på www.universityadmissions.se... [-]


Magisterexamen

Master I Logik

Campusstudier Heltid 2 år September 2018 Sverige Göteborg

Logik definieras traditionellt som studiet av formella aspekter av giltigt resonemang, men idag ser många logiker logik som en mer allmän studie av formella system och deras tillämpningar. [+]

Logik, masterprogram

Logik definieras traditionellt som studiet av formella aspekter av giltigt resonemang, men idag ser många logiker logik som en mer allmän studie av formella system och deras tillämpningar. De konceptuella ramarna och verktygen som utvecklats av ren forskning i modern logik har funnit många tillämpningar inom olika discipliner som studerar formella språk och system, t.ex. mjukvaruutveckling och beräkningslingvistik.

Som en akademisk ämneslogik är verkligt tvärvetenskaplig och ligger på gränsen mellan filosofi, matematik, datavetenskap och språkvetenskap. Utbytet är aktivt och ömsesidigt fördelaktigt. Logik är numera ett aktivt internationellt studie- och forskningsområde inom matematik, datavetenskap och lingvistik.... [-]


Master I Språkteknik

Campusstudier Heltid 2 år September 2018 Sverige Göteborg

Master i språkteknik (MLT) är ett program för studenter som vill göra datorer använda och förstå mänskligt språk. Det ger eleverna praktisk praktisk utbildning baserad på välgrundad teori, så att de kan bedriva en specialistkarriär inom språkteknik. [+]

Master i språkteknik

Master i språkteknik (MLT) är ett program för studenter som vill göra datorer använda och förstå mänskligt språk. Det ger eleverna praktisk praktisk utbildning baserad på välgrundad teori, så att de kan bedriva en specialistkarriär inom språkteknik.

Programmet drivs gemensamt av humaniora och informationstekniska fakulteter vid Göteborgs universitet och datavetenskap vid Chalmers tekniska högskola. Studenterna får också tillgång till Centrum för Språkteknik, ett tvärvetenskapligt centrum där idéer och projekt blir verklighet.

Språkteknikforskning och -undervisning i Göteborg präglas av inriktning på bidrag från teoretiska och regelbaserade tillvägagångssätt på lämpligt sätt i kombination med statistiska tekniker. Studenter får därför instruktion i språkteori som tillämpas på språkteknologi samt moderna metoder för språkteknik.... [-]


Kontakt

Adress, rad 1 Box 100, SE-405 30
Göteborg, Sverige