Anglo-American University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Anglo-American University

Anglo-American University / Anglo-Americka Vysoká škola (nedan kallat AAU) grundades 1990 och har sedan dess blivit ett centrum för akademisk excellens där elever från hela världen kommer för att bedriva akademiska studier samtidigt utforska staden, möter mångfald och utveckla en oberoende röst.

Anglo-American University, baserad i Thurn und Taxis Palace, precis under Pragborgen i det historiska distriktet i Prags Malá Strana, arbetar för att ge en unik utbildning ges på engelska baserade på bästa amerikanska och brittiska akademiska traditionen.

AAU har haft studenter från mer än sextio länder över hela världen. Fakulteten är också internationellt med specialister utbildade vid de bästa universiteten i världen som Harvard, Yale, Stanford och andra.

Anglo-American University erbjuder ackrediterad kandidatexamen och masterprogram inom följande områden:

  • Företagsekonomi
  • Humaniora och samhällsvetenskap
  • International Relations & Diplomati
  • Journalistik
  • John H. Carey II School of Law

Syftet med universitetet är att ge eleverna praktiska kunskaper och färdigheter som de finner ett jobb som ledande personligheter eller specialister inom sina yrken. AAU skapar en interaktiv miljö för sina elever i nära studiegrupper där tonvikten läggs på självständigt tänkande, exakt resonemang, förädling av skrivfärdigheter och praktisk och kreativ tillämpning av kunskap och färdigheter som förvärvats. På grund av sin mångkulturella karaktär och intim miljö för studier, skapar AAU unik plats för utbildning av god kvalitet. Just nu har Anglo-American University mer än 800 elever.

AAU, en institution som har gett premie privat utbildning i 25 år, är stolta att meddela att det har flyttat till Thurn und Taxis Palace. I enlighet med traditionen, är den nya campus ligger bara nedför gatan från AAU: s nuvarande byggnaden på Letenska 5, Prag 1. Byggnaden, som har övergivits i flera år, har gått igenom många händer under de senaste hundra åren innan ges en neoklassisk renovering av Thurn und Taxis familj 1814.

Enligt avtalet som undertecknades med Prag 1 kommunfullmäktige för två år sedan, kommer universitetet att ha en exklusiv leasing av palatset i 15 år. Studenterna kommer att starta klasser i den nya campus i början av vårterminen 2015.The nya lokaler kommer att erbjuda 17 fullt utrustade klassrum, en Bildkonst Studio och två gånger utrymmet för sin elevgruppen. Studenterna kan se fram emot en helt ny cafeteria samt en modern studentlounge för att studera och umgås. Dessutom kommer fritt utrymme för fritidsaktiviteter och evenemang göras tillgängliga, och kommer att möjliggöra mer akademisk samverkan och tillväxt. Alla elever ska ha tillgång till grann Vojanovy trädgårdar, med fokus på exklusivitet AAU: s nya platsen.

Beslutet att flytta gjordes för att rymma en växande elevkår på ett tekniskt och akademiskt avancerade campus. AAU värd idag studenter från mer än 60 länder runt om i världen och vill ge dem den mest exklusiva och moderna campus finns, samtidigt som dess läge i den vackra och historiska Mala Strana. AAU har lämnat Lazenska campus helt och anläggningen kommer att hyras ut till nya hyresgäster, men är detta helt under laddningen av riddarna av Malta.

Platser

prag

Anglo-American University

Address
Anglo-American University, Letenská 5
118 00 prag, prag, Tjeckien
Telefon
+420 257 530 202