Faculty of Humanities, Charles University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

siffror

Antal studenter: 2610 Avdelningar: 24 Utbildningsprogram: 18 Akademisk personal: 144 Administrativ personal: 38

historia

Den Humanistiska fakulteten (FHS) Charles University yngsta fakultet. Ursprungligen grundades i början av 1990-talet som Institutet för Liberal Education, var det upphöjdes till rangen av en fakultet i 2000, visionen är att det skulle erbjuda utbildningar på kandidat-, magister- och doktorandnivå i olika humanistiska och samhällsvetenskapliga discipliner inte ännu fastställts på CU. FHS fick snabbt ett rykte som en progressiv skola med innovativa utbildningsprogram och undervisningsmetoder.

Mission

Uppdraget för humanistiska fakulteten är genom utbildning av hög kvalitet för att förse eleverna med förmågan att leda ett meningsfullt liv i denna allt mer komplex och föränderlig värld.

mål - Att erbjuda utbildning inom humaniora och samhällsvetenskap som uppfyller högsta internationella standard; - Att uppnå excellens inom forskning och integrera den med utbildning, - Att odla förmåga studenter att lära sig hela livet och uppmuntra eget ansvar och ett engagemang för samhället; - Att främja rörligheten för FHS alltmer internationell student kropp och akademisk personal.

Forskning

Humanistiska fakulteten är tillägnad kvalitet i olika delar av den akademiska forskningen. Fakulteten deltar i internationella och nationella forskningsprojekt och främjar unga forskare akademiska utveckling.

Studentliv

• International Student Club

Internationella byrån, tillsammans med tjeckiska studenter (handledare), anordnar kulturella och sociala aktiviteter (turer i Prag, utställningar, konserter, etc.) för internationella studenter.

• Film Club

Film Club har en film screening varannan vecka under hela terminen. Det aktuella programmet hittar du på klubbens hemsida.

Student Faciliteter

• Boende

Boende finns i Charles universitets studentbostäder (sovsalar). Studenter normalt inrymt i dubbel beläggning rum.

• Student Cafeterias

Karlsuniversitetet driver ett antal student cafeterior (Menza) på olika platser. FHS cafeteria ligger på bottenvåningen i huvudbyggnaden i Jinonice.

• Bibliotek

Karlsuniversitetet bibliotekssystemet är decentraliserat och består av ett antal bibliotek på olika platser. FHS bibliotek kan hittas på bottenvåningen i huvudbyggnaden i Jinonice.

• Datorer och Internet

PC-arbetsplatser finns i datorsalar i olika universitetsbyggnader. Trådlöst internet kan nås i universitetsbyggnader (a Karlsuniversitetet studentkort krävs).

• Idrottsanläggning

Idrottsanläggningar finns i Hostivař campus (Bruslařská 1132, Prag 15).

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Tjeck
  • Tysk

Se MA:er » Se skolans Masterprogram » Se PhD » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

MA

Ma i genusvetenskap

Campusstudier Heltid 2 år October 2019 Tjeckien Prague 5

Filosofin i genusvetenskap vid Institutionen för humaniora vid Karlsuniversitetet (FHS UK) vilar på att erbjuda möjlighet till en systematisk och tvärvetenskaplig akademiska studier av teoretiska och metodologiska verktyg för forskning och utforska genusfrågor i historiskt perspektiv, med en bedömning av kulturella och etniska aspekter av ett visst ämne. [+]

Filosofin i genusvetenskap vid Institutionen för humaniora vid Karlsuniversitetet (FHS UK) vilar på att erbjuda möjlighet till en systematisk och tvärvetenskaplig akademiska studier av teoretiska och metodologiska verktyg för forskning och utforska genusfrågor i historiskt perspektiv, med en bedömning av kulturella och etniska aspekter av ett visst ämne. Genusforskning gäller intersektionella och tvärvetenskapliga perspektiv på kön som en av de grundläggande principerna som organiserar mänskliga samhället och kulturen. Genusvetenskap fokuserar på analys av historiska såväl som samtida manifestationer av genusordning, påverkan av feministiska och queera teorier och metoder inom vetenskap och forskning och andra aspekter av genusordningen; de sond också förhållandet mellan kön och andra kategorier av social differentiering och stratifiering såsom ras / etnicitet, social status, ålder, sexualitet och / eller handikapp.... [-]


Master in Historical Sociology

Campusstudier Heltid 2 år October 2019 Tjeckien Prague 5

[+]

Praktiska och forskningsbaserade färdigheter som förvärvats under studiet av denna kurs inkluderar yrkeskunskaper baserade på att hantera de grundläggande metoderna för kvantitativ och kvalitativ historisk-sociologisk forskningsmetodik.

[-]

Magisterexamen

Magister i Oral History - Samtida Historia

Campusstudier Deltid 2 år October 2019 Tjeckien Prague 5

Det tvååriga masterprogrammet i muntlig historia och samtida historia är avsedd för studenter intresserade av samtida (europeisk) historia, i intervjuande metoder och i tolkningsmetoder. Huvudsyftet är att utbilda studenter att bedriva forskning genom att skapa och analysera intervjuer och utveckla fältprojekt för att ta itu med de historiska och samtida frågorna som kräver tvärvetenskaplig utredning. [+]

Det tvååriga masterprogrammet i muntlig historia och samtida historia är avsedd för studenter intresserade av samtida (europeisk) historia, i intervjuande metoder och i tolkningsmetoder. Huvudsyftet är att utbilda studenter att bedriva forskning genom att skapa och analysera intervjuer och utveckla fältprojekt för att ta itu med de historiska och samtida frågorna som kräver tvärvetenskaplig utredning. Mästaren är uppdelad i två sektioner, den första täcker samtida (tjeckisk och internationell) historia och händelser, den andra är metodologisk och fokuserar på olika intervjuerstekniker genom vilka vi kan studera samtida historia. Det binder samman två allmänna tillvägagångssätt för att studera historia, makro- och mikrometoder, och möjliggör en grundlig förståelse av de senaste händelserna i historien.... [-]


Magister i tyska och franska filosofi

Campusstudier Heltid 2 år October 2019 Tjeckien Prague 5

Våra studenter har en grundlig kunskap om historien om tyska och franska filosofin av 18th och 19-talen, klassisk och modern fenomenologi i Tyskland och Frankrike, och andra relevanta former av samtida filosofi som framförs i tyska och / eller franska. De är kunniga om synen på, och svar på dessa filosofiska tendenser i den tjeckiska miljön. [+]

Språk: Tyska

Profil för examen

Våra studenter har en grundlig kunskap om historien om tyska och franska filosofin av 18th och 19-talen, klassisk och modern fenomenologi i Tyskland och Frankrike, och andra relevanta former av samtida filosofi som framförs i tyska och / eller franska. De är kunniga om synen på, och svar på dessa filosofiska tendenser i den tjeckiska miljön. Denna studie förbereder våra studenter för uppföljning forskarutbildning, och kan relevant sätt appliceras i akademiska och vetenskapliga institutioner som våra studenter är kvalificerade - på grund av sin specialutbildning och kommunikativa och språkkunskaper - att uppfylla de särskilda krav på kulturella och politiska ledning av de statliga och icke-statliga sektorn, hemma och utomlands, i media och inom förlagsbranschen.... [-]


Kontakt

Charles University, Faculty of Humanities

Adress, rad 1 U Kříže
158 00 Prague 5, Prague, Tjeckien
Hemsida https://fhs.cuni.cz/
Telefonnummer +420 251 080 212