Czech Technical University in Prague

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Allmän information:

Czech Technical University in Prague är det äldsta tekniska universitetet i Europa, grundat 1707 och är för närvarande ett ledande teknisk forskningsuniversitet i regionen och i Prags forskningsgrupp.

CTU erbjuder grund-, doktorand- och doktorandprogram vid 8 fakulteter: Fakulteten för civilingenjör, maskinteknik, elektroteknik, kärnvetenskap och fysikalisk teknik, arkitektur, transportvetenskap, biomedicinsk teknik, informationsteknologi och program vid MIAS School of Business.

Dessutom erbjuder CTU gratis sportkurser, du kan besöka och studera i National Library of Technology och känna det internationella samfundet på Campus Dejvice i hjärtat av Europa.

136733_32cf6ae7-460a-4c2a-8f89-93860bb45f99.jpg

Universitetet utbildar framtida forskare och kreativa arbetare. Alla studenter har ett större projekt som en obligatorisk del av sitt program, på kandidatexamen, magisterexamen och Ph.D. nivå. Studenter i teknik har tillgång till studentlaboratorier och verkstäder och till utrustningen och anläggningarna som de behöver för sitt projektarbete. Investerande studenter kan gå med i ett av forskargrupperna vid deras fakultet. Alternativt kan de till exempel gå med i ett av Formula Student-lagen som varje år utvecklar en ny version av en racerbil med en traditionell motor och en annan elektrisk driven racerbil. Vetenskaplig forskning är ett viktigt inslag i arbetet för alla akademiker som är anställda vid fakulteterna (skolor) och det viktigaste kriteriet för deras främjande.

Forskning bedrivs vid alla åtta fakulteter och även vid flera institut, till exempel Tjeckiska Institutet för Informatik, Robotik och Cybernetik (CIIRC) eller University Center for Energy Efficient Buildings (UCEEB).

CTU i Prag tog nionde plats i QS EECA University Rankings nyligen och Prag stad förbättrade sin position i QS bästa studentstäderindex för 2019. Prag rankas också som den näst bästa staden för universitetsexaminerade.

Studenter och forskare från regionen och allt mer från hela världen tycker att Prag inte bara är en idealisk stad att studera i. Det är också en plats att träffas i och tillbringa några dagar tillsammans på en konferens. De tjeckiska länderna och Prag hade ett svårt tjugonde århundrade, men Prag har nu helt återupprättat sig som en av de stora städerna i Centraleuropa. Tjeckien har återfått sin position som ett centrum för forskning och innovation, som det hade haft från början av industritiden till andra världskriget.

CTU i Prag är också en grundande medlem i Study i Prags konsortium som samlar sju främsta offentliga universitet i Prag.

136734_18449dfd-caa9-4b75-8b17-758948d30410.jpg

Följ oss på Facebook, Instagram och Twitter: @studyatctu

Platser

Prague 6

Address
Jugoslávských partyzánů 1580/3
160 00 Prague 6, Hlavní město Praha, Tjeckien