FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Film- och TV-skola (FAMU)

Film och TV-skola (FAMU) är en integrerad del av The Academy of Performing Arts, som grundades efter andra världskriget, 1947. Det är den femte äldsta filmskolan i världen. Dess akademiker inkluderar många inflytelserika filmskapare och manusförfattare.

Studier på Famu = Filmskapande skrivande akademiska discipliner

FAMU International har olika program på engelska, från en till sex veckors sommarverkstäder till en termin som anordnas utomlands till ettårigt program till hela masterexamen.

Varje program består av en varierande andel av praktisk filmskapande, skriftliga färdigheter kopplade till praktiska processer och akademiska discipliner relaterade till det audiovisuella området med sina reflektioner och metoder. Varje program har olika villkor för antagning.

Att studera på FAMU innebär också att du spenderar ditt liv i hjärtat en av de vackraste städerna i världen. Prag är en underbar plats för studentlivet, fullt av kultur och kul. Mindre än 5 timmar från Wien / Berlin / München / Budapest och andra stora städer i Centraleuropa.

Historia

1960-talet var kanske den mest lysande perioden i historien om både tjeckisk bio och FAMU. Studenterna och professorerna erbjöd de mest progressiva och utmanande idéerna till den övergripande sociala diskursen av tiden.

Efter ockupationen av Tjeckoslovakien i augusti 1968 var flera professorer och akademiker från FAMU att lämna landet, bland annat Miloš Forman eller Frank Daniel. Några av dem bidrog till utvecklingen av filmkonst och industrin i världen och spelade viktiga roller i utvecklingen av filmutbildning. Efter kommunismens fall i Europa upprätthöll FAMU sin status som den nationella filmskolan men öppnade samtidigt sina grindar för internationella studenter från hela världen.

FAMU är en grundare av CILECT (World Association of Film Schools), European League of Institute of Arts (ELIA) och av European Association of Cinema and Television Schools GEECT. Verksamheten av sina akademiker har fått många utmärkelser på internationella festivaler och har ofta samproducerats med inhemska tv-nätverk och sänds över nationen.

FAMU3

Platser

prag

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Address
FAMU International
Smetanovo nábřeží 2

11665 prag, prag, Tjeckien
Telefon
+420 234 244 311

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium