Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Charles University (CU) grundades i Prag 1348 av den heliga romerska kejsaren Charles IV och hör till bland de äldsta, största och mest prestigefyllda universiteten i världen. Charles University är idag rankad bland de högsta 2% av världens universitet i Shanghai Universitetets akademiska ranking av världsuniversiteter. Det är nummer ett universitet i Östeuropa enligt Webometrics Ranking of World Universities.

Samhällsvetenskapliga fakulteten ( FSV UK )) är den näst nyaste fakulteten för Karlsuniversitetet. Strax efter skapandet år 1990 blev fakulteten ett regionalt centrum för undervisning och forskning inom ekonomi, sociologi, statsvetenskap, internationella relationer, områdestudier, medieforskning och journalistik.

Profil: Samhällsvetenskapliga fakulteten erbjuder några av högkvalitativa bachelor-, magister- och doktorsexamen i Central- och Östeuropa inom alla samhällsvetenskapliga områden. Många av våra alumner fortsätter sina studier på högskolor i USA och Storbritannien (Harvard, Columbia, LSE, Cambridge, etc.) eller lyckas i tävlingar om högt kvalificerade jobb.

Fakultetets uppdrag är att främja lärande och skydd av kunskap, odling av fri tanke, självständig akademisk forskning och stöd för den mänskliga samhällets kreativa anda. Fakultetens huvudsyfte är att utveckla undervisning och forskning inom de samhällsvetenskapliga aspekterna som direkt eller indirekt relaterar till den offentliga förvaltningen eller samhällets ekonomiska och kulturella liv.

Fakta och siffror: Fakulteten har för närvarande cirka 4000 heltidsstudenter. Cirka 150 av dem är inskrivna i ett av våra engelska språkkurser. FSV UK har en av de högsta internationella deltagarna för rörlighet för alla fakulteter vid Charles University. Varje år välkomnar det cirka 500 utbytesstudenter från hela världen.

Internationellt samarbete: FSV UK understryker utvecklingen av det utländska samarbetet. För det första genom att utveckla och stärka vetenskapliga obligationer, student- och akademisk rörlighet och för det andra genom att erbjuda engelska språkkurser. Under läsåret arrangerar fakulteten regelbundet gästföreläsningar, seminarier, workshops och konferenser på engelska. De sker i samarbete med fakultetets partneruniversiteter i Europa, Nordamerika, Asien och Mellanöstern.

Platser

prag

Charles University Faculty of Social Sciences

Address
Charles University
Faculty of Social Sciences
International Office
Smetanovo nabrezi 6110 01 prag, prag, Tjeckien
Telefon
+420 222 112 111

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium