Faculty of Pharmacy - University Of Veterinary And Pharmaceutical Sciences Brno

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

universitet

FARMAKT FÖR LÄKEMEDEL BÖR DEL I MASARYK UNIVERSITET I BRNO 1 JULI 2020.

Det näst äldsta universitetet i Tjeckien grundades 1919. Fram till nu är det ett av de bästa välrenommerade centra för forskningskompetens, utbildning och studentstöd i Europa.

Eftersom farmaceutiska fakulteten tidigare var en del av Masaryk University mellan 1952 och 1960, kommer den officiellt att bli universitetets sjätte äldsta fakultet.

Pavilion of Pharmacy II

Studera apotek i Brno

Avläggande av examen från Pharmacy gör det möjligt för eleverna att göra mycket mer än bara att jobba på ett apotek! Studenterna efter examen är redo att specialisera sig inom områdena kliniskt apotek, sjukhusapotek, toxikologi, biokemi, mikrobiologi, forskning, akademi, industriapotek, kliniska prövningar, lagstiftning, farmakokonomi, patenträtt och många andra. Allt du behöver göra är att välja .

Standard-masterprogrammet i apoteket tar fem år och bygger på ett kreditsystem. Fakulteten är medlem i Föreningen för Europeiska apotekskunskapen och dess examen uppfyller alla krav på yrket som uppfyller EU-direktiv 2005/36 / EG. Det är därför lätt att flytta länderna över hela Europa efter examen. Under de första två åren reviderar och breddar eleverna sina kunskaper om elementära naturliga och medicinska ämnen till den nivå som krävs för att förstå specifika ämnen från apotekets område. Studenterna följer föreläsningar, seminarier, praktiska laboratoriekurser och deltar i praktiska apoteksplaceringar. Under de följande studieåren arbetar de med sin avhandling. Programmet avslutas genom att försvara avhandlingen och ta den slutliga tillståndsundersökningen. Därefter tilldelas eleverna masterexamen (förkortad Mgr.).

Kandidater som erhållit masterexamen kan senare sitta för en grundlig statsexamen inklusive ett avancerat avhandlingar. Efter godkännande ges de doktorsexamen "Pharmacy" (förkortad PharmDr.).

Kandidater kan ansöka om forskarutbildning i fem ackrediterade filialer. Efter att ha försökt sin avhandling och genomgå den slutliga statsexamen får de doktorsexamen.

Students in the Microbiology and molecular biotechnology laboratories

Studentlivet i Brno

Alla vet att studier handlar inte bara om att studera utan också om erfarenheter, vänskap och kvalitetstid på universitetet. Så vad gör vi för att stödja elevernas liv?

Sovsal ligger bara en kort promenad bort i lugnt grannskap och ligger i den historiska byggnaden av kulturarvet i Tjeckien - Kauns sovsal. Studenterna kan välja mellan flera typer av rum - singel, dubbel eller trippel. Rum kostar ca 120 € per månad. Sovsalmet är utrustat med studierum, tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare, bastu, bordtennisrum, sportfält och omgivet av grönska och närliggande skog.

Kounic's Student Dormitory

Fakultetens campus består av många studenters anläggningar som stora bibliotek, studie- och datarum, matsal, cafeteria, gym, park att koppla av på, djurkliniker, läkare som allmänpraktiserande, immunolog, pneumolog och gynekolog. Därför koncentrerar studenter sig på campus inte bara för att söka utan också för att koppla av och träffa.

För att göra studenternas liv enklare organiserar Union of Students of Pharmacy många evenemang, med början på att välkomna nybörjare och hjälpa till att ta sig runt, fortsätta genom att organisera olika aktiviteter som träningsprogram för mjuka färdigheter, folkhälsokampanjer, studenterpartier, fakultetsboll, etc. Union of Students of Pharmacy är en del av European Pharmaceutical Students 'Association och International Pharmaceutical Students' Federation som gör det möjligt för våra studenter att genomföra praktikplatserna över hela världen, delta i europeiska och internationella kongresser, få internationella vänner och interkulturell medvetenhet. Många studenter deltar också i Erasmus + -programmet och studerar utomlands under en termin eller ett helt år. Inkommande Erasmus-studenter gör också den kulturella sorten mycket bred, vilket bidrar till den fantastiska stämningen här på campus.

Platser

Brno

Address
Faculty of Pharmacy
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno
Palackeho trida 1946/1
612 42 Brno

612 42 Brno, Södra Moraviska regionen, Tjeckien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: