Silesian University - School of Business Administration

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Handelshögskolan (SU SBA) i Karvina är historiskt den äldsta delen av Silesian University. Skolans moderna byggnad erbjuder en trevlig atmosfär för sina studenter. Fakulteten har totalt 2 000 registrerade studenter (200 utomlands) och 80 lärare. Skolan är inriktad på utbildningen av experter inom ekonomiska, finansiella, sociala, administrativa studier samt datastudier.

115933_115837_8.jpeg

universitet

Det schlesiska universitetet är ett av de yngsta universiteten i Tjeckien, som grundades 1991. För närvarande har det schlesiska universitetet i Opava tre fakulteter ”Fakulteten för filosofi och naturvetenskap i Opava, School of Business Administration i Karvina, The Public Library Policies in Opava “och Institute of Mathematics in Opava. På det schlesiska universitetsområdet förbereder framtida akademiska specialister sig för det yrkesmässiga eller vetenskapliga livet inom områdena ekonomi, finans, marknadsföring, historia, fysik, matematik, litteratur, språk, gastronomi, hälsovård, multimedia och konst. Fakulteterna erbjuder flera dussin kandidatexamen, magisterexamen och doktorsexamen, som alla uppfyller kraven i det europeiska systemet för kreditöverföring och ackumulering (ECTS). Undervisningen stöds av ett nätverk av professionella experter och gästprofessorer.

Fakultet

Handelshögskolan i Karviná (SU SBA) är en av fakulteterna på Silesian University i Opava, Tjeckien. Moderna lokaler och faciliteter på SU SBA erbjuder en trevlig atmosfär för alla sina 2 000 studenter och 80 lärare. SU SBA erbjuder 3-åriga bachelorprogram, 2-åriga masterprogram och ett 4-årigt doktorandprogram. Studiet majors inkluderar företagsekonomi och förvaltning, bank, social förvaltning, offentlig ekonomi och administration, redovisning och skatter, hotell och turism ledning och chefsinformatik. För att skapa de bästa förutsättningarna för studenter, fokuserar SU SBA på forskning och vetenskap, samarbete med företag och internationalisering. Staden Karvina är med sina 60.000 invånare ett trevligt ställe att njuta av din tid. Det ligger i närheten av den tredje största staden i landet Ostrava, nära polska och slovakiska gränser, liksom bergsorter i Beskydy Mountains.

115936_115836_3.jpeg

Campus

Sovsal

Vårt campus erbjuder bäst från båda världar, studerar såväl som det sociala livet. För studier kan du dra nytta av vårt moderna universitetsbibliotek och många studieklubbar. Ditt sociala liv kan vara rik tack vare många olika sätt att träffa människor och njuta av din tid tillsammans. Du kan göra olika sporter på vår campus, oavsett om du gillar att springa, spela bollspel eller slå på gymmet. Vi har även sportliga ligor för konkurrenskraftiga typer. Ta hand om en trevlig måltid efter det? Vi har täckt dig med vår egen restaurang och studentbarn. Gilla att spela spel? Besök våra spelrum. Och det finns naturligtvis några trevliga och tysta platser för tiden med vänner, både inomhus och utomhus.

boende

Studenterna kan hyra våra dubbelrum som är fullt utrustade med möbler, internetanslutning, kudde och filt (sänglinne finns också och ändras regelbundet), endast badlakan ingår inte. Varje rum delar badrum och toalett. Det delade köket är utrustat med disk, kylskåp, mikrovågsugn och spis. Receptionen är öppen dygnet runt.

Bibliotek och datorutrustning

Universitetsbiblioteket är belägen på campus och är toppmodern, med tiotusentals källor, många böcker digitaliseras, studenter kan använda läsrum, internetanslutning, multimedia datorklassrum och multifunktionell kopimaskin. Alla våra byggnader och campus är täckta med gratis Wi-Fi-nätverk. Alla våra byggnader har också datorklassrum som kan användas fritt av våra studenter när som helst.

115931_115842_10.jpeg

Studera i Karvina

En tidigare industriell stad i den vackra dalen av Olše och i Beskydys norra framsida. Det ligger 18 km öster om Ostrava, den tredje största staden i Tjeckien. En del av Karvinás norra gräns är också den nationella gränsen till Polen.

Även om det vid första anblicken kanske inte verkar så är den här industristaden också rik på kulturell och social historia. Staden har genomgått en komplicerad och mångdimensionell utveckling i mer än sju århundraden.

Tidigare var stadens betydelse förutbestämd av dess strategiska läge på den kommersiella vägen som ledde från Ungern till de baltiska områdena. Detta har gjort staden kommersiellt, ekonomiskt och kulturellt centrum av hela lokalen. Upptäckten av kol i andra hälften av 1700-talet var den faktor som väsentligt påverkat den kommande utvecklingen av staden. Trots att vår stad tillhör de områden med en tät industrikoncentration, har den kommersiella och turistiska delen stärkts de senaste åren.

Omgivningarna i Karvina ger en mängd olika ställen att njuta av ditt liv, som Beskydy och Jeseníkybergen med stora skogar, Těrlicko och Žermanice-sjöarna för sommarroll, köpcentrum i Ostrava och Stodolní-gatan med över 100 barer.

115932_115838_4.jpeg

Platser

Karvina

Address
Silesian University in Opava
School of Business Administration in Karviná
Univerzitní nám. 1934/3

73340 Karvina, Moravian-Schlesien Region, Tjeckien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium