University of Hradec Králové, Faculty of Informatics and Management

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Upptäck University of Hradec Králové UNIVERSITY OF Hradec Králové Möt dynamisk och ungdomlig miljö vid universitetet i Hradec Králové - en institution som grundades 1959 som har burit sitt nuvarande namn sedan 2000. För närvarande ger Alma Mater av mer än 7300 studenter, University of Hradec Králové högre utbildning av hög kvalitet inom en stor omfattning av studiefält som omfattar samhällsvetenskap, humaniora, utbildningsvetenskap, naturvetenskap, ekonomi och studier av IT. Det stora antalet ansökningar till universitetet varje år visar den höga efterfrågan på studier vid universitetet, och det bekräftar dess utmärkta namn. University of Hradec Králové är en levande institution, och dess ständiga utveckling avspeglas både i akademiska och byggverksamhet: nya fakulteter och institutioner etableras, nya utbildningar håller ackrediterade, och byggandet av universitetsområdet är i oupphörlig framsteg. Universitetsområdet ligger bekvämt i centrum inom gångavstånd från andra universitetsbyggnader, utbildnings- och vetenskapliga biblioteket och Gamla stan.

Utexaminerade. University of Hradec Králové förbereder kvalificerade specialister som lyckas på den lokala arbetsmarknaden och utomlands. Under 2010 fick universitetet Diploma Supplement Label, ett intyg från Europeiska kommissionen bekräftar att universitetet uppfyller alla normer för europeiska högre utbildningsinstitutioner. Dokumentet ges automatiskt till alla studenter, och det garanterar världsomfattande erkännande av examensbevis från universitetet i Hradec Králové.

Universitetet består av fem delar: Utbildningsvetenskapliga fakulteten, fakulteten för informatik och förvaltning, Filosofiska fakulteten, Naturvetenskapliga fakulteten och Institute of Social Work.

FAKULTETEN för informatik och LEDNING

University of Hradec Králové fakulteten för informatik och ledning Fakulteten för informatik och förvaltning grundades 1993, och sedan dess har det blivit en eftertraktad institution på grund av dess expert akademisk personal, dynamisk utveckling och attraktivt erbjudande av utbildningar inom informatik och ledning. Fakulteten har mycket modern infrastruktur - nya byggnaden, snabb tillgång till Internet, datorsalar med senaste programvaruverktyg tillgängliga inte bara i labbet, men överallt via virtuella klassrum. Alla läromedel finns tillgängliga online för studenter på ett professionellt lärplattform. När det gäller e-lärande och relaterad forskning, fakulteten för informatik och förvaltning rankas bland de bästa fakulteter i Tjeckien. Fakulteten betonar vikten av internationellt utbyte av studenter och lärare, och det aktivt samarbetar med många utländska lärosäten. De flesta elever tillbringar alltså minst en termin av sina studier utomlands på ett av partneruniversiteten. Utbildningarna har kraftigt förnyas under läsåret 2012/13 i nära samarbete med IT-företag och i förhållande till internationella normer för IT-kursplaner.

ANVÄNDBAR INFORMATION Läsåret är uppdelat i 2 terminer. Vinterterminen börjar vanligtvis den tredje veckan i september och avslutas i december; sommaren termin börjar i februari och slutar i juli. Termin alltid följs av en sex veckors period av tentor.

Vårt universitet har mycket väletablerade Buddy System. Uppdraget för ESN Buddy System HK är att hjälpa till med integrationen av Erasmus och andra utländska studenter i den lokala miljön.

Studenter från University of Hradec Králové hålls i vid universitetet sovsal Palachova.

VISA (icke EU-medborgare): Utländska medborgare som omfattas av viseringskrav är skyldiga att ansöka om visum innan de träder i Tjeckien på den auktoriserade tjeckiska ambassaden. Visa krävs inte för EU-medborgare. Det kan ta 2 månader att få ett visum, så glöm inte att tillämpa i tid!

Ett uppehållstillstånd för att studera är obligatoriskt för alla utländska studenter vistas här för mer än 90 dagar. Icke EU-länder: Det är obligatoriskt för studenter från länder utanför EU att ha ett uppehållstillstånd / visum innan han kom till Tjeckien - det spelar ingen roll hur länge de kommer att studera här. Studenter måste ansöka om tillfälligt uppehållstillstånd vid den tjeckiska ambassaden, konsulär eller diplomatisk beskickning i hemmet eller i närmaste land. De internationella kontor på respektive fakulteter ge stöd för inkommande utländska studenter.

Varför studera i Tjeckien?

  1. Eftersom det erbjuder gratis utbildning på statliga universitet! Utbildning i Tjeckien har en betydande fördel - det kan vara gratis, för den som vill få ett diplom från universitetet i tjeckiska, dvs för dem som studerar i det tjeckiska språket.

  2. På grund av den höga kvaliteten på utbildningen. Idag diplom från de tjeckiska universitet högt rankade i världen, tillsammans med engelska och amerikanska, och redovisas i varje land i Europeiska unionen.

  3. På grund av förmågan att resa i hela Europeiska unionen. Tjeckien är medlem i EU, och 2007 anslöt sig till Schengenområdet, som tillåter eleverna att röra sig utan visum till alla länder i Schengenavtalet.

  4. På grund av möjligheten till en framgångsrik karriär! Utländska studenter efter examen kan få ett jobb i tjeckiska eller europeiska allmänheten samt privata institutioner och företag lika som tjeckiska medborgare.

  5. På grund av den höga kvaliteten på den europeiska liv och låga priser. På grund av sin politiska och ekonomiska öppenhet, är Tjeckien idag en av de mest utvecklade länderna i Centraleuropa. Levnadsstandard är jämförbara med Västeuropa men priserna på mat, logi och varor är mycket lägre.

  6. Snabb anpassning av våra studenter i den tjeckiska miljön. Numera Tjeckien är ett mångkulturellt och öppet land där majoriteten av medborgarna kan tala minst engelska.

Platser

Hradec Kralove

Address
University of Hradec Králové - Faculty of Informatics and Management
Hradecká 1249/6
(building J)

50003 Hradec Kralove, Hradec Králové-regionen, Tjeckien