Charles University Faculty of Mathematics and Physics

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Math & Computer Science Program vid Karlsuniversitetet Vad erbjuder vi? Högkvalitativa prisvärda treårig kandidatexamen och tvååriga masterprogram ges på engelska, vid en av de äldsta och mest ansedda universiteten i Europa, i en av de vackraste städerna i världen, huvudstad i en modern och tekniskt avancerat land . Programmen har erbjudits tjeckiska elever i år med stor framgång. Nu är de öppna för internationella studenter också.

Vem söker vi? Motiverade, flitiga och begåvade unga människor från hela världen som vågar tänka och har ett intresse för datavetenskap och matematik.

Curriculum Kandidatexamen Program i datavetenskap The Bachelor of General Datavetenskap Utbildningen är avsedd för studenter som vill lära sig de bestående grunderna för datavetenskap och att bli skickliga i sina metoder och angreppssätt. Ett sunt byggd teoretisk bas är ovärderlig för att arbeta med program och mjukvaruutveckling, och är en nödvändighet för fortsatta studier och forskning inom datavetenskap. Kandidat Utbildningen tar vanligtvis tre år och avslutas med en statlig examen, efter det framgångsrika slutförandet av vilken den studerande tilldelas titeln ungkarl. Den examen är ackrediterat av ministeriet för utbildning, ungdom och Sport i Tjeckien och är internationellt erkänd. Undervisningsspråket är engelska.

Magisterexamen Program I vårt magisterprogram får studenterna en bred översikt över sitt område och hjälper dem att tänka självständigt, att skilja mellan viktiga och marginella problem, och att rymma snabbt till ny teknik. Fokus ligger på att förstå de grundläggande principerna för hur och varför saker och ting fungerar och om tillämpningen av dessa principer inom modern teknik. Den starka teoretiska grunden för master studieprogram ger våra studenter en konkurrensfördel i en dynamiskt växande värld där dagens teknik är ofta föråldrad i morgon.

Studier brukar ta två år och avsluta med en statlig tentamen och avancerad disputation. Efter avslutad ska studenten tilldelas titeln på en Master of Science.

Antagning Kandidat Behörighet För att ansöka om kandidatexamen i datavetenskap program levereras på engelska måste du

inneha eller att arbeta mot ett slutbetyg (Diploma) eller motsvarande; i de fall som krävs enligt lag, en certifiering av likvärdighet i utbildningen ska bifogas ansökan; möta en motivering enligt, och tillräckliga bevis på engelska språkkunskaper.

Mästarens Behörighet För att ansöka om en masterutbildning levereras på engelska måste du

inneha eller att arbeta mot en kandidatexamen eller magisterexamen diplom och tillhandahålla en bestyrkt kopia därav; i de fall som krävs enligt lag, måste ett intyg om likvärdighet i utbildningen bifogas ansökan, har tillräcklig akademisk bakgrund inom relevant område (se nedan för detaljer); Detta kan visas genom att den specialiserade inträdesprov i juni 2015 i Prag som arrangeras av fakulteten för matematik och fysik, eller genom att tillhandahålla avskrifter (akademiska poster) av din tidigare utbildning (helst tillsammans med kursplaner för de studieprestationer); lovande studenter som inte har den bakgrunden kan antas med det förbehållet att de fylla de saknade kandidatexamen kurser, har tillräckliga kunskaper i det engelska språket; Detta kan visas genom att dina resultat i en av de standardiserade engelska tester som vi känner igen (se nedan för detaljer).

Du är också välkommen att följa med din ansökan genom

en redogörelse för syftet, där du beskriver dina skäl för att söka till det föreslagna programmet, dina studier och eventuellt också forskning intressen och framtida karriärplaner, rekommendationsbrev som sent som möjligt från professorer och arbetsgivare som kan kommentera dina senaste yrkesmässiga prestationer och dina kvalifikationer för att bedriva en magisterexamen i matematik eller datavetenskap.

Det finns två urvalsomgångar varje år: en vinterrunda med inlämning deadline Februari 29, 2016Och en fjäder runt med inlämning deadline 31 maj 2016. Utskottet översyn kommer att välja ut de bästa sökandena i varje omgång. Målet med antagningen översynen är att välja från den pool av sökande de individer som har bäst visat förmåga och flit förväntas av Charles University studenter.

Ansökningsavgift för kandidat- och magisterprogram Alla sökande: 20 EUR (cirka 22 $) per ansökan; Vänligen betala detta med kreditkort genom att följa instruktionerna i ansökan online.

Studieavgifter för kandidat- och magisterprogram 140 000 CZK (5000 euro); studenter från EU är berättigade till en 40 procent rabatt Genomsnittlig levnadskostnader sträcker sig från 400 till 600 euro runt $ 440 till $ 660) per månad, inklusive logi, måltider, kollektivtrafik och fritidsaktiviteter.

Platser

prag

Address
Charles University
Faculty of Mathematics and Physics
Ke Karlovu 3
Prague 2

121 16 prag, prag, Tjeckien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium