South Mediterranean University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Tack för ditt intresse för vår institution och välkommen till Medelhavskunskapen.

South Mediterranean University vision är att vara en referens för utbildningsexpertis i Tunisien och utöver. Våra rigorösa program samlar innovativa undervisningsmetoder med den senaste utvecklingen inom förvaltningen, förbereder chefer och ledare för att lägga till ett effektivt och hållbart värde för näringslivet.

Våra program skryter av ett enastående nätverk av fakulteter, personal och studenter som kommer ihop i en mångkulturell miljö med den intellektuella vitalitet som kan jämföras med de bästa högskolans institutioner världen över.

Utöver vårt internationella erkännande av två av de mest prestigefyllda internationella ackrediteringsorganen (AMBA och EFMD-EPAS), gör det stora antalet konferenser, seminarier och utbildningsprogram som organiseras hos vår institution MSB ett nav för interaktioner mellan forskare, företagare och politiker om nuvarande ekonomiska , sociala och politiska frågor.

Om du bestämmer dig för att gå in på en livsförändrad upplevelse och gå med i ett nätverk av över tusen framstående alumner som strävar efter att göra skillnaden i regionen och bortom, är MSB-program för dig.


112142_pexels-photo-1595391.jpeg

Historia

Tillbaka 2002 var SMU lyckligt att ha stöd av grundarna som räknas bland företag, företagsledare, yrkesverksamma och forskare. Detta inledande SMU-team startade Executive MBA-programmet som övervakades av Pr. Mahmoud Triki. Anslutande till honom var ett team som inkluderade Dr. Taoufik Jelassi och Nabil Triki, sedan Strategikonsulent vid Boston Consulting Group i Paris.

När programmet fick fart, expanderade teamet till att omfatta Neila Gharsallah, Stanford Alumnae med en MS i Management; IT-ingenjörer Haythem Abdelkafi och Nadhir Douma förutom MBA-hållare från George Washington University, Hala Ammar.

SMU räknar idag ett engagerat team med mer än 60 anställda, över 30 heltidsfakulteter och cirka 1200 studenter på campus.

112144_pexels-photo-1181622.jpeg

MSB: s uppdrag

  • Att erbjuda en global utbildning genom skapande och spridning av kunskap som är relevant för näringslivet.
  • Främjande av värderingar av excellens, entreprenörskap, innovation och ansvarsfullt ledarskap.

MSB: s Vision

  • Att göra vårt universitet ett showcase och en inspiration till universitetssystemet i Tunisien och bortom: En regional hub of Excellence

MSB: s värden

  • Förträfflighet
  • Ledarskap
  • Innovation
  • Förtroende

112143_people-woman-coffee-meeting.jpg

Ackreditering

Nationell ackreditering

Alla MSB-program godkänns av ministeriet för högre utbildning, vetenskaplig forskning och informations- och kommunikationsteknik.

Uppdrag Internationella ackrediteringar

Vid MSB går vi utöver den nationella ackrediteringen och syftar till att vara en referens i regionen. Vi är stolta över att hålla kvar både AMBA- och EPAS-ackreditering utöver CFA-erkännandet.

AMBA ackreditering

MSB är stolt över att ha: Det enda Master i Business Management (MBM) -programmet i AFRICA ackrediterat av Londonbaserade Association of MBAs (AMBA, London).

Den enda Executive Master i Business Administration (EMBA) programmet i Tunisien och bland få i AFRICA ackrediterade av London baserade Association of MBA (AMBA, London).

EPAS ackreditering

MSB är stolt över att ha: Det enda grundutbildningsprogrammet (Licens) i Tunisien ackrediterat av EPAS, det andra i Nordafrika och tredje i Afrika.

* Programmet European Program Accreditation System (EPAS) som syftar till att utvärdera kvaliteten på ledningsprogram och examensbevis. EPAS är en del av European Foundation for Management Development (EFMD), en internationell organisation med säte i Bryssel.

CFA Institute® Affiliation

MSB: s MBM

Platser

Tunis

Address
Berges du Lac 2
1052 Tunis, Tunis, Tunisien