Fachhochschule der Wirtschaft FHDW

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Recept för framgång dubbla studier - Fit för praktiken

År 1993 var den yrkeshögskola (FHDW) etablerad som en av de första privata universitet i NRW. Under tiden studerar på 1.900 ungdomar på sina fem platser Paderborn, Bielefeld, Bergisch Gladbach, Mettmann och Marburg. Den FHDW fokuserade sin undersökning på det spektrum av affärsområden och affärs datavetenskap, där det erbjuder dubbel-och deltids kandidat-och magisterprogram.

Kombinationen av teori och praktik är framgångsreceptet FHDW. I de dubbla grundutbildning, blandar hon under hela den tid lika studieperioder på universitetet med praktiska faser i partnerföretag. Tre månader räcker en fas, sedan byta eleverna igen deras verksamhetsområde. Cirka 600 företag är inblandade i sitt samarbetsnätverk. De tar ofta på terminsavgifter helt eller delvis, och ge den utexaminerade företaget efter examen ett. På detta sätt har de flesta FHDW elev ett jobb redan vid sin slutsats.

Förutom den nära integrationen av teori och praktik, de små grupperna, den intensivövervakning av fakulteten som övar faser i partnerföretagen och ett antal internationellt universitetssamarbete erbjuda akademiker en studie med mycket attraktiva karriärmöjligheter.

Fakta

  • Grundades 1993 som en av de första privata högskolor i Nordrhein-Westfalen - Plats: Paderborn, Bielefeld, Bergisch Gladbach, Mettmann, Marburg - över 1.900 studenter och 5.000 akademiker - Dual-och deltids kandidat-och magisterprogram - praktik i företag - Internationell inriktning - Small studiegrupper, individuellt stöd - Studie Start: oktober och januari

Platser

Paderborn

Address
Fachhochschule der Wirtschaft (FHDW)
Hauptstraße 2

51465 Paderborn, Nordrhein-Westfalen, Tyskland

Paderborn

Address
Fachhochschule der Wirtschaft (FHDW)
Meisenstraße 92

33607 Paderborn, Nordrhein-Westfalen, Tyskland

Paderborn

Address
Fachhochschule der Wirtschaft (FHDW)
Marie-Curie-Straße 6

40822 Paderborn, Nordrhein-Westfalen, Tyskland

Paderborn

Address
University of Applied Sciences FHDW
Fürstenallee 3 - 5

33102 Paderborn, Nordrhein-Westfalen, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium