Hochschule Bonn-Rhein-Sieg

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Hochschule Bonn-Rhein-Sieg ( H-BRS ) grundades 1995. Det är ett dynamiskt och forskningsstyrt universitet med mer än 9 000 studenter, cirka 150 professorer och cirka 300 forskningsassistenter. De stöds av 350 högt kvalificerade föreläsare från akademin, näringslivet. Ytterligare 300 anställda arbetar för administrationen, biblioteket och språkcentret. Universitetscampuset ligger i Hennef, Rheinbach och Sankt Augustin. I Bonn driver universitetet Bonn-Aachen International Center for Information Technology (b-it) tillsammans med University of Bonn, Aachen Technical University (RWTH) och Fraunhofer Gesellschaft. Universitetsutvecklingsplanen innehåller de strategiska mål som vårt universitet har för avsikt att uppnå år 2020 samt de konkreta åtgärder som vidtas för att nå dessa mål - med huvudmotivet är hållbarhet.

Lärar på Hochschule Bonn-Rhein-Sieg ( H-BRS )

På H-BRS du för närvarande välja mellan nästan 40 studieprogram baserat på de senaste forskningsresultaten. Universitetets professorer har yrkeserfarenhet inom både företag och akademi. Vår utmärkta infrastruktur och våra välutrustade laboratorier är lika integrerade i vårt erbjudande som våra många PC-arbetsstationer, vårt universitetsomfattande W-LAN, vårt moderna universitets- och distriktsbibliotek och vårt aktiva campusliv.

Från universitetet i världen

Med tanke på de förändrade kraven på arbetsmarknaden stöder H-BRS hållbart studier utomlands. Sommarskolor är redan lämpliga för studenter under sina tidiga semestrar; de subventioneras huvudsakligen av universitetets fondinsamlingsförening. Det är obligatoriskt att studera minst ett främmande språk. Språkcentret, som är en integrerad del av universitetet, erbjuder cirka 15 språk. H-BRS samarbetar med över 80 utländska universitet i cirka 30 länder. År 2018 var andelen internationella studenter som deltog i H-BRS ungefär 16%.

Platser

Sankt Augustin

Address
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Sankt Augustin campus
Grantham-Allee 20

53757 Sankt Augustin, Nordrhein-Westfalen, Tyskland

Rheinbach

Address
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Rheinbach campus
von-Liebig-Strasse 20

53359 Rheinbach, Nordrhein-Westfalen, Tyskland

Sankt Augustin

Address
Hochschule Bonn-Rhein-Sieg
Hennef campus
Zum Steimelsberg 7

53773 Sankt Augustin, Nordrhein-Westfalen, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium