HFT Stuttgart

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Tradition och innovation - viktiga egenskaper hos HFT Stuttgart. Grundades 1832 som "Winter School for Building Craftsmen", idag erbjuder HFT Stuttgart ett brett spektrum av ackrediterade bachelor- och magisterprogram.

Våra tre fakulteter erbjuder totalt 14 kandidatexamen och 18 masterprogram. Vårt campus ligger mitt i centrala Stuttgart, affärscentret i sydvästra Tyskland.

På HFT Stuttgart specialiserar vi oss i att undervisa praktiska färdigheter i små grupper. 4000 studenter undervisas av cirka 125 professorer, som stöds av över 400 deltidslärare.

Inte bara teknisk kunskap lärs utan även interpersonella färdigheter som teambyggnad och förmåga att arbeta med tvärvetenskapliga projekt. Integrerad i ditt examensprogram kan du också hitta praktiska studieprojekt i företag och kontor eller eventuellt en studieperiod på en av våra 70 partnerinstitutioner runt om i världen.

Kandidat- och magisterexamen vid HFT Stuttgart erbjuder dig rätt träningsprogram och bästa möjliga möjligheter för din framtida karriär.

Stuttgart som plats att studera, arbeta och leva

Statens huvudstad Stuttgart med en befolkning på nästan 600 000 har mycket att erbjuda. Det är Sydvästra Tysklands ekonomiska centrum och är känt över hela världen för sin fordonsexpertise. Det är en stad känd för teknik, arkitektur och kultur, omgiven av vingårdar. Gottlieb Daimler och Wilhelm Maybach utvecklade den första bensinmotorn i sin trädgårdslok i 1882 och grundade därmed stadens bilindustri. Porsche följde senare som sportbilstillverkare samt många leverantörer som Bosch och Mahle.

Stuttgart-regionen är ett av världens ledande ekonomiska områden. Det är hem för ett stort antal globala varumärken som IBM och Hewlett-Packard, där deras europeiska huvudkontor finns, liksom flera tusen mycket innovativa små och medelstora företag.

Värt att besöka är de många varierade museerna, ett dynamiskt teaterlandskap, operahuset, palats, parker, stadens skogsmarker och Wilhelma zoologiska botaniska trädgården.

Platser

Stuttgart

Address
Hochschule für Technik Stuttgart
University of Applied Sciences
Schellingstr. 24,

70174 Stuttgart, Baden-Württemberg, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium