Fresenius University of Applied Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Fresenius University of Applied Sciences

Från dess campus i Idstein nära Wiesbaden, kan Fresenius yrkeshögskolan se tillbaka på mer än 167 år av tradition i undervisningen av vetenskaper. 1848 Carl Remigius Fresenius grundade Fresenius Chemical Laboratory, som har ägnat sig från början till laborationer samt utbildning. Certifiering som en privat sponsrad, statligt godkänd yrkeshögskola följde 1971.

Idag erbjuder universitetet heltid och deltid Kandidat och magisterexamen samt yrkesutbildning och vidareutbildning vid huvudkontoret i Idstein och dess campus i Köln, Hamburg, München, Düsseldorf, Frankfurt, Berlin och New York. Kurser tilldelas olika fakulteter: Chemistry & Biology, Hälsa & Social ekonomi & Media och design.

Emellertid har denna rent marknadsorienterad kommunikation åtgärd absolut ingen inverkan på den rättsliga ramen för den Fresenius University of Applied Sciences. Skolorna är inte ett substitut för fakulteterna, men gör det möjligt för universitetets marknadsavdelningen inte bara att presentera studiekurser, vilket kraftigt har ökat i antal under de senaste åren, på marknaden på ett mer öppet och fokuserat sätt, men också att bättre möta behov blivande och befintliga studenter. I detta hänseende kommer alla universitetets lagstadgade utskott och deras organisation i de olika fakulteterna fortsätta att behålla sin relevans och giltighet i framtiden.

Platser

Idstein

Hochschule Fresenius

Address
Fresenius University of Applied Sciences
Limburger Straße 2
65510 Idstein

65510 Idstein, Hesse, Tyskland
Telefon
0800 7245 834

berlin

Address
Jägerstraße 32, 10117 Berlin
berlin, berlin, Tyskland

Munich

Address
Infanteriestraße 11A, 80797 München
Munich, Bayern, Tyskland

Wiesbaden

Address
Moritzstraße 5, 65185 Wiesbaden
Wiesbaden, Hesse, Tyskland

Hamburg

Address
Alte Rabenstraße 1, 20148 Hamburg
Hamburg, Hamburg, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium