Offenburg University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Grundades 1964, som en "National School of Engineering", etablerade Offenburg University of Applied Sciences sig snabbt som en högpresterande utbildningsinstitution med praktisk inriktning. Idag bildar vårt universitet en blomstrande gemenskap med över 4 300 studenter på två campus. Vi erbjuder bachelor- och magisterexamen i fyra avdelningar: företagsekonomi och industriell teknik, elteknik och informationsteknik, maskinteknik och processteknik samt media och information.

85108_Offenburg-University---Campus-Offenburg.jpg

Internationell profil

Offenburg University är stolt över den internationella orienteringen av sina program. År 1998 var det en av de första institutionerna för högre utbildning i Tyskland att införa internationella masterexamen genom forskarskolan. Idag erbjuder vi fem engelska-lärda program som särskilt tillgodoser internationella studenter, som utgör cirka tolv procent av den totala studentkroppen. Dessutom håller International Office aktiva utbytesprogram med över 50 partneruniversiteter över hela världen, vilket ger våra studenter gott om möjligheter att studera och praktikera utomlands. Tack vare vår närhet till den franska gränsen kan vi också erbjuda dubbelstudier med prestigefyllda franska universitet.

Utmärkt studieförhållanden

Offenburg University erbjuder en mindre campus och studenterna dra nytta av fördelarna med en mer intim erfarenhet med mindre klasser, individuell övervakning och support av fakultet och personal samt från praktisk undervisning och nära integration med regional ekonomi. Universiteten har höga rankningar och tilldelades till och med av föreningen för främjande av vetenskap och humaniora i Tyskland för att vara en reformerad teknisk högskola.

Ekonomiska partnerskap

Universitetet upprätthåller utmärkta relationer med regionala och nationella företag och det finns en kontinuerlig utbyte av information mellan fakultetsmedlemmar och branschfolk, vilket ger fortsatt tillgång till aktuell kunskap inom teknikområdet. De omfattande affärspartnerskapen ger också resurser till studenter när det gäller att få arbetserfarenhet, forskning eller till och med för framtida anställning.

Forskning och teknik

Universitetets institut för tillämpad forskning (IAF) erbjuder en kombination av forskning och tekniköverföring. IAF hovar teknik och innovativa idéer från områdena solenergi, medicin, robotik och elektrisk rörlighet. Under hela universitetet finns en stor tvärvetenskaplig blandning av experter från olika tekniska områden med specialkunskaper och moderna laboratorier. Den applikationsorienterade forskningsverksamheten och praktiska erfarenheter som universitetet erbjuder är ett bevis på sin höga prestanda.

85107_Offenburg-University--students.jpg

Tjänster för internationella studenter

Offenburg University International Center erbjuder olika tjänster till sina internationella studenter. Var och en av forskarskolans studieprogram har en samordnare som erbjuder omfattande tjänster och råd.

Internationellt centrum uppmuntrar också och ger möjlighet för studenter att träffas utanför klassrummet. En mängd olika evenemang och utflykter erbjuds under hela läsåret.

Särskilda tjänster för internationella studenter är:

 • Boende service
 • Kompisprogram
 • Orienteringsprogram
 • Sommarspråkskurs
 • Kulturprogram
 • Senior Service

Kostnader och kostnader

avgifter

Det finns avgifter som ska betalas som inkluderar:

 • Statligt administrationsavgift per termin: 70 €
 • Studieavgift per semester: € 46
 • Studentrepresentativ organisation Avgifter per termin: 18 €
 • Servicebidrag per termin: 150 € (endast för studenter som studerar i en av de engelska masterprogrammen på forskarskolan).
 • IBC-program Studieavgifter: € 10 400 (för studenter som studerar i MBA-programmet International Business Consulting).
 • Statskursavgift för en andra examen: 650 € (endast för studenter som redan har erhållit en magisterexamen från ett tysk universitet.
 • Statskurser för icke-EU-medborgare: 1 500 euro

Levnadskostnader

Beroende på din föredragna livsstil uppgår de genomsnittliga levnadsutgifterna till cirka 750 euro per månad. Här är en fördelning av månatliga utgifter:

 • Hyra: 300
 • Sjukförsäkring (obligatorisk): 80
 • Studiematerial: 40
 • Livsmedel: 200
 • Kläder, kollektivtrafik, övrigt: 130
 • Totala månatliga utgifter: 750

Bevis på ekonomiskt stöd

För att få studentvisum måste utländska studenter kunna bevisa för de tyska myndigheterna att de har tillräckligt med ekonomiskt stöd under sina studier. Det innebär att du måste bevisa att du kan täcka åtminstone ditt första studieår. För närvarande uppgår det till 735 euro per månad eller totalt 8 820 euro för ett studieår.

GEZ-avgift

Vänligen informeras om att du som hemmahörande i Tyskland är skyldig att betala en månadsavgift på 17,50 euro per hushåll (t.ex. per delad lägenhet) till Gebühreneinzugszentrale der Öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten (GEZ), en gemensam organisation av Tysklands offentliga sändningsinstitut .

"Per hushåll" i det här sammanhanget betyder att om du delar en lägenhet, behöver bara en hyresgäst betala, och det är upp till hushållens medlemmar att bestämma hur de delar upp kostnaderna. Således, om du flyttar in i en gemensam plats, bör du först klargöra om en av de andra hushållens medlemmar redan betalar GEZ-avgiften.

85105_OffenburgUniversity-StudentsoftheInternationalMastersPrograms.jpg

Finansiering och stipendier

I Tyskland beviljas stipendier vanligtvis inte av universiteten själva utan av oberoende institutioner och stiftelser. Den tyska akademiska utbytestjänsten (DAAD) erbjuder en omfattande databas över stipendier och stipendier, som måste ansökas från ditt hemland före din ankomst. Information om finansieringsmöjligheter finns också i den europeiska finansieringsguiden.

Detaljerade uppgifter är också tillgängliga via DAAD: s regionala kontor, tyska ambassaden, tyska konsulatet eller tyska officiella representationer i ditt hemland, samt från de specifika organisationer som beviljar stipendierna.

På Offenburg finns också ett mycket begränsat antal delstipendier tillgängliga. Ansökningar om dessa är endast öppna för studenter som har visat hög akademisk prestation och socialt engagemang utanför klassen.

Jobbmöjligheter

Studenter som är EU-medborgare kan arbeta i Tyskland utan arbetstillstånd.

Icke-EU-studenter har två möjligheter:

 • Off-campus: 120 dagar per år, enligt visumbestämmelser för utländska studenter.
 • På campus: ett begränsat antal assistentskolor och handledning är tillgängliga.

Grundläggande kunskaper i tyska krävs för de flesta jobb.

Platser

Offenburg

Offenburg University of Applied Sciences

Address
Campus Offenburg
Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg
Bad­straße 24

77652 Offenburg, Baden-Württemberg, Tyskland
Telefon
+49 781 2050

Gengenbach

Address
Campus Gengenbach
Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg
Kloster­straße 14

77723 Gengenbach, Baden-Württemberg, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium