Hamburg University of Technology

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Hamburg University of Technology (TUHH)

"TUHH är ett kompakt tekniskt universitet med en tydlig profil i forskning och innovativa inlärningsmetoder där teori och praktik möts. Närhet är en viktig aspekt av våra kontakter med våra studenter. De upplever det först och främst under projektbaserat lärande i små grupper och i nära kontakt med vår framstående akademiska personal. Vårt mål är att utbilda kreativa sinnen med en individuell specialistprofil och en hög nivå av sociala färdigheter. Utveckling av teknik för mänskligheten ligger i vårt uppdragsförklaring.

Vi står för utvecklingen av Hamburg som en innovativ storstad. TUHH är ett viktigt bidrag till detta genom att införa ny teknik som energiförsörjning, mobilitet, logistik och digitalisering. I detta sammanhang kommer TUHH att utvecklas och växa som ett högteknologiskt högskolestudium i framtiden. TUHH identifieras med framgångsrika reformer, okonventionella vägar och initiativ på ett sätt som matchas av knappast något annat tyskt universitet. År 1994 var det första tyska universitetet att införa en kandidatexamen, och dess omfattande engelskspråkiga studieprogram lockar studenter från hela världen. TUHH säkerställer ytterligare finansiering från privata och offentliga sektorer som motsvarar nästan hälften av universitetets icke-tredje parts budget. Grundforskning vid TUHH fe är framhävd av Collaborative Research Center (SFB) "Skräddarsydda Muli-Scale Materials Systems, M3", finansierat av Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG).

Med sina kompetensområden och dess tvärvetenskapliga strukturer arbetar TUHH på ett forskningsinriktat sätt och erbjuder banbrytande forskning och samtidigt en modern, forskningsorienterad och praktikbaserad utbildning på grund av sin enastående personal och utrustning. Denna kombination skapar utmärkta möjligheter för akademiker på arbetsmarknaden, oavsett fluktuationer i konjunkturcykeln. Vi har många samarbetsavtal med stora företag och små och medelstora företag. Vi främjar avancerad forskning och entreprenörskap. Viljan att hävda oss som ett topprankat internationellt universitet motiverar oss ständigt och är drivkraften bakom TUHHs framgång.

För övrigt ligger Hamburg - hem till TUHH - inte bara på toppen av den geografiska kartan i Tyskland utan också ett av Europas mest dynamiska regioner med de bästa tillväxtmöjligheterna. Det är en levande storstad med hög livskvalitet.

Jag hoppas att du tycker om att upptäcka TUHH på följande webbsidor och utöka en hjärtlig inbjudan till dig att bli en del av den fascinerande TUHH-världen. "

Prof. Dr. Ed Brinksma

-President of Hamburg University of Technology -

Uppdrag

TUHHs grundprinciper är unika i Tyskland. Prioritering av forskning, ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt, innovation, regionalism och internationalism är den obligatoriska grunden för vad vi gör. Forskning, undervisning och tekniköverföring är centrerad kring det ledande temat för att utveckla teknik för människor.

Uppdragsbeskrivning:

TUHH är ett konkurrenskraftigt företagande universitet med inriktning på hög prestanda och högkvalitativa standarder. TUHH är tillägnad Humboldts principer (enhet för forskning och utbildning). TUHH har en stark internationell inriktning och fokuserar också på sin lokala miljö. Det gör det genom att bidra till utvecklingen av samhällets tekniska och vetenskapliga kompetens. Inriktning på excellens på nationell och internationell nivå inom sina strategiska forskningsområden. Utbilda unga ingenjörer och akademiker inom krävande program med hjälp av avancerade undervisningsmetoder.

Platser

Hamburg

Address
Am Schwarzenberg-Campus,1
21073 Hamburg, Hamburg, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium