International Medical College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om IMC

International Medical College (IMC®) syftar till att genomföra internationella internationella kurser och fortbildningsprogram i muntlig medicin och medicin som blandade inlärningskoncept.

Det grundades som en spin-off-institution i Westphalian Wilhelms University of Münster. Innehavaren av institutionen är MIB GmbH i Münster, Tyskland.

De doktorandstudier inom oral medicin har blivit realiserade sedan 2003 och godkändes framgångsrikt den 4 juni 2004 och godkändes i augusti 2009 i enlighet med Bolognaförklaringen från ackrediteringsbyrån AQAS som är certifierad av ackrediteringsrådet i Tyskland.

Sedan 2013 erbjöd IMC® masterkurser som ett gemensamt utbildningsprogram. Detta innebär att de prestigefyllda universiteten i Dresden, Saarland, Essen, Leipzig, Szeged och Bangkok under överinseende av IMC® tillsammans har samordnat och matchat det teoretiska innehållet och genomförandet av seminarier och praktikplatser. Därmed består utvidgat samarbete av Budapest (Ungern), Bangkok (Thailand), Istanbul (Turkiet) och Taiwan, Hong Kong och Macao.

Från studieåret 2018 är IMC® Masterprogram anslutna till universitetet i Duisburg-Essen. IMC®-masterprogrammen är en del av universitetet i Duisburg-Essen. Den akademiska examen Master of Science tilldelas vid en officiell ceremoni av dekanen vid universitetet i Duisburg-Essen och den vetenskapliga direktören för IMC® enligt bestämmelserna för examensnämnden för medicinska fakulteten vid universitetet i Duisburg-Essen .

Vårt begrepp

Moderna begrepp med blandat inlärning gör avancerad deltidsutbildning och utbildningsprogram tillgängliga även för dem som redan är involverade i en daglig klinik eller praktikrutin. IMC®-konceptet är ett speciellt utformat didaktiskt tillvägagångssätt som kombinerar E-learning-moduler, live online-föreläsningar och praktiska praktiska träningsblock.

Dessa utbildningsprogram fokuserar både på överföring av senaste forskningsresultat och resultat samt utbyte av deltagarnas kunskap inom deras relevanta specialiteter. Samarbete mellan universitet och respektive internationella utbildnings- och utbildningsinstitutioner samt en särskilt utformad läroplan och det integrerade programmet möjliggör detta tillvägagångssätt.

Oavsett alla nationella, politiska, kulturella och religiösa skillnader kan deltagare från olika länder diskutera specialiserade och vetenskapliga ämnen online.

Denna utveckling krävs och uppskattas av Tysklands federala regeringens vetenskaps- och humanistiska råd [Wissenschaftsrat] för att stödja forskning och högre utbildning inom tandläkemedicin. (Wissenschaftsrat, 2005)

Undervisningsmöjligheter

MIB GmbH har över 1 000 m² utbildnings- och undervisningslokaler på sin nuvarande plats där kurser, föreläsningar, seminarier och praktiska övningar redan hålls. Genom samarbetsavtal med universitet och samarbetande kliniker och institut har vi möjlighet att genomföra kliniska praktikplatser och workshops (7 universitetssjukhus, 5 undervisningssjukhus).

samarbeten

 • DCS - Deutsche Chirurgiestiftung
 • CfC Münster - Craniofacial Center Münster
 • Deutsche Gesellschaft für Zahnärztliche Implantologie - DGZI eV / GBOI
 • Zahnärztekammer Westfalen-Lippe
 • Global Education Center (GEC), Taiwan
 • Progressive Ortodonti Program (POS)
 • Universitetssjukhuset Dusseldorf
 • Kliniker Essen-Mitte
 • Universitetssjukhuset Dresden
 • Universitetssjukhuset i Saarland (Homburg Campus)
 • Civic Clinic Karlsruhe
 • Marienhospital Stuttgart
 • Privat Dental Clinic Schloss Schellenstein
 • Semmelweis universitet Budapest, Ungern
 • Universitetssjukhuset i Szeged (Szegedi Tudományegyetem), Ungern

OREC-biblioteket

OREC-biblioteket är ett online universitets encyklopedi under övervakning av en vetenskaplig rådgivande styrelse som består av universitetsprofessorer. Biblioteket är utformat som en permanent informationskälla, särskilt för tandläkare / läkare och tandläkare / medicinska assistenter. Förutom allmän tandvård och medicin innehåller biblioteket kompletterande böcker för specialiteter och sammanfattningar av utvalda aktuella forskningsresultat med en litteraturöversikt.

Platser

Münster

Address
MIB GmbH
Gartenstraße 21
48147 Münster

Münster, Nordrhein-Westfalen, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium