Ludwig-Maximilians-University Munich

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Ludwig-Maximilians-Universität eller LMU, universitetet i hjärtat av München, utgör det urbana landskapet och har campus i hela staden. LMU München är ett av de ledande universiteten i Europa. Bära på en tradition som går tillbaka över 500 år, LMU erbjuder utmanande utbildningar och erbjuder en idealisk miljö för spetsforskning. LMU länkar akademisk excellens med urban livskvalitet och en unik rekreationsvärde för cirka 50.000 studenter.

Med cirka 7500 externa studenter från mer än 125 länder, är LMU den akademiska hem för de flesta av de utländska studenterna i Tyskland. 70% av dessa studenter kommer från Europa, 20% från Asien och 7% från Nord- och Sydamerika. Alla dessa elever, som kommer från utlandet, bidrar tillsammans med internationella forskare till mångfalden i kulturen av universitetet.

LMU München har en lång tradition som en toppnivå europeiska forskningsuniversitet, tydligt i dess internationella karaktär och de områden där det akademiska samarbetet från forskning till undervisning och studentutbyte. Universitetet var en av grundarna av League of European Research Universities (LERU), Venice International University (VIU), den tyska tjänsten för akademiskt utbyte (DAAD) och bayerska internationella akademiska Centers. Inom EU: s framgångsrika program för rörlighet och bidrags tar LMU i München deltar i Erasmus student och lektor utbytesprogram Erasmus Mundus-program, och EU-projekt i tredje land.

LMU München också ett nära samarbete med ett stort antal partneruniversitet utanför av EU: s program. Totalt LMU håller samarbetsavtal fakultetsbaserade med en bra bit över 400 partneruniversitet i världen som reglerar områden från akademiska kontakter och studentutbyten i utformningen av gemensamma studieprogram. Samarbeten och utbytesverksamhet på individ och stol nivå avrundar täta internationella nätverket. Dessutom utvalda strategiska forskningssamarbeten ger möjlighet för nära kontakter mellan institutionerna och för att inrätta nya samarbetsformer. Dessa finansieras av institutionella strategi LMUexcellent och tjänar till att stödja LMU Münchens status på nationell och internationell nivå.

Geografiskt LMU Münchens strategi för internationalisering observerar traditionella rötter samtidigt som man strävar aktuella utvecklingen i den globala akademiska världen. Majoriteten av dess kontakter och strategiska initiativ är baserade i Europa, följt av Nordamerika och Asien. Ett resultat av denna utveckling är ett nytt samarbetsprojekt med enastående kinesiska partneruniversitet, LMU-Kina akademiska nätverket.

LMU München är den akademiska hem nästan 7000 internationella studenter från 125 länder, det största antalet i varje tyskt universitet och motsvarande 15 procent av LMU Münchens studentpopulationen. Tre fjärdedelar av dessa studenter kommer från Europa, 15 procent från Asien, och 6 procent från Nord- och Sydamerika. Upp till 1000 studenter från partneruniversitet skriva in sig vid LMU München som utbytesstudenter för en termin eller ett år. I två junior år program, cirka 70 studenter från nordamerikanska partneruniversitet tillbringar sin tredje året av studier i München, förutom några 450 deltagare i München Sommaruniversitet (MISU).

Cirka 1.500 besökande stipendiater undervisa och forskning vid LMU München, varav 90 forskarassistenter i Alexander von Humboldt-stiftelsen. LMU Münchens Mobilitetscenter och utbud av speciella tjänster som erbjuds plus International Center för vetenskap och humaniora i München (Inter Begegnungszentrum der Wissenschaft München eV, IBZ) också understryka universitetets internationella engagemang.

LMU München vinner en betydande del av extern finansiering från sitt engagemang för inter i undervisning och forskning. Bortsett från universitetets framgång höja internationella tredjepartsfonder, många andra områden erbjuda finansieringsmöjligheter som slår vakt om konkurrensfördel av sina studenter, alumner, och akademiker för framtiden. DAAD enbart bidrar över fyra miljoner euro per år i form av bidrag till tyska och internationella studenter och internationella projekt samt stödjer bidrag till LMU München.

Hem till cirka 1,5 miljoner människor, är München en av världens mest användarvänliga och pulserande städer. Med sina berömda museer och gallerier, teater och festivaler, konst och balett och musik, inklusive världsklass Bayerische Staatsoper och Munich Philharmonic Orchestra, är det inte bara huvudstad i Bayern, men en stor europeisk kulturellt centrum. Närheten till de bayerska Alperna och olika sjöar, slott och fritidsaktiviteter i den omgivande landsbygden lägg till Münchens unika. Det är verkligen en stad som ingen annan!

Platser

Munich

Ludwig-Maximilians-Universität

Address
Ludwig-Maximilians-Universität München
Professor-Huber-Platz 2

80539 Munich, Bayern, Tyskland
Telefon
+49 (0) 89 / 2180 - 0

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium