Leuphana University Luneburg

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Under sin omorganisation 2006 införde Leuphana en universitetsmodell unik för det tyska akademiska landskapet. Under våren 2009 hade följande nya akademiska skolor inrättats:

Högskola: Prisbelönta kandidatprogram som tillhandahåller olika perspektiv

En högskola där studenter kan få sin första akademiska examen: sedan 2007 har Leuphana Bachelor-programmet erbjudit ett homogent strukturerat och tvärvetenskapligt inriktat studieprogram. Den riktar sig till studenter som är intresserade av mer än specialiserad kunskap och som tycker om att arbeta på ett självständigt och ansvarsfullt sätt.

Graduate School: Kombinera tvärvetenskapliga magisterexamina med doktorander

Sedan 2008 erbjuder Graduate School masterprogram med inriktning på följande tre tematiska områden: Governance & Law, Humanities & Social Sciences, Management & Entrepreneurship, and Education. Studiemodellen för Graduate School erbjuder forskarstuderande möjlighet att sammanfoga sina magisterstudier med doktorander. Dessutom erbjuder vi doktorander från hela världen möjlighet att arbeta och forska i en livlig, tvärvetenskaplig miljö.

Professionell skola: Fortsättningsutbildning och affärsidé för yrkesverksamma och företag

Skolan erbjuder program för fortbildning och optimala förutsättningar för livslångt lärande (sedan 2009). Professionella skolan är inriktad på att arbeta med vuxna som är intresserade av att främja sina utbildningsmål - allt från de som just har anslutit sig till arbetsmarknaden till ledande befattningshavare.

Platser

Lüneburg

Address
Leuphana University of Lüneburg
Universitätsallee 1

D-21335 Lüneburg, Niedersachsen, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium