Ludwig-Maximilians-Universität München, Munich School of Management

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet - Ludwig-Maximilians-Universität München , ligger i hjärtat av München. LMU Munich är ett av de ledande forskaruniversiteterna i Europa, med en mer än 500 år lång tradition. Vi bygger på vår framgång i Excellence Initiative, en tysklands konkurrens för att främja universitetsforskning på hög nivå, för att förbättra vår forskningsprofil under de närmaste åren och stärka vår ställning på internationell nivå.

Våra akademikeras kunnande och kreativa intelligens utgör grunden inte bara av vår framgång i Excellence-tävlingen utan även av LMU: s enastående forskningsbalans, vilket erkänts av många nationella och internationella universitetets rankningar. Några 700 professorer och 3 300 akademiska medarbetare bedriver forskning och undervisning i universitetets 18 fakulteter och erbjuder ett brett och väl differentierat spektrum som täcker alla kunskapsområden, om humaniora och kulturvetenskap, juridik, ekonomi och sociologi eller medicin och vetenskaper. Som en äkta "universitas" har LMU München en unik möjlighet och en djup skyldighet att hantera de allt mer komplexa frågorna som mänskligheten, samhället, kulturen, miljön och tekniken står inför genom att skapa tvärvetenskapliga lösningar.

Handelshögskolans skolans konkurrenskraft upprätthålls huvudsakligen av våra institut. Institutionerna är för sin del särskilt karaktäriserade av de professorer som håller dem och bestämmer därför den strategiska anpassningen av forskning och undervisning.

Handelshögskolan i München vid Ludwig-Maximilians-Universitetet har inrättat en uppsättning kommittéer och anläggningar som tillhandahåller en rad tjänster för att hjälpa studenterna med att slutföra dagliga uppgifter.

Platser

Munich

Address
Munich, Bayern, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium