NIT Northern Institute of Technology Management

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

På NIT Northern Institute of Technology Management i Hamburg lära ingenjörer från hela världen för att ta över ledningsuppgifter på ett ansvarsfullt sätt. I samarbete med det tekniska universitetet i Hamburg-Harburg (TUHH) erbjuder privata institutet sedan 1999 en engelsk studie program med två fullfjädrad magisterexamen i: en teknisk Master of Science och en MBA eller Master of Arts i Technology Management. Worldwide, mer än 300 engineering ungkarl akademiker ansöka om en plats i NIT i Hamburg. Endast cirka 35 höga potentialer är för personliga intervjuer som sker i hela världen har valts. Många studenter får sina examens stipendier från företag och stiftelser. Studenterna bor mestadels i lägenheter i NIT -building på campus TUHH - internationellt utbyte ingår.

MBA-examen kan också delta parallellt med jobbet och därmed förbereda sig för nästa karriär professionellt erfarna ingenjörer och doktorander. Seminarierna engelskspråkiga hålls kvällar och helger. Många företag anser att MBA-programmet som en del av en strategisk personalutveckling. Så de gör sina ingenjörer specifikt passar för den internationella hanteringsprogram. Dessutom utvecklade NIT anpassade utbildningsmöjligheter för företag.

I studier på NIT står bredvid den klassiska spår i Technology Management specialisering Entrepreneurial Management för valet. Kända universitetsprofessorer och praktiker från fyra kontinenter visar här. De har en bred kunskap från forskning och praktik och ger ingenjörerna under sin ledarskapsutbildning och interkulturella mjuka färdigheter. Att arbeta i team är en viktig del av läroplanen, samt en tre månaders företags praktik för att tillämpa vad de har lärt sig och att få fotfäste i ekonomin.

Hittills potentiella ledare från 61 nationer har sina studier vid NIT framgångsrikt. De tar sin yrkeskarriär med omfattande know-how inom teknisk förvaltning, men också ingenjörs väl förberedd. Många av dem är nu över hela världen i företag verksamma att nätverket av NIT är.

Platser

Hamburg

NIT Northern Institute of Technology Management gGmbH

Address
Kasernenstrasse 12,
21073 Hamburg, Hamburg, Tyskland
Telefon
+49 40 42878-3787

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium