PFH Private University of Applied Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

PFH Private University of Applied Sciences , grundat 1995, är ett statligt erkänt universitet som fokuserar på utbildning och utbildning av framtida chefer och specialister inom nyckelteknik. Anställbarhet står i centrum för alla sina ansträngningar. Högskolans filosofi är att personlig kompetens, akademisk excellens och praktisk kunskap och erfarenhet är avgörande för att bli en ansvarsfullt fungerande professionell. Detta kan endast uppnås genom individuell uppmärksamhet i kombination med teoretiskt grundad och praktikorienterad undervisning. Med karriär- och coachningstjänster samt individuell mentorskap inbyggd i universitetets struktur kännetecknas alla studier av deras praktiska och ekonomiska relevans, deras internationalitet och en uttalad inriktning mot karriär.

PFH erbjuder totalt 17 studier på campus eller distansstudier inom företagsekonomi, teknik, psykologi och vårdteknik på både kandidatexamen och masternivå. Mer än 2 200 studenter studerar antingen på campus i Göttingen, Hansecampus Stade eller Berlin eller på ett av de 12 distansutbildningscentrumen i Tyskland och Österrike. Tack vare sina effektivt organiserade, praktiska och marknadsorienterade studieprogram är utexaminerade av PFH i stor efterfrågan med företag. 99% av unga PFH-proffs börjar jobba direkt efter examen. Universitetet är i nära samarbete med akademiska organisationer, forskningsinstitut och privata företag på både nationell och internationell nivå, vilket ger en idealisk plattform för tvärvetenskaplig utbyte av kunnande och praktikorienterad undervisning.

Campus och forskningsområden

Campus Göttingen

Företag | Hälsovårdsteknik | Orthobionics

Psykologi och företagspsykologi

PFH Campus Göttingen erbjuder alla fördelarna med ett litet, dynamiskt universitet inom den inspirerande miljön i en av de mest kända universitetsstäderna i Tyskland. Välsignad med en ung befolkning på 125 000 personer, av vilka 30 000 är studenter, idag är Göttingen ett hotspot i forskning. Staden har många R

PFH Hansecampus Stade

Engineering | Företag

PFH Hansecampus Stade ligger i CFK-Valley, ett världsledande kluster av kolfiberförstärkt plast (CFRP) -teknologi, och omfattar 3 000 kvm föreläsningssalar, konferens- och seminarierum samt toppmoderna laboratorier. Hem till de viktigaste verksamheterna hos Airbus och över 100 andra europeiska företag inom kompositer, alla CFRP-processkedjor, inklusive R

Campus Berlin

Företag

Tysklands huvudstad har mer att erbjuda än bara den federala politiken: från ett konsoliderat företagsnätverk till ofattbara kulturella extravaganser, från ett otrevligt nattliv till middagskonserter, har Berlin allt som en sann världsstad skulle kunna sträva efter. Campus Berlin erbjuder toppmodern infrastruktur på ett utmärkt läge. I linje med vår policy att ge studenter individuell mentorskap är campus och studieprogram utformade för små kohorter. Medan universitetets olika samarbetsförmåner uppnår individuell uppmärksamhet på campus, åtnjuter studenterna också Berlins studentkårs tjänster och har tillgång till andra faciliteter, till exempel universitetets bibliotek i TU Berlin.

PFH Studyworld

Företag | Psykologi och företagspsykologi

PFH-studievärlden är ett unikt koncept. Studenter lära känna ett universitet som har överfört många års erfarenhet och kompetens inom campusstudier till distansprogram, vilket garanterar högsta lärandestandard. Våra program innehåller alla de element som är viktiga för en framgångsrik karriär. Medan heltidsprofessorer och erfarna föreläsare inom industrin säkerställer programmets akademiska kompetens och praktisk relevans, ger en mogen blandad inlärningskoncept studenterna den nödvändiga flexibiliteten. PFHs blandade inlärningskoncept innehåller en beprövad blandning av olika undervisningsmetoder, 12 distansutbildningscentra spridda runt om i landet, den virtuella campusen och en rad studenttjänster utformade för att stödja eleverna i organisationen av sina extra yrkesstudier.

PFH International

Universitetets internationalisering präglas av ett ökande antal partnerskap med högsta universiteten över hela världen. Samarbetet omfattar utbyte av studenter och fakulteter, forskning och dubbla utmärkelseprogram. I strävan att erbjuda sina studenter ytterligare stora möjligheter att få oumbärlig erfarenhet utomlands genom sina internationella partners inom industri och akademi, är PFH engagerad i att utöka sitt nätverk.

Platser

berlin

Address
Pfalzburger Strasse 43–44
10717 Berlin

berlin, berlin, Tyskland

Stade

Address
Airbus-Strasse 6
21684 Stade

Stade, Niedersachsen, Tyskland

Göttingen

Address
Weender Landstrasse 3-7
37073 Göttingen

Göttingen, Niedersachsen, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium