Psychologische Hochschule Berlin

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Som privat oberoende universitet Psykologisk University Berlin är en välgörande handling. Alla program är ackrediterade av senaten för utbildning, ungdom och vetenskap, gillande utbildning från staten Office of socialminister Berlin. Utbildning och vetenskaplig utveckling, erbjuder Psychological Institute of Berlin psykoterapi utbildning ytterligare grader av master och M.Sc. Psykologi. Studien integrerad psykoterapi utbildning kan fyllas i psykodynamisk ljud eller beteendeterapi och barn- och ungdoms psykoterapi. Utbytet av process övergripande färdigheter har stor betydelse för PHB och utgör en viktig punkt i läroplanerna för alla studie- och utbildningsprogram.

Professorerna i kurserna är både praktiska och även aktiv inom vetenskaplig forskning och representerar påståendet om Scientist Practitioner. Studenterna deltar aktivt i befintliga forskningsprojekt och stöder sina egna forskningsprojekt. Genom samarbetet med andra universitet och doktorandprojekt kan förverkligas på huset.

I korthet

 • Metod Cross studie (TP och VT)
 • Studier och utbildning i psykoterapi i ett hus
 • Små seminariegrupper kollegial atmosfär
 • Personlig uppmärksamhet av organisationen studier
 • Stöd för deltagande i kongresser och möten
 • Praktik i vår egen psykoterapeut ambulans
 • Research in Higher ambulans
 • Utmärkt läge i centrala Berlin nära Alexander direkt på Köllnischen Park och floden Spree

Studie- och utbildningserbjudande

 • På varandra följande studier: M.Sc. psykologi
 • Forskarutbildning Magisterexamen Legal Psychology
 • Forskarutbildning magisterexamen psykologi och psykoterapi i familjen
 • Psykoterapi utbildning med inbyggd masterprogrammet psykoterapi (VT eller TP)
 • Barn- och ungdoms psykoterapi utbildning med inbyggd masterprogrammet psykologi och psykoterapi i familjen

universitetet

Undervisning, forskning och utbildning på PHB fokuserar på områdena för tillämpning av psykologi. Psykologer och psykoterapeuter har lanserat universitetet inletts för att stärka en förbinder vetenskap och praktik, och å andra sidan att stödja överföringen av forskningen i samhället. Under denna credo PHB vill utbilda nästa generation av psykologer och psykoterapeuter med en stark vetenskaplig och djupgående praktisk relevans. Förutom de studie- och utbildningsmöjligheter samt utbildning och konferenser för psykologer och psykoterapeuter i programtablån för PHB är. Övriga kurser inom olika områden för tillämpning av psykologi och B.Sc. Psykologi är under uppbyggnad.

I samarbete med Training Institute Berlin Academy för psykoterapi (BAP), tyska utbildningsinstitut psykologer Academy (DPA) och Professional Association of tyska psykologer och psykoterapeuter (BDP) är PHB i mitten av en utbildningsnätverk för utbildning och fortbildning och ger en brännpunkt för professionella intressen psykologer och psykoterapeuter i olika verksamhetsområden.

ackreditering

Kurserna Psychological Psykoterapi i beteendeterapi (KBT) eller psykodynamisk ljud (TP), familj psykologi och rättspsykologi är ackrediterade av senaten för utbildning, ungdomsfrågor och vetenskap. Den nya magisterprogram Psychology baserades på rekommendationer från den tyska Society of Psychology utvecklats och godkänts av staten Office of hälsa och utbildning. Akademiker i masterprogrammet psykologi vid PHB uppfyller Zulassungsvoraussetzuungen för psykoterapeuter utbildning. Kursen Psychological psykoterapi är ackrediterad i båda processerna fokus på (beteendeterapi och djuppsykologi baserad psykoterapi) Dessutom, för Acquin, liksom master kursen Legal psykologi.

Godkännande utföranden av PHB i Psychological psykoterapi (VT eller TP) och i barn- och ungdoms psykoterapi har fått ackreditering av Socialstyrelsen och sociala frågor Berlin.

Platser

berlin

Address
Psychologische
Hochschule Berlin
Am Köllnischen Park 2

10179 berlin, berlin, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium