RWTH International Academy / RWTH Aachen University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Aachen (Aix-La-Chapelle), den västligaste staden i Tyskland, rymmer inte bara Aachen-katedralen, utnämnd UNESCOs världsarvslista, men också en av Tysklands högskolor.

Studera vid elituniversitetet RWTH Aachen

RWTH Aachen University är Tysklands största tekniska universitet och den viktigaste ekonomiska faktorn i staden. Varje år kommer ett stort antal internationella studenter och forskare till universitetet för att dra nytta av sina högkvalitativa studieprogram och utmärkta faciliteter, som båda är internationellt erkända. Närheten till Aachen till Nederländerna, Belgien och Luxemburg och dess olika kulturarv har placerat universitetet i en unik position för internationellt samarbete med andra utbildnings- och forskningsinstitutioner samt med näringslivet. RWTH Aachen University har en lång historia av nära och omfattande samarbete med nationella och internationella industrier och forskningscentrum och bidrar effektivt till framgången och utvecklingen av den tyska ekonomin med en ökande utvidgning av denna roll när det gäller Europeiska unionen.


RWTH Aachen International Academy - Skillnaden

RWTH Aachen International Academy är ett ideellt dotterbolag till RWTH Aachen University. I nära samarbete med fakulteten för maskinteknik erbjuder akademin masterprogram, speciellt utformad för att möta internationella studenter. Akademins ansvar omfattar de organisatoriska, administrativa och ekonomiska aspekterna, varefter det vetenskapliga ledarskapet ligger hos RWTH Aachen University , som tilldelar den akademiska graden "Master of Science".


Ackreditering av ASIIN e. V.

Partnern R WTH Aachen University och RWTH International Academy för certifiering av kvalitetsledningssystem i system ackreditering är 'ASIIN eV' Detta ackrediteringsorgan för utbildningar sätter standarder för program inom teknik, datavetenskap, naturvetenskap, matematik och en lärarexamen . Alla masterprogram som erbjuds i samarbete med maskinteknik vid RWTH Aachen University och RWTH International Academy har ackrediterats av ASIIN. Akkrediteringen måste uppdateras i regelbundna tidsramar för att säkerställa en kontinuerlig kvalitetssäkring och förbättring.


Fördelar som RWTH Aachen University Student

Studenter som deltar i ett magisterprogram på RWTH International Academy får en officiell magisterexamen från RWTH Aachen University . Naturligtvis är de också officiellt erkända medlemmar av RWTH Aachen University under sin studietid och är berättigade att dra nytta av alla fördelar och studentoffer inom universitetet: att bläddra och göra forskning på biblioteken, att använda WLAN och programvara , att utnyttja olika idrotts- och fritidsfaciliteter mm. Fråga även om studentrabattmöjligheter för att gå till teatrar, museer och biografer eller för vissa telefon- och mobilkommunikationsleverantörer.

(Profilbild av Peter Winandy)

Platser

Aachen

RWTH Aachen University

Address
Campus-Boulevard 30
52074 Aachen, Nordrhein-Westfalen, Tyskland
Telefon
+49 241 80 99367

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium