Läs den officiella beskrivningen

Övergripande gränser är ett kännetecken för Saarland University - oavsett om det är geografiska gränser, kulturgränser, hinder mellan akademiska discipliner eller outmodade divisioner mellan akademin och det ekonomiska och kulturella livet.

För alla som är intresserade av att förstå vetenskapen bakom eliten och högpresterande sport i alla sina många olika former och att förvärva både teoretisk expertis och praktiska färdigheter på detta område, kunde den engelskspråkiga magisterexamen "High Performance Sport" på Saarland University vara programmet för dig. Utöver att erbjuda avancerade moduler inom forskningsmetodik och statistik, omfattar programmets läroplan även deldisciplinerna idrottsmedicin, idrottspsykologi, träningsvetenskap och socioekonomi för högpresterande sport.

M.Sc. Programmet handlar om ämnen av nuvarande intresse för internationella elitnivåsporter: Vilka träningsmetoder används? Hur utför vi meningsfull prestandediagnostik? Vilka aspekter av idrottsmedicin och idrottspsykologi behöver beaktas? Vilka strukturer finns inom internationell elitsport? Hur fungerar talangidentifiering och talangutvecklingsprogram? Hur ser en effektiv anti-dopingstrategi ut?

Studenter på programmet får också en djupare förståelse för prestationsfysiologi, förebyggande av skador och sportnäring. De blir bekanta med internationellt erkända elitutbildnings- och diagnostikprogram och lär sig att självständigt planera elitnivåutbildningar. Andra ämnen som ingår är stresshantering, uthållighetsträning, prestationsförbättring och antidopingåtgärder. Kandidater från programmet hittar karriärmöjligheter på den globala marknaden för professionell och högpresterande sport, eller arbetar på universitet i hemlandet och utomlands, i nationella eller internationella idrottsföreningar och federationer och i professionella sportklubbar.

Saarbrücken är det perfekta läget för att studera detta omfattande magisterprogram. Det finns nära samarbetsförbindelser mellan Saarlands / Rheinland-Pfalz olympiska träningsbas, Saarlands sportförbund och de avdelningar vid Saarland University idrottsinstitut med intresse för högpresterande och elitidrottsgrenar.

Programmen undervisas på:
Engelska
Tysk

Skolan erbjuder också:

MSc

Saarland University

Den internationella högskolan för högskoleutbildning är värd av Institutet för idrottsvetenskap och Institutet för idrott och förebyggande medicin vid Saarlands universit ... [+]

Den internationella högskolan för högskoleutbildning är värd av Institutet för idrottsvetenskap och Institutet för idrott och förebyggande medicin vid Saarlands universitet i Saarbrücken (Tyskland) och börjar med den kommande vinterperioden (oktober 2018).

Det syftar till att kvalificera idrottsforskare för jobb inom yrkes- och prestationsinriktad sport och för akademiska positioner som fokuserar på forskningsområden som är relevanta för högpresterande idrottare. Detta internationella mastersprogram har en regelbunden varaktighet på fyra terminer, där 120 hp (ofta kallad "Credit points" eller CP på tyska) måste erhållas.... [-]

Tyskland Mitte
October 2019
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Institute of Sports and Preventive Medicine Saarland University Campus, Geb. B8 2 Saarbrücken
66123 Mitte, Saarland, Tyskland