Saarland University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Övergripande gränser är ett kännetecken för Saarland University - oavsett om det är geografiska gränser, kulturgränser, hinder mellan akademiska discipliner eller outmodade divisioner mellan akademin och det ekonomiska och kulturella livet.

För alla som är intresserade av att förstå vetenskapen bakom eliten och högpresterande sport i alla sina många olika former och att förvärva både teoretisk expertis och praktiska färdigheter på detta område, kunde den engelskspråkiga magisterexamen "High Performance Sport" på Saarland University vara programmet för dig. Utöver att erbjuda avancerade moduler inom forskningsmetodik och statistik, omfattar programmets läroplan även deldisciplinerna idrottsmedicin, idrottspsykologi, träningsvetenskap och socioekonomi för högpresterande sport.

M.Sc. Programmet handlar om ämnen av nuvarande intresse för internationella elitnivåsporter: Vilka träningsmetoder används? Hur utför vi meningsfull prestandediagnostik? Vilka aspekter av idrottsmedicin och idrottspsykologi behöver beaktas? Vilka strukturer finns inom internationell elitsport? Hur fungerar talangidentifiering och talangutvecklingsprogram? Hur ser en effektiv anti-dopingstrategi ut?

Studenter på programmet får också en djupare förståelse för prestationsfysiologi, förebyggande av skador och sportnäring. De blir bekanta med internationellt erkända elitutbildnings- och diagnostikprogram och lär sig att självständigt planera elitnivåutbildningar. Andra ämnen som ingår är stresshantering, uthållighetsträning, prestationsförbättring och antidopingåtgärder. Kandidater från programmet hittar karriärmöjligheter på den globala marknaden för professionell och högpresterande sport, eller arbetar på universitet i hemlandet och utomlands, i nationella eller internationella idrottsföreningar och federationer och i professionella sportklubbar.

Saarbrücken är det perfekta läget för att studera detta omfattande magisterprogram. Det finns nära samarbetsförbindelser mellan Saarlands / Rheinland-Pfalz olympiska träningsbas, Saarlands sportförbund och de avdelningar vid Saarland University idrottsinstitut med intresse för högpresterande och elitidrottsgrenar.

Platser

mitte

Address
Institute of Sports and Preventive Medicine
Saarland University
Campus, Geb. B8 2
Saarbrücken

66123 mitte, Saarland, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium