Steinbeis University Berlin Institute Corporate Responsibility Management

Inledning

Master program i CSR och Ledarskap, Hållbarhet i Tyskland Heltid och distans.

Master of Arts (M.A.) in Responsible Management (MRM) är en 15 månaders högskoleutbildning. Programmet är en internationell Executive degree program som ger nuvarande och framtida ledare de nödvändiga kunskaper och verktyg för att driva projekt inom hållbarhet och CSR hos olika typer av organisationer med fokus på resultat. Programmet följer FNs och PRME principer för Hållbar Utveckling och flera av utbildarna är medlemar inom arbetsgrupper tillhörande FNs Global Compact initiativ.

Det finns ett stort behov av ledare inom området för Hållbarhet och CSR. Programmet har tillkommit under konceptet att CSR är ett verktyg för att driva fram hållbar utveckling inom företag och organisationer. Centralt i utbildningen är strategiskt ledarskap för hållbarhet. Studeranden får ingående kunskaper i metodik för strukturering av koncept, metoder och verktyg till stöd för planering och beslutsfattande för strategisk hållbar utveckling. Utan att CSR ska vara ett affärshinder.

Vidare kompletteras metodiken med teori om ledarskap i komplexitet. Fokus ligger på hur medarbetare kan engageras till förändringsarbete och för hur organisationer kan analysera sin omvärld snabbt och utvecklas till flexibla och adaptiva organisationer som kan agera proaktivt och strategiskt för hållbar utveckling. Flera kompletterande teorier inom hållbarhetsområdet ingår i programmet och struktureras i relation till de centrala områdena. Inom programmet får studenterna en holistisk förståelse för hur affärsetik, CSR och Hållbarhet hänger ihop från en ledares perspektiv.

Studenter får tillgång till multidiciplinär träning i klasser både online och offline. Studenterna genomgår olika seminarier. Vi tillämpar online studier genom e-learning, webinars och MOOCs. Målet är att studenterna ska utveckla sina kunskaper och färdigheter inom Corporate Social Responsibility, Affärsetik, Hållbarhet, Social Entreprenörskap och Social Innovation. Studier inom de ovanstående områden gör att studenterna bredar sina kunskaper inom olika forskningsfält, där de kan utvinna koncept och verktyg för en praktisk tillämpning i Hållbarhets och CSR projekt. Dessutom får studenterna internationella erfarenheter och bättre karriärmöjligheter i hela Europa.

Master of Arts studie programmet ger dig möjligheter att:

• Studera på en av de största Universitet i Tyskland • Du kan bedriva dina studier i Berlin, en pulserande stad där du har mycket rörlighet och många valfria aktiviteter. • Möjligheten att använda dina kunskaper inom Hållbarhet och Affärsetik • Vara med i en Internationell Master program och knyta kontakter med studenter från många andra länder. • Möjlighet att studera online. • Du får gå på seminarier inom ramen för ett certifierat program. • Valmöjligheten att ta dubbelexamen och bygga på med en MBA utbildning genom våra partner Universitet i Tyskland. • Möjlighet att tillgodoräkna dig ECTS poäng för att bedriva högre studier. • Breda dina kunskaper i både tyska och engelska.

För mer information om antagningskrav fyll i formuläret brevid för att en av våra Studie- och Karriärvägledare ska kontakta dig.

Platser

berlin

Address
Institute Corporate Responsibility Management
Guertelstr. 29a/30

10247 berlin, berlin, Tyskland
Telefon
+4930293309291

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium