Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Den internationellt kända Technische Universität Berlin (TU Berlin) ligger i Tysklands huvudstad i hjärtat av Europa. Grundades 1879, är det en av de största och mest prestigefyllda forsknings-och utbildningsinstitutioner i Tyskland.

Universitetets alumner och professor lista inkluderar National Academies val, två National Medal of Science Pristagare och tio nobelpristagare.

En av de största tekniska högskolor i Tyskland

Idag, med mer än 30.000 studenter, är TU Berlin en av de största tekniska universiteten i Tyskland, som erbjuder ett brett spektrum av ämnen.

Mer än 18% av TU Berlin studenterna kommer från utlandet

TU Berlin har en utpräglat kosmopolitisk atmosfär; den upprätthåller ett antal internationella samarbetsprojekt och har en exceptionellt hög andel internationella studenter. Mer än 5000 studenter från 130 länder studerar vid TU Berlin. Dessutom har många forskare från andra länder undervisa och forska här.

Campus vid universitetet

Den huvudsakliga campus vid universitetet ligger i centrala Berlin och är lättillgängligt från alla delar av staden.

Ordförande för Space Technology

Ordföranden för Space Technology är en av de sex stolarna vid institutionen för flygteknik och rymd på TU Berlin. Beslutad av professor Eugen Sänger 1963, är det den första Aerospace avdelning i Tyskland. Sedan dess har det framgångsrikt bedrivit forskning och utbildar systemingenjörer för flygindustrin, främst med fokus på design, praktisk realisering och drift av små satellituppdrag tillsammans med eleverna. Sedan lanseringen av den första satelliten, TUBSAT-A, 1991, har tio små satelliter byggts och lanserats av studenter vid institutionen. Sju fler satelliter är på väg. Dessutom ordförande Space Technology genomför experiment på sondraketer och driver projekt om utveckling och testning av planet Rovers och motsvarande uppdragsverksamhet teknik.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MSc »

Program

Skolan erbjuder också:

MSc

M.Sc. I Rymdteknik

Campusstudier Heltid 2 år April 2017 Tyskland Berlin

MSE (civilingenjör i rymdteknik) är en internationell heltid masterprogrammet i rymdteknik som startar vid Technische Universität Berlin i april varje år. Syftet med programmet [+]

MSE (M.Sc. i rymdteknik) är en internationell heltid masterprogrammet i rymdteknik som startar vid Technische Universität Berlin i april varje år. Syftet med programmet är att utbilda systemingenjörer som är utrustade för att bli ledande inom rymdindustrin. Vid ordförande Space Technology i TU Berlin Kursen ges av ordföranden för Space Technology vid Technische Universität Berlin och kombinerar utmärkt undervisning i rymdteknik med projektledning och interkulturell kompetens. Hela programmet, över fyra terminer, ges på engelska. Mycket projektinriktat masterprogram Masterprogrammet är starkt projektorienterad och syftar till att förbereda eleverna för de krav som det globala rymdindustrin. Eleverna har möjlighet att delta i utmanande satellitprojekt, som arbetar inom interkulturella team. Speciellt de dra nytta av den världsledande kompetens och nätverk av TU Berlin på området för små satelliter. Tvärvetenskapliga färdigheter, såsom projektledning, innovation marknadsföring och verksamhet kommer att komplettera läroplanen. Praktik erfarenhet inom den europeiska rymdindustrin kommer dessutom möjlighet att få praktik erfarenhet inom den europeiska rymdindustrin att tillhandahållas. Efter examen kommer studenterna att utrustas med kompetens, erfarenhet och ett starkt nätverk för att öka deras utrymme karriär antingen i Europa, i sitt hemland eller någon annanstans. Magisterexamen i Space Engineering kandidater måste ha: 1) Tidigare examen (minst kandidatexamen motsvarande) inom teknik 2) I undantagsfall sökande med examen i andra ämnen eller motsvarande arbetslivserfarenhet kan delta på MSE studieprogram. 3) kunskaper i engelska, bevisas av något av följande: - Den lägsta poäng för TOEFL är 80 för Internet-baserade test och 550 för pappersbaserade testet. IELTS examination accepteras med en 6 band poäng (akademiska moduler). - Kandidatexamen avslutas i Australien, Kanada, Storbritannien, USA, Irland och Nya Zeeland. - Engelska som modersmål 4) Minst ett års arbetslivserfarenhet (inklusive relevanta praktikperioder) 5) Avslutat ansökan, inklusive alla nödvändiga dokument Avgifter för Master of Space Engineering studieprogram Hela programmet undervisning för två års studier är 14.900 €. Du kan välja att betala för masterprogrammet i en rat eller du kan sprida betalningarna med fyra omgångar. Utöver terminsavgift, studenter måste betala en organisation avgift på € 287,73 per termin som inkluderar en kollektivtrafikbiljett i 6 månader. Överväg Förutom termins och organisationsavgifter, behöver du ca 700,00 € - 800,00 € per månad, för att täcka ditt uppehälle i Berlin. Finansiering Technische Universität Berlin erbjuder inte stipendier. Vi uppmuntrar dig att söka externa finansieringskällor, tyska eller från ditt hemland. [-]

Videoklipp

Technische Universität Berlin