Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Technische Universität Berlin (TU Berlin) är ett internationellt känt universitet beläget i centrum av Tysklands huvudstad. Grundades 1879, är det en av landets största och mest prestigefyllda forsknings- och utbildningsinstitutioner.

Universitets alumner och professorer

Universitets alumni och professor listar inkluderar nationella akademier val, två nationella laureates medaljen och tio nobelprisvinnare.

Ett av de största universiteten av teknik i Tyskland

Idag, med mer än 30 000 studenter, är TU Berlin ett av de största universiteten av teknik i Tyskland och erbjuder ett brett utbud av ämnen.

Mer än 18% av studenter från TU Berlin kommer från utlandet.

TU Berlin har en tydlig kosmopolitisk stil; Det upprätthåller ett antal internationella samarbetsprojekt och har ett exceptionellt högt förhållande mellan internationella studenter. Mer än 5000 studenter från 130 länder studerar på TU Berlin. Dessutom lär många forskare från andra länder och bedriver forskning här.

Universitets universitet

Universitetets huvudcampus ligger i centrala Berlin och är lättillgängligt från alla delar av staden.

Ordförande för rymdteknik

MSE-studiet erbjuds av ordföranden för rymdteknik, en av de sex stolarna i avdelningen för flygteknik och astronautik på Technische Universität Berlin.

Grundades av professor Eugen Sänger 1963, är det den första rymdavdelningen i Tyskland. Sedan dess har den framgångsrikt genomfört forskning och utbildar systemingenjörer inom rymdindustrin, i huvudsak med inriktning på design, praktisk realisering och drift av små satellituppdrag (TUBSAT och Beesat-familjen) tillsammans med studenter.

Stolteknikens ordförande bygger och lanserar även sina egna raketer (Aquarius Group och DECAN) och utför experiment på raketer.

Sedan 2007 driver vi även projekt om utveckling och testning av planetariska rovers och motsvarande uppdragsverksamhetsteknik.

Studenterna av rymdteknikens ordförande arbetar i nyckelpositioner för rymdindustrin vid Europeiska rymdorganisationen (ESA), tyska rymdindustrin (DLR), Arianespace, Airbus Defense och Space, OHB AG etc.

Platser

berlin

Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Address
Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology
Marchstraße 12-14

10587 berlin, berlin, Tyskland
Telefon
+49 30 314 25 922

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium