Läs den officiella beskrivningen

The Abbe School of Photonics (ASP) tillhandahåller och samordnar forskarstudierna inom optik och fotonik på Friedrich Schiller University Jena, främjar sina akademiska karriärer och ger arbetslivserfarenhet inom fotonikindustrin. Skolans tvärvetenskapliga utbildningsprogram är inbäddad inom ramen för en korsbefruktande forskningsmiljö som är inneboende för Abbe Center of Photonics. Erbjudna examen är våra utmärkta magisterexamen (Civilingenjör Photonics och Civilingenjörsfysik med fokus på fotonik) och ett brett doktorandprogram inom optik och fotonik. Alla ASP-moduler i optik och fotonik är öppna för alla Civilingenjörer. studenter inskrivna i fakulteten för fysik och astronomi.

Skolans koncept och filosofi har som huvudmål inrättandet av en av världens ledande utbildningscenter inom optik och fotonik i Jena, Tyskland. ASP var formad av traditionen och brett undervisnings- och forskningsaktivitetsspektrum inom lätta vetenskapsområdet vid vårt universitet. Skolan erbjuder enastående examen möjligheter på grundnivå och examen nivå inom områdena optik och fotonik. Skolans kvalificeringsstrategi är helt forskningsinriktad och bygger på principerna om akademisk frihet, konkurrenskraftiga forskningsförhållanden och internationalisering på alla nivåer av utbildning och forskning.

Skolan erkänner sitt ansvar att många av sina kandidater kommer att fortsätta en karriär i forskningsintensiva företag. ASP: s utbildningar syftar därför till att främja och optimalt koppla akademiska karriärfaser hos unga forskare med arbetslivserfarenhet i forskningsintensiva företag. Alla våra konkurrenskraftiga karriärutvecklingsåtgärder är därför utformade för att ligga till grund för framgångsrika karriärer både inom akademin och industrin.

ASP grundades 2008 i ett offentligt-privat partnerskap av tyska federala och tyska statsregeringar, Jena Universitet och den tyska fotonikindustrin. Sedan dess har dessa partner tillsammans med Europeiska unionen tillhandahållit den grundläggande finansiering som krävs för att stödja skolans ekonomiska behov. En viktig faktor i programmet är ASP: s nära samarbete med industripartner. För att upprätthålla vår partners exceptionella ekonomiska utveckling i framtiden kommer tillgången på ett betydande antal högkvalificerade medarbetare att krävas. ASP-kandidater är de potentiella kandidaterna, väl förberedda för den tyska fotonikindustrin.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

MSc

The Abbe School of Photonics

Master of Science in Photonics (M. Sc.) Är en magisterexamen som ger tvärvetenskaplig täckning inom optik och fotonik. Det tvååriga programmet omfattar fyra utbildningsst ... [+]

Detta masterprogram är mycket internationellt, helt undervisat på engelska, och ger en tvärvetenskaplig täckning inom området för optik och fotonik. Studenter som är inskrivna i det tvååriga programmet utbildas för teknisk eller vetenskaplig position inom industrin eller akademin.

Varför fotonik?

Lasers uppfinning i 1960 banade väg för en ny forskningsera i optik och fotonik. Med optik och fotonik som fungerar som katalysatorer och katalysatorer har uppfinningen av fotoniska teknologier långtgående konsekvenser, vilket utlöser en revolution inom många områden inom vetenskap, medicin och teknik.

Framstående exempel som har påverkats är mikroskopi och bildbehandling, spektroskopi, medicinsk behandling, biovetenskap, astronomi, biologi, kemi och kommunikationsteknik. Elektronik, 20-talets dominerande teknik förlorade sin position till optik och fotonik i det 21: a århundradet, som ofta kallas "århundradet av ljus". Stora utmaningar i grundforskningen och en enorm marknad för optiskt dominerade produkter driver utvecklingen i optik och fotonik.... [-]

Tyskland Jena
October 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ABBE SCHOOL OF PHOTONICS
Address
Abbe Center of Photonics Albert-Einstein-Str. 6 07745 Jena, Germany
Jena, Thuringia, Tyskland
Webbplats
Telefon
+49 3641-9-47963