The Abbe School of Photonics

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vårt uppdrag: världsklass fotonics utbildning

Abbe School of Photonics uppdrag är att erbjuda ett utbildningsprogram i fotonik på högsta internationella standarder till de mest ambitiösa och motiverade studenterna. Vår skola fungerar som ett springbräda för karriär genom att främja akademisk karriär, samt ge möjligheter att få yrkeserfarenhet inom fotonikindustrin.

Studier fotonik i staden där allt började

Skolans koncept och filosofi har som huvudmål för etablering av ett av världens ledande utbildningscenter inom optik och foton i Jena, Tyskland. ASP formades av traditionen och det breda undervisnings- och forskningsaktivitetsspektrumet inom ljusvetenskap vid vårt universitet. Skolan erbjuder utmärkta kvalifikationsmöjligheter på grundnivå och doktorandnivå inom områdena optik och fotonik. Skolans kvalifikationsstrategi är helt forskningsinriktad och baserad på principerna om akademisk frihet, konkurrenskraftiga forskningsvillkor och internationalisering på alla utbildnings- och forskningsnivåer.

Skolan erkänner sitt ansvar att många av sina kandidater kommer att fortsätta en karriär i forskningsintensiva företag. ASP: s utbildningar syftar därför till att främja och optimalt koppla akademiska karriärfaser hos unga forskare med arbetslivserfarenhet i forskningsintensiva företag. Alla våra konkurrenskraftiga karriärutvecklingsåtgärder är därför utformade för att ligga till grund för framgångsrika karriärer både inom akademin och industrin.

ASP grundades 2008 i ett offentligt-privat partnerskap av tyska federala och tyska statsregeringar, universitetet i Jena och den tyska fotonikindustrin. En viktig faktor i programmet är ASP: s nära samarbete med industripartners. För att upprätthålla vår partners exceptionella ekonomiska utveckling i framtiden kommer tillgången på ett betydande antal högkvalificerade medarbetare att krävas. ASP-kandidater är de potentiella kandidaterna, väl förberedda för den tyska fotonikindustrin.

Jena: ett topprankat tyskt universitet fullt av historia och tradition

Friedrich Schiller University Jena , med dess gamla latinska namn som "alma mater jenensis", är ett av de äldsta tyska universiteten, som grundades år 1558. Vid den tiden var de klassiska akademiska områdena filosofi, teologi, lag och medicin den ämnen av forskning och undervisning. Under de senaste århundradena har många framstående forskare varit professorer vid detta universitet. I slutet av 18 och början av 1800-talet blev Jena känd under den klassisk-romantiska "mirakulösa eran" när världsberömda poeter och filosofer som Goethe, Schiller, Hegel och Fichte markerade sin intellektuella atmosfär.

I den nuvarande Academic Ranking of World Universities, den så kallade Shanghai ranking, den Friedrich Schiller University Jena rankas bland de 400 bästa universiteten i världen. I rankingen 2019 tillhör universitetet i Jena de 22 bästa tyska universiteten . Shanghai-rankingen utfärdas av Shanghai Ranking Consultancy och tar hänsyn till antalet publikationer och citat i vetenskapliga facktidningar, särskilt i högtidsskrifterna Natur och vetenskap, Nobelpriser och fältmedaljer tilldelade forskare och studenter samt forskningsresultaten mäts. Mer än 1 200 universitet presenterar sig rankningen, de bästa 500 publiceras regelbundet sedan 2003.

Platser

Jena

ABBE SCHOOL OF PHOTONICS

Address
Abbe Center of Photonics
Albert-Einstein-Str. 6
07745 Jena, Germany

07745 Jena, Thüringen, Tyskland
Telefon
+49 3641-9-47963

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium