Trier University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om oss

Trier University grundades 1473 och öppnades 1970 som ett modernt campusuniversitet. Byggd på en hög platå med utsikt över floden Mosel och omgiven av ljuvlig grön natur, sägs det vara en av Tysklands vackraste campus. Fakultets- och avdelningsbyggnaderna kopplas samman med broar och grupperas kring forumet och centralbiblioteket.

Trier University har ett starkt fokus på humaniora, samhällsvetenskap och ekonomi, men det stärker också sina miljövetenskapliga program ständigt. Det finns sex fakulteter som tillsammans täcker mer än 30 ämnesområden. Många forskningsprojekt är tvärvetenskapliga och inbyggda i globala nätverk.

Med cirka 1200 anställda och 13 000 studenter (inklusive mer än 11% internationella studenter), omfattar Trier University kontrast: ung, men ändå sant mot tradition; internationellt orienterad och regionalt rotad på Tysklands geografiska kanten, men i hjärtat av Europa.

  • 13 000 Totalt antal elever
  • 11 Procentandel av internationella studenter

Universitetsplats

Trier ligger i den västra delen av delstaten Rheinland-Pfalz i Moseldalen. Som den äldsta staden i Tyskland, grundad för över 2000 år sedan, blev Trier en uppehållsstad för romerska kejsare, såg Napoleon Bonapartees uppgång och fall och är födelseplatsen för filosofen Karl Marx. Tack vare dess historiska landmärken, Porta Nigra, Trier-katedralen och andra betydande arkitektoniska monument, är Tysklands äldsta stad en UNESCO: s världskulturarv.

Idag är Trier allt annat än gammalt, med stadsbilden är en sammansmältning av historia och modern livsstil, inte minst präglas av ett pulserande studentliv. Med barer, kaféer och ett färgstarkt utbud av kulturella erbjudanden och festivaler är Trier en turistattraktion med internationell attraktion och en vacker plats för stadens 110 000 invånare att bo. Sport och utomhusaktiviteter är spridda på grund av den omgivande floderna, naturskydd och nationalparker, och på grund av de många idrottsklubbarna och gymmen.

Medan Trier ligger långt i västra Tyskland, är det i närheten av Frankrike, Belgien och Luxemburg och därmed inte alls avlägset. Regionen har fem internationella flygplatser och högfrekventa förbindelser via tåg och bussar. Trier University och sju andra universitet från fyrutbildningen utgör universitetet i Stora regionen, vilket gör det möjligt för studenter att besöka kurser utomlands med garanterad acceptans.

Stora företag och många medelstora företag, de finansiella centra i Luxemburg och Frankfurt, och flera EU-institutioner präglar regionens ekonomi, alla med band till Trier University .

Platser

trier

Address
Universitätsring,15
54296 trier, Rheinland-Pfalz, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium