University of Passau

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Excellence in forskning och undervisning

Sedan öppnar sina dörrar för allmänheten år 1978, den Högskolan i Passau har snabbt utvecklats till en första adress i tyska akademin. Universitetet uppnår regelbundet toppositioner i akademiska rankningar, t.ex. i juridik, Business and Economics, datavetenskap, kommunikationsvetenskap, statsvetenskap och kulturstudier.

Omkring 12.000 studenter och doktorander forskare från mer än 90 länder är inskrivna vid universitetet i Passau. Förutom att studera i små studiegrupper, studenter dra nytta av hanterbar storlek på universitetsområdet, vilket resulterar i korta avstånd och en utmärkt student erfarenhet. Vår Centrum för Key Skills ger anställda och studenter möjlighet att utveckla dessa så viktiga överförbara färdigheter såsom ledarskap och kommunikation, som är mycket efterfrågade av arbetsgivarna. Representativa undersökningar regelbundet intyga att den höga nivån av tillfredsställelse student vid universitetet.

En global utblick

Inter har alltid varit en av våra främsta egenskaper: våra fakulteter upprätthålla ett sammansvetsat nätverk av samarbete med världsomspännande akademiska och forskningspartner och vi har många aktiva alumner sektioner runt om i världen. En del av anledningen till att våra alumner är så framgångsrik på global basis är att vi ger dem den bästa förutsättningarna för en internationell karriär: många utbildningar ger studenterna möjlighet att tjäna en dubbel examen i samarbete med internationella partneruniversitet, och alla våra elever har tillgång till ett stort utbud av språkkurser och utbytesprogram för studenter. Våra ämnesspecifika språkprogram i lag, Näringsliv / Ekonomi, Cultural Studies / internationella relationer och datavetenskap / matematik idealt komplement till våra studenters studier examens.

En stor elev upplevelse

Våra studenter är mycket eftertraktade av arbetsgivarna, eftersom de inte bara utrustade med teknisk kunskap som behövs för att inleda sin karriär; de är också mycket motiverade individer som uppvisar bra initiativ genom att söka ytterligare kvalifikationer eller praktiska färdigheter. Många är verksamma inom teater, musik, fotografi, film, radio och andra kulturella aktiviteter på fritiden, till exempel genom att delta i någon av våra många kulturella studentföreningar.

I Bayern och i hjärtat av Europa

Den Universitets moderna campus ligger i den sydöstra delen av Bayern - Tysklands högteknologisk stat - i grönskande omgivningar, några minuters promenad från den historiska Gamla stan i Passau. Anses vara en av de vackraste städerna i Tyskland, har Passau en mycket låg kriminalitet och erbjuder en utmärkt levnadsstandard i ett politiskt stabilt och ekonomiskt stabil miljö, samtidigt som det är nära till de stora metropolerna i Prag, München och Wien.

Platser

Passau

Address
Passau, Bayern, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium