Läs den officiella beskrivningen

University of Koblenz-Landau är en ung, medelstort universitet. År 1990 dök universitetet från tidigare lärarhögskolan. Under tiden forskning och undervisning är organiserad i tre länkade tvärvetenskapliga ämnesområden titeln "Learning", "samhället" och "miljö".

Vår profil Lärande:

Universitetet har en framskjuten position i utbildning och lärarutbildning i Rheinland-Pfalz. Det är det enda universitetet som erbjuder lärarutbildningar för alla skolformer. Denna kärnkompetens präglar universitetets profil. Viktiga funktioner är också en kombination av utbildning och pedagogik, det stor vikt vid utanför läroplanen platser och laboratorier samt sammankoppling av teori och goda exempel, till exempel via Campus-skolnätverk.

Samhälle:

Denna fråga Området präglas av humaniora, kulturvetenskap och samhällsvetenskap, där särskilt språk, konst och kultur, politik och ekonomi analyseras. Ämnesområdet kännetecknas också av psykologi (en av samhällsvetenskaperna) samt av datavetenskap, som optimerar och tester omfattande IT-baserade tjänster som har utvecklats för deras praktiska värde för människor.

Miljö:

Tre vetenskapligt förhållningssätt präglar detta ämnesområde. Life science-strategi Broscher frågan om miljön ur ett vetenskapligt perspektiv, medan datavetenskap behandlar den digitala världen, och humaniora och samhällsvetenskap förstå världen när det gäller kultur och samhälle.

Studie- och vidareutbildning Ökningen av antalet studerande visar att både Koblenz och Landau campus är populära ställen att studera. Antalet studenter har tredubblats sedan 1990. Under tiden finns det cirka 15.000 studerande på program, hälften av dessa i Koblenz, den andra hälften i Landau. Jämfört med mycket stora universitet, undervisning och studerar sker i hanterbara strukturer på Koblenz och Landau, som främjar en mycket närmare elev samhället samt ett närmare sammansvetsad lärare och elev gemenskap. Universitetet erbjuder framtida specialister och chefer ett mångsidigt utbud av kandidat- och magisterprogram inom utbildning, samhällsvetenskap, kulturstudier, humaniora och biovetenskap samt psykologi och datavetenskap. Den traditionella kärna undervisning vid universitetet är dess program för lärarutbildning för alla skolformer.

När det gäller fortbildning ett sofistikerat utbud av utbildningar, distansutbildning program samt seminarier har utvecklats för en ständigt föränderlig arbetsmiljö och professionell miljö. Majoriteten av de program och kurser som erbjuds är utformade för att vara i drift till sin karaktär, vilket gör det möjligt studenter att kombinera både arbete och studier. Dessa program genomgående bygger på och utökas.

Forskning och kunskapsöverföring Forskningen bedrivs i nationellt och internationellt kopplade arbetsgrupper. University of Koblenz-Landau arbetar också nära samarbete med partners i närområdet. Vad är karakteristiskt är balanserat förhållande mellan teoretisk och tillämpad forskning. Aktuella forskningsområden inkluderar utbildning, miljö, datavetenskap samt humaniora och samhällsvetenskap, baserat på de tre ämnesområden vid universitetet.

Tekniköverföring är en av de viktigaste uppgifterna för universitetet och gör det möjligt att systematiskt och planerat utnyttjande av ny vetenskaplig och teknisk kunskap i ekonomin, politik och samhälle. Universitet Koblenz-Landau främjar också affärsetableringar i den akademiska världen och utvecklingen av en entreprenörskultur.

Inter Den internationella karaktär forskning och undervisning samt av universitetens verksamhet är en kvalitets inslag i ett modernt universitet. Universitet Koblenz-Landau vill både utöka och intensifiera sin internationell inriktning. Idag är viktigt inte bara i den globala ekonomin, men även nationellt. Internationalisering är en tvärvetenskaplig uppgift för universitetet inom alla områden och på alla nivåer. För att driva denna process längre fram, bör till exempel, ökas antalet internationella forskningsprojekt och samarbetsavtal, och antalet utresande studenter samt inkommande som bör höjas. Detta bör dessutom kopplas till en ökning av antalet internationellt orienterade utbildningar.

Att främja unga akademiker Att främja unga akademiker är en av de viktigaste uppgifter och ansvar vid universitetet. Kvaliteten på våra unga akademiker är inte bara en viktig faktor för att öka universitetets forskningspotential, men det är också på samma gång en indikator på universitetets närvaro och rykte. Graduate högskolor och skolor samt ett tvärvetenskapligt doktorand center var alla inrättats för att främja unga akademiker ytterligare och detta område av åtgärder är att utökas i framtiden.

Pro-familjen universitet Universitetet har förbundit sig att följa principerna i ett pro-familj universitet. Män och kvinnor anställda vid universitetet ska kunna kombinera arbete, studier och uppfostran av barn eller vård av anhöriga. Universitetet har därför vidtagit åtgärder för att uppnå detta mål, till exempel, med tillhandahållande av barnomsorg och införa flexibla arbetstider, eller genom att främja särskilda stödprogram.

Ett universitet - tre platser En speciell egenskap hos universitetet är dess organisationsstruktur. Koblenz och Landau är centra för undervisning, forskning och fortbildning. Den centrala länken i hela organisationen är talmannens kansli i Mainz, där universitetets styrelse och flera områden av sin huvudsakliga förvaltning finns. I Koblenz, är forskning och undervisning bedrivs inom fyra fakulteter på ett modernt campus, som ligger bara ett stenkast bort från floden Mosel. Universitetet i Landau består också av fyra fakulteter, och den huvudsakliga universitetsområdet förlängs med ytterligare universitets platser i och runt staden Landau.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

MSc

University of Koblenz-Landau

Ett ökande antal kemikalier används av dagens samhälle, som är alsoreleased i miljön. Ekotoxikologi handlar om deras potentiella effekter på ekosystemet. ... [+]

Master of Science i ekotoxikologi

Ett ökande antal kemikalier används av dagens samhälle, som också släpps ut i miljön. Ekotoxikologi handlar om deras potentiella effekter på ekosystemet. Det syftar till att undersöka och upptäcka effekter av kemikalier på biologiska system för att utveckla metoder för riskhantering, samt att förutse ekologiska konsekvenser.

Den internationella "Civilingenjörsprogrammet i ekotoxikologi" integrerar begreppen miljökemi, toxikologi och ekologi och omfattar samhällsvetenskap och ekonomi samt. På grund av sin tvärvetenskapliga och tillämpad metod Programmet gör det möjligt för studenter att analysera komplexa problem och utveckla praktiska lösningar.... [-]

Tyskland Koblenz Landau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Koblenz-Landau

Baserat på den kemiska och fysikaliska kunskaper om kandidatprogrammet en mer omfattande förståelse av relationerna mellan sammansättning och struktur av material på ena ... [+]

Befälhavaren kursen "Chemistry and Physics of Functional Materials" kan utexaminerade från kandidatprogrammet "Applied Naturvetenskap" och liknande studiekurser från andra fakulteter vid tyska och internationella universitet att arbeta i forskning inom områdena kemi, fysik och materialvetenskap. Programmet behandlar studenter med intresse av att forska med funktionella material. Baserat på den kemiska och fysikaliska kunskaper om kandidatprogrammet en mer omfattande förståelse av relationerna mellan sammansättning och struktur av material på ena sidan och deras kemiska och fysikaliska egenskaper å andra sidan ges. Masterprogrammet ger de kvalifikationer som krävs för en konsekvent Ph.D. program eller gör det möjligt för studenter att ta upp ansvariga positioner inom forskning och utveckling inom industrin eller forskningsinstitut.... [-]

Tyskland Koblenz Landau
Oktober 2019
Engelska
Heltid
3 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Koblenz-Landau

Målet med programmet är att utbilda duktiga doktorander att bli en "expert bemästra en repertoar av moderna matematiska och datorbaserade metoder för modellering, simuler ... [+]

Komplexa, tvärbundna system genomsyrar vår vardag, t.ex. inom naturvetenskap, teknik, biovetenskap, eller logistik. Nyckeln för att hantera de utmaningar som följer av dessa system är matematisk modellering i vid bemärkelse som bygger på en djup kunskap om

matematik fysik datavetenskap.

Målet med programmet är att utbilda duktiga doktorander att bli en "expert bemästra en repertoar av moderna matematiska och datorbaserade metoder för modellering, simulering och optimering av komplexa system och veta hur man kombinerar dessa metoder för att lösa verkliga problem".

Termen experten används i betydelsen av genera och inte en specialist, eftersom vi syftar till ett helt spektrum av olika metoder.... [-]

Tyskland Koblenz Landau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Koblenz-Landau

Miljövetenskap är ett tvärvetenskapligt område som omfattar de många interaktionerna mellan naturliga och mänskliga system på flera skalor, från molekyler till landskap. ... [+]

Miljövetenskap

Miljövetenskap är ett tvärvetenskapligt område som omfattar de många interaktionerna mellan naturliga och mänskliga system på flera skalor, från molekyler till landskap. Förutom kunskap inom naturvetenskap, magisterstuderande i miljövetenskap programmet få en oumbärlig och gedigen förståelse för samhällsvetenskap (t.ex. ekonomi, politik, förvaltning). Med en unik blandning av teoretiska kurser och praktiska praktiska erfarenheter, studerande utveckla förmåga att analysera och lösa komplexa miljöproblem i en tvärvetenskaplig kontext.

Institutet för miljövetenskap erbjuder en utmärkt studieprogram genom att kombinera kompetens från biologi, kemi, fysik, Geoecology och samhällsvetenskap.... [-]

Tyskland Koblenz Landau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Koblenz-Landau

Med en magisterexamen i Web Science kommer att kunna studera dig och lösa problem på webben. Vår tvärvetenskaplig läroplan betonar datavetenskap och bygger broar till sam ... [+]

Med en magisterexamen i Web Science kommer du att kunna studera och lösa problem på webben. Vår tvärvetenskaplig läroplan betonar datavetenskap och bygger broar till samhällsvetenskap, ekonomi, studier av lagen, lingvistik och matematik. Alla obligatoriska kurser ges på engelska.

I allmänhet syftar vårt program på personer med en kandidatexamen eller en mindre i datavetenskap. Om du inte redan har en magisterexamen, är vårt program även gratis undervisning. Mediet är engelska.

Utexaminerade från institutet väst har hittat intressanta lägen på framgångsrika företag, startat egna företag eller fortsatte mot en Ph.D. Institute West har ett begränsat antal platser varje år för pursueing en Ph.D. Om du excel tjäna en magisterexamen i Web Science du kommer att vara i pole position för att fortsätta med forskarutbildning.... [-]

Tyskland Koblenz Landau
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

University of Koblenz-Landau: A personal approach to studying!