Arizona State University Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Journalistkurser har erbjudits i Arizona State sedan 1931 då president Ralph Swetman ville ha en publicist. Han anställde William D. Taylor i PR-tjänst och som den första journalistläraren i institutionens historia.

År 1936 började CE "Chuck" Southern på den engelska fakulteten att undervisa de första journalistklasserna. 1946 anslöt sig George C. "Pappy" Yates till fakulteten som ordförande för avdelningen för specialtjänster och undervisade i vissa journalistkurser. Journalistklassernas primära roll under de första åren var att tillhandahålla talanger för att producera studenttidningen och årsboken.

Ernest J. Hopkins, som är erkänd som grundare av journalistikprogrammet, anställdes som docent i journalistik 1949 och blev den första fakultetsmedlemmen med journalistik i sin titel. Division of Journalism inrättades med 10 kurser som erbjuds. Den första klassen i radionyheter erbjöds 1951 och en major inom radio-tv dök upp 1954, liksom den första klassen i nyhetsfotografering.

State Press fungerade som ett laboratorium för rapportering och redigering av klasser. Bild från ASU Sahuaro, 1956.

1957 lämnade journalistiken engelska avdelningen och radio-tv-kurser togs bort från den audiovisuella läroplanen för att bilda avdelningen för masskommunikation. Den nya avdelningen hade en fakultet med tre och 31 majors; Marvin Alisky var chef. 1958 blev avdelningen medlem i American Society of Journalism School Administrators.

I början fungerade State Press, campustidningen, som ett laboratorium för rapportering och redigering av klasser. Rådgivaren var en medlem av fakulteten, liksom KAET-TV: s chef.

Från 2005 till 2019 växte studentkroppen mer än 50 procent och fakulteten växte med mer än 70 procent. Nationella journalistikfigurer som gick med i fakulteten inkluderar Leonard Downie Jr., tidigare chefredaktör för The Washington Post; Sarah Cohen, tidigare data redaktör för The New York Times; Walter V. Robinson, tidigare redaktör för det berömda Boston Globe “Spotlight” -teamet; och Pauline Arrillaga och Maud Beelman, tidigare redaktörer för företag respektive utredningar för The Associated Press. Under samma tidsperiod växte studentkroppens mångfald till nästan 40 procent och fakultetens mångfald till 30 procent.

Platser

Fågel Fenix

Address
North Central Avenue,555
85004 Fågel Fenix, Arizona, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium