Bethel University Minnesota

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vid Bethel University är vi engagerade i excellens.

Men här betyder excellens något mer. Det innebär att vi tar vår tro på Kristus och integrerar den i allt vi lär oss, i allt vi gör, så att vi kan åstadkomma otroliga saker - för Guds ära och våra grannars bästa.

Vi har varit en ledare och modell inom kristen högre utbildning sedan 1871. I generationer har vår fusion av evangelisk tro med högst rankade akademiker förvandlat kvinnor och män och förberett dem för unika kallelser i Guds rike.

John Alexis Edgren grundade Bethel som seminarium 1871 med namnet Baptist Union Theological Seminary. Seminariet utbildade präster för att tjäna svenska baptistinvandrare, fly från religiös förföljelse i Europa. Edgren, en sjökapten och forskare som kunde 30 språk, grundade Betel på den bestående övertygelsen om att kristna borde älska Gud med sitt sinne och representera honom på alla områden.

Att flytta till ett universitet

Baptistens generalkonferens (nu Converge) tog stöd av seminariet 1914, flyttade det från Chicago till St. Paul och slog samman det med en kristen gymnasium. Efter andra världskriget besvarade Bethel efterfrågan på fyra års examen och blev Bethel College & Seminary.

Under de följande decennierna utvidgade visionära ledare Bethel Seminary till väst- och östkusten medan de växte grundprogrammet i St. Paul. 1989 lanserades icke-teologiska forskarutbildningar, följt av kandidatexamen för arbetande vuxna tillsammans med inlärningsalternativ online.

År 2004, som redan klassificerades som "masternivåuniversitet", bytte Bethel namn till Bethel University för att matcha det breda utbudet av program på fyra skolor:

College of Arts & Sciences

College of Adult & Professional Studies

Ta studenten

Betelseminariet

Bethel förblir ett privat, kristet universitet, delvis sponsrat av kyrkorna i Converge, men öppet för alla män och kvinnor som är villiga att lära sig inom ett evangeliskt perspektiv och ett samhälle.

Redo för framtiden

På mindre än tre decennier har Bethels program mer än fördubblats till mer än 100 graders alternativ och anmälan har vuxit till nästan 4500 studenter. Men Bethel förblir trogen mot sin grundares, John Edgrens vision: att utveckla bredutbildade, kritiskt tänkande kristna som förändrar världen genom service och ledarskap i Kristi namn.

Uppdrag

Betligt informerad och motiverad av den kristna tron utbildar och energiserar Bethel University män och kvinnor för excellens inom ledarskap, stipendium och service. Vi förbereder akademiker för att tjäna i strategisk kapacitet för att förnya sinnen, leva ut biblisk sanning, förvandla kultur och främja evangeliet.

Syn

Bethel kommer att vara det Kristus-centrerade universitet som valts för detta århundrade.

Rotad i tro. Engagerad i excellens. Bethel kommer att bli ledande inom kristen högre utbildning genom att bygga starkare samhällen, utrusta självsäkra ledare och nådiga tjänare och förbereda passionerade världsförändrare. Genom våra tankar, ord och handlingar kommer vi att visa vad det innebär för ett universitet att vara centrerad på Jesus Kristus.

värden

Bethel University är en livlig, Kristus-centrerad utbildningsgemenskap. Här delar elever med ett brett spektrum av intressen och bakgrunder ett gemensamt mål: att bli heliga och heliga personer. Under denna omvandlingsresa litar vi på kärnvärden för att vägleda oss andligt, känslomässigt och intellektuellt.

För det första är vi Kristus-efterföljare, som strävar efter att leva ut Jesu läror och efterlikna hans liv som det avslöjas i Skriften. Vi är också karaktärsbyggare. Genom hälsosamma, stödjande relationer och en servicekultur utvecklar vi personlig styrka och emotionell intelligens för att göra rätt val i en trasig värld.

Som elever är vi kritiska tänkare och problemlösare som är engagerade i akademisk excellens och intellektuell rigor. Samtidigt är vi sanningssökande och inser att all sanning - vetenskaplig, konstnärlig, filosofisk eller teologisk - har sin källa i Gud.

Vi har placerats på denna jord i ett syfte: Gud vill att vi ska använda våra talanger och medkänsla för att vara världsförändrare och försonare. När vi ödmjukt och ärligt engagerar oss i våra egna fördomar och förutfattningar, kommer vi närmare att förstå Kristi oändliga kärlek och osjälviska förlossningsuppdrag.

I denna komplexa och oroliga värld strävar vi efter att vara både salt och ljus - att bevara det goda och reflektera Kristi vägledande ljus. Detta kräver en mogen tro som är grundad i ett personligt förhållande till Gud och som klarar livets stormar.

Platser

sankt Paul

Address
Bethel Drive,3900
55112 sankt Paul, Minnesota, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium