California Health Sciences University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om California Health Sciences University (CHSU)

California Health Sciences University (CHSU) är ackrediterat av WASC Senior College and University Commission (WSCUC). CHSU grundades 2012 och planeras av familjen Assemi och erbjuder ett lokalt alternativ för dem som vill gå på apotek eller medicinska skolor och för att avhjälpa bristen på vårdtjänster som erbjuds i Central Valley. CHSU erbjuder för närvarande ett Doctor of Pharmacy (PharmD) -program och ett Doctor of Osteopathic Medicine (DO) -program.

CHSU-studenter njuter av den unika kombinationen av hög livskvalitet, överkomlig levnadskostnad och rikliga karriärmöjligheter inom vården som Valley erbjuder. CHSU gör studentprestationer högsta prioritet genom vårt aktiva lärande. innovativa läroplaner och en stödkultur som inkluderar akademiker, hälsa, ledarskap och karriärtjänster. Studenter känner sig stödda av sina kamrater, administrationen, fakulteten och personalen vid universitetet samt ledningen, inklusive förvaltningsrådet.

Universitetet styrs stolt av förvaltningsrådet från olika vård-, utbildnings- och affärsbakgrund. Långvarig lärare och samhällsledare, Dr. John D. Welty, president emeritus vid California State University, Fresno, fungerar som styrelsens ordförande och hjälpte till att snabbt spåra universitetet. Den grundande presidenten för CHSU, Florence Dunn, har länge varit bosatt i Valley och tidigare bankchef.

Dessa partnerskap har varit avgörande för universitetets framgång och i slutändan lett till snabb tillväxt, vilket har befallt ett behov av campusutvidgning.

CHSU: s nyligen utvidgade campus

California Health Sciences University campus ligger i vackra Clovis, Kalifornien. Campusen innehåller tre byggnader belägna på Clovis Avenue, nära Highway 168 och Herndon Avenue, som rymmer universitetets administrativa kontor och College of Pharmacy. Den nyaste byggnaden på Alluvial Avenue, nära Highway 168 och Temperance Avenue, rymmer College of Osteopathic Medicine och Simulation Center.

College of Pharmacy omfattar fem klassrum; bibliotek; två studentlounger; en mängd olika flexibla studieutrymmen; fakultets- och personalkontor; och apotekspraxis, sammansättning och forskningslaboratorier.

65 N. Clovis Avenue-byggnaden fungerar som kontor för universitetsadministration och personal.

CHSUs senaste campusutvidgningsprojekt började i maj 2018 när de slog mark på den första byggnaden vid 2500 Alluvial Avenue, nära Clovis Community Medical Center vid Temperance Avenue och Highway 168. Byggandet av den nya CHSU College of Osteopathic Medicine-byggnaden slutfördes på bara arton månader och fakulteten och personalen flyttade in i byggnaden i början av 2020.

Den nya COM-byggnaden med tre våningar på CHSU: s utökade campus är omgiven av vacker utsikt över Sierra Nevada-bergen och ger dekanerna, lärare, personal och medicinska studenter den senaste tekniska innovationen. Den nya medicinska skolan har tre stora klassrum, ett laboratorium för osteopatisk kompetens, bibliotek, rikliga privata och samarbetsrum, en rymlig studentlounge med Teaching Kitchen och ett simuleringscenter.

CHSU-simuleringscentret har ett patientområde som är modellerat för att likna sjukhusmiljön och ett område för öppenvård som är utformat för att likna en klinik eller läkarmottagning. Det innovativa CHSU Simulation Center planerades noggrant för att förbättra de interaktiva inlärningsbehoven hos dagens studenter, särskilt när det gäller grunden för medicinsk och klinisk visdom.

Andra byggnader som övervägs i universitetets expansionsplan för campus inkluderar upp till nio ytterligare högskolor, ett studentcenter, ett bibliotek och ett auditorium, tillsammans med stödbyggnader. Den cirka 80 tunnland stora platsen ger gott om plats för årtionden av fortsatt expansion. Campus kan i slutändan närma sig 2000 studenter och nästan 300 lärare och personal i framtiden.

Ytterligare utveckling av campus kommer att ske i flera faser när varje nytt hälsovetenskapligt college inrättas. Tidpunkten och den specifika disciplinen för varje nytt program kommer att bestämmas utifrån behovet och möjligheten för anställning inom regionen. CHSU planerar att öppna upp till 10 forskarskolor för att utbilda vårdpersonal under de kommande åren, hela utvecklings- och byggprocessen kommer sannolikt att ta upp till 20 år.

Platser

Clovis

Address
North Clovis Avenue,120
93612 Clovis, kalifornien, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: