Citrus College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Fira över 90 år i tjänst, Citrus College ligger i Glendora i foten av San Gabriel Mountains, ungefär tjugofem miles nordost storstads Los Angeles. Kollegiet har skillnaden av att vara den äldsta community college i Los Angeles County och den femte äldsta i staten.

Citrus College grundades 1915 under ledning av Dr Floyd S. Hayden, Som hjälpte föra community college rörelsen till Kalifornien. Från 1915 till 1961, var högskolan drivs av Citrus Union High School District.

I juli 1961 var det Citrus Community College District skapats för att inkludera Azusa och Glendora enad skoldistrikt. År 1967, distriktet utökats med de Claremont, Duarte och Monrovia skoldistrikt.

Idag, Citrus College ligger i en 104-acre campus. Kollegiet för närvarande upplever en kraftig expansion anläggningar projekt som kommer att förändra utseendet på campus. Kollegiet inskrivna 27 elever 1915 och för närvarande högskolan tjänar mer än 11.000 studenter.

Klasserna erbjuds på en 16-veckors kalender (höst och vårterminen), Liksom i en rad olika icke-traditionella schemaläggning alternativ - sex veckor vinter intersession, kvällar, sen start och tidigt slut, sommarsessioner, och valfria klass format, såsom distansutbildning online kurser och distansutbildning integrerade klasser.

Affärsidé

Citrus College levererar hög kvalitet instruktion som ger studenter att konkurrera globalt och för att bidra till den ekonomiska tillväxten i dagens samhälle.

Vi är dedikerade till att främja en mångsidig utbildningsgemenskap och kulturell inlärningsmiljö som stödjer studentens framgång i jakten på akademisk excellens, ekonomiska möjligheter och personlig prestation.

Accreditation

Citrus College är ackrediterat av Western Association of Skolor och högskolor (WASC). Dess många professionella medlemskap inkluderar American Association of Community Colleges (AACC) och Community College League of California (CCLC).

Platser

Los Angeles

Address
1000 West Foothill Boulevard
Glendora

91740 Los Angeles, kalifornien, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium