Clemson University College of Science

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

College of Science erbjuder en rad kandidatexamen och kandidatexamen, samt magisterexamen och doktorsexamen. examen inom fysik, matematik och biovetenskap. Våra akademiska program är utformade för att utveckla elevernas kunskap om det inre arbetet i både fysiska och matematiska universum. Vetenskapen syftar till att förklara beteendet hos interagerande subatomära partiklar, reagerande molekyler, utvecklande celler och organismer, roterande galaxer och till och med rum och tid själva. Allt detta korsar sig med eleganta matematiska konstruktioner som både hjälper till att förklara vårt universum och avslöjar en egen vacker och komplex matematisk värld.

biologi

Tillämpningarna av biologi påverkar människors hälsa och välbefinnande i deras samhällen och jordens fortsättning som ett balanserat ekosystem. Clemsons biologiska vetenskapsavdelning syftar till att producera informerade medborgare som inte bara bidrar till det vetenskapliga samfundet utan också till den pågående dialogen om de många etiska, sociala och politiska frågor som har biologiskt sammanhang eller konsekvenser.

  • Biologiska vetenskaper: BA, BS, MS, Ph.D.
  • Miljötoxikologi: MS, doktorsexamen
  • Mikrobiologi: BS, MS, Ph.D.
  • Online MS för vetenskapslärare

Kemi

Kemi är en integrerad del av det moderna livet och utgör grunden för framsteg inom nästan alla områden av vetenskap och teknik. Målet för Clemsons kemiavdelning har varit och fortsätter att erkännas nationellt bland kamrater som en enastående avdelning som svarar på utbildnings-, teknologiska och ekonomiska behov i South Carolina, sydöstra USA och nationen.

  • Kemi: BABS, MS, Ph.D.

Genetik och biokemi

Institutionen för genetik och biokemi i Clemson erbjuder fördelarna med både ett stort stort forskningsuniversitet och personlig uppmärksamhet och kollegial miljö av en liten privat institution; ett recept för personlig utveckling och framtida framgång.

  • Biokemi: BS
  • Genetik: BS, doktorsexamen
  • Biokemi och molekylärbiologi: Ph.D.

Matematiska och statistiska vetenskaper

Från modern ekonomisk utveckling till miljöhänsyn, från avancerad medicinsk teknik till datoriserade kommunikationssystem, berör matematik nästan alla aspekter av vår värld. På Clemson kan du uppleva matematikens kraft i samband med den spännande och dynamiska vetenskap som den verkligen är. Matematisk vetenskap är en vetenskap på jakt efter mönster, form och struktur, vars arbetssfär är en av siffror, algoritmer, idéer och modeller.

  • Matematiska vetenskaper: BA, BS, MS, Ph.D.

Fysik och astronomi

Fysik, den mest grundläggande av naturvetenskapen, utgör grunden för studier som de andra grenarna av vetenskapen bygger på. På Clemson utforskar, testar och upptäcker teoretiker och experimentister fenomen som ger bevis för nya och enhetliga teorier baserat på dessa fysiska lagar. Vår fysik- och astronomiavdelning är internationellt erkänd för sitt experimentella, beräknings- och teoretiska arbete inom astronomisk, atmosfärisk, biologisk, kondenserad materia och grundläggande fysik.

  • Fysik: BA, BS, MS, Ph.D.

Platser

Clemson

Address
Sikes Hall,105
29634 Clemson, South Carolina, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium