Diablo Valley College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Besök: International Education Center vid Diablo Valley College

Om DVC

Diablo Valley College är en av tre offentligt stödda tvååriga community college i Contra Costa Community College District. Den större av DVC två campus ligger utanför Interstate 680 i Pleasant Hill, och nyare San Ramon Campus tjänar södra länet i Dougherty Valley. Mellan de två campus, tjänar DVC mer än 22.000 studenter varje termin med ett brett utbud av programalternativ.

Examens och överföringsprogram

mer än 40 AA och AS grader förutom artikulation avtal med University of California (UC) och California State University (CSU) system, och överföra kredit till fyra år högskolor.

Karriär / teknisk utbildning

mer än 40 intyg åstadkomma, och ett brett utbud av intyg om prestation.

Dag, kväll och sommarkurser

Klasser undervisas på dagen och kvällen i fullgångna och kortfristiga format. Ett urval av dagen och kvällskurser får också lära sig under sommaren. Se schemat för klasser för mer information.

Online och hybrid kurser

Online kurser ges nästan uteslutande via internet kräver studenterna att delta i mycket få ansikte mot ansikte möten. Hybrid klasser använder en kombination av klassmöten och online-undervisning.

historia

Kollegiet officiellt började 1949, i några av de mest osannolika platser: gymnasieskolor, banker, kyrkor, även en gammal militärförläggning. Kallade East Contra Costa Junior College, flyttade vi till vår nuvarande plats 1952, i tio stålbyggnader som förvärvats från regeringen för $ 45 vardera. Hörnstenen för den första permanent byggnad lades 1953, och namnet Diablo Valley College antogs 1958.

Vi har kommit en lång väg sedan de ödmjuka början. Över en och en halv miljon studenter har registrerat här sedan 1949! När vi hyllar vårt arv, ser vi fram emot att tjäna en av norra Kaliforniens mest dynamiska, utbildning sinnade områden i ytterligare 50 år.

I över 60 år, har Diablo Valley College tillgänglig utbildning av hög kvalitet till samhället den tjänar. En miljon studenter senare, inskrivna på DVC är ett av de bästa sätten du kan garantera acceptans på ett fyraårigt college. DVC är inte bara erkänt som ett av Kaliforniens bästa community college, men det leder också staten i överföringen till fyraåriga institutioner.

Forskning siffror som nyligen släpptes av UCLA: s Centrum för studier av gemenskapens Högskolor visar att DVC: s överföringshastighet till fyraåriga universitet är 67 procent högre än det nationella genomsnittet. En annan rapport, som släpptes av California Eftergymnasial Educational kommissionen, visar att DVC rankad etta i överföringar i staten, före alla andra Kalifornien community college.

En kort historia av vårt land visar oss att detta var ursprungligen hem till Costanoan indianerna. År 1844 beviljade den mexikanska regeringen mark till William Welch, och det blev en del av hans enorma Rancho Las Juntas, som ingår nordvästra Walnut Creek, alla Pleasant Hill, och den nordöstra delen av Martinez. Efter andra världskriget landet delades upp i bostadskontrakt, och den 5 oktober 1950 College Board of Trustees köpt DVC plats för $ 172.500. Bygget påbörjades i september 1951.

Med över 22.000 elever i alla åldrar och en mängd program, hittar du en dynamisk utbildningsmiljö och en livlig atmosfär på DVC. Vår Pleasant Hill campus ligger utanför av Interstate 680, och campus ligger på hundra hektar av mjukt böljande kullar med tanke på Mt. Diablo, en norra Kalifornien landmärke. San Ramon Valley Center i Dougherty Valley öppnade sina dörrar för elever i november 2006. Namnet San Ramon Campus antogs 2011.

Båda våra vackert anlagda platser är en kort bit från San Francisco, skapa bästa inställningarna för den främsta överförings institutionen i Kalifornien. Vi är college val för många studenter från den privata och offentliga gymnasieskolor i närheten Martinez, Mt. Diablo, San Ramon, och Acalanes skoldistrikt.

Platser

Trevlig kulle

Address
Pleasant Hill Campus
321 Golf Club Road,
Pleasant Hill

94523 Trevlig kulle, kalifornien, Amerikas förenta stater

San Ramon

Address
San Ramon Campus
1690 Watermill Road
San Ramon

94582 San Ramon, kalifornien, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium