East Carolina University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om ECU

Att leva upp till löfte.

I sin invigningsadress som ECU: s första president inrättade Robert Wright ett uppdrag som ledde ledarna i mer än 100 år och som fortfarande styr det i dag. ”Det byggdes av folket, för folket, och får det någonsin stanna kvar med folket, som en tjänare för folket.” Hans vision var att universitetet skulle erbjuda en utbildning som är lika med de allra bästa institutionerna för högre utbildning, medan också att lyfta livskvaliteten för hela regionen. Hur glad han skulle vara att se hur framgångsrikt ECU lyckades uppfylla det länge sedan löfte!

Wright sa att han ville ”varje student. . . att gå ut härifrån försvinner bokstavligen med entusiasm för East Carolina. ”De har. Och det är mycket troligt att du också kommer.

University Mission

För att vara en nationell modell för studenters framgång, public service och regional transformation, East Carolina University :

 • Använder innovativa inlärningsstrategier och leveransmetoder för att maximera tillgången;
 • Förbereder eleverna med kunskap, färdigheter och värderingar för att lyckas i ett globalt, multikulturellt samhälle;
 • Utvecklar morgondagens ledare för att tjäna och inspirera till positiv förändring;
 • Upptäcker ny kunskap och innovationer för att stödja en blomstrande framtid för östra North Carolina och därefter;
 • Förvandlar hälso-och sjukvård främjar wellness och minskar skillnaderna i hälsa; och
 • Förbättrar livskvaliteten genom kulturell anrikning, akademiker, konst och friidrott.

Vi fullgör vårt uppdrag genom utbildning, forskning, kreativa aktiviteter och service samtidigt som vi är god förvaltare av de resurser som vi anförtros.

Erkänna excellens

ECU: s engagemang för sina studenter tillsammans med dess service till samhället har konsekvent erkänts bland landets bästa. Från kurser online och studier utomlands till innovativa sätt att leverera vård är ECU engagerat i att göra utbildning och hälsovård tillgänglig för alla.

År 2018 erkändes ECU av US News

 • Topprankade forskarutbildningar online inom straffrätt, utbildning, MBA och omvårdnad samt bachelorprogram online
 • Omvandla medicinsk utbildning och förbättra sjukvården
 • Producerar den högsta andelen familjeläkare i någon medicinskola i North Carolina och den näst högsta i landet
 • Ge praktisk erfarenhet för framtida tandläkare i innovativa, patientfokuserade kliniker i hela staten
 • Att bli ett toppuniversitet för internationella studenter
 • Öka global medvetenhet och förståelse genom studier utomlands

Banbrytande initiativ

Från klassrum och forskningslaboratorier till operationsrum och kusten i Bermuda, ECU smidda nya grunder genom forskning för att hantera hälsofrågor av internationellt intresse, banbrytade nya medicinska tekniker för att behandla en mängd livshotande sjukdomar, åtnjöt framsteg i arbetet med att lösa århundraden- gamla mysterier och införlivade innovativa program för att förbättra studenternas tillgång och framgång.

 • Efter att potentiellt farliga kemikalier hittades i Cape Fear River anslöt sig ECU-forskare till forskargrupper från institutioner från hela staten för att bestämma hälsoeffekterna av dessa typer av kemiska föreningar.
 • ECU-arkeologer som arbetar i samarbete med Nationalmuseet i Bermuda meddelade att de kan vara närmare att koppla en oidentifierad skeppsbrottplats till den nästan 400 år gamla historien om en strandad holländsk privatperson.
 • Kirurger från ECU förblev i framkant när det gäller att föra innovativa tekniker till öst, inklusive att vara bland de första i North Carolina som utförde ett förfarande för att behandla achalasia, en sällsynt störning som begränsar en persons förmåga att äta.
 • ECU uppsökte också nya partnerskap med omgivande institutioner för att förbättra studenternas tillgång och framgång, inklusive ett saminträdesavtal med 18 samhällsskolor som gör det möjligt för studenter att smidigt övergå till examen.

Nybyggnader och program ger oändliga möjligheter

Universitetet tittade på sitt nya "vardagsrum" vid öppnandet av det nya huvudcampusstudentcentret. Housing Dowdy Student Stores, campuskontor och organisationer, en matplats och en 24-by-42 utomhus Pirate Vision digital skärm, den nya anläggningen är "en spelväxlare", säger Dr Virginia Hardy, rektor för studentaffärer. "Lita på mig - våra studenter kommer att bo i det här utrymmet."

Det är inte all tillväxt på universitetet i år:

 • Byggandet fortsätter med det nya hemmet på 2,9 miljoner dollar för forskning, ekonomisk utveckling och engagemang. Projektet är bara en del av ECU: s förbättrade ansträngningar att ansluta till Greenville-gemenskapen.
 • Renoveringar pågår för hemmet till Miller School of Entrepreneurship. VAN och Jennifer Isley Innovation Building ger utrymme där studenter kan samarbeta om produktinnovation och entreprenörskap.
 • Byggandet av den nya Life Sciences and Biotechnology Building planeras att börja sommaren 2019. Det kommer att hysa modernaste klassrum och laboratorier för tillämpad forskning inom biologi, kemi och biomedicinsk / processteknik.
 • Universitetet förnyade sitt engagemang för kustvetenskap genom att skapa en ny akademisk enhet - Integrated Coastal Programs, som omfattar institutionen för kuststudier och Coastal Studies Institute, belägen på Roanoke Island.
 • UNC: s styrelse godkände universitetets planer om att inrätta en ny ECU-skola för lantlig folkhälsa i augusti 2020 - bara den andra skolan som ägnas åt folkhälsa i staten.122457_pexels-photo-1438072.jpeg Buro Millennial / Pexels

Gemenskapens åtagande

ECU: s motto - Servire - infördes i år. Universitetets serviceåtagande testades efter att orkanen Florens slet genom regionen. Våra pirater svarade på samtalet och samlade för att hjälpa östra North Carolina genom att spela in mer än 5 000 servicetimmar samtidigt som de samlade in 370 000 dollar i donationer från orkanlättnader. Ta en titt på andra tider det senaste året som Pirates hjälpte andra:

 • 24 000 dollar insamlade av ECU: s Pirates vs. Cancer-evenemang för att finansiera barnlivsprogram vid Vidant Medical Center och nationell pediatrisk hjärntumörforskning.
 • Avett Brothers ledde en Hurricane Florens lättnadskonsert som hölls på ECU: s Minges Coliseum som samlade in 325 000 dollar i hjälphjälp.
 • Tandvård för tidigare militära medlemmar tillhandahölls av ECU: s Smiles for Veterans-evenemang, medan andra uppsökande program gav allmän hälsa, hörsel och talvisning till norra karolinier över hela staten.
 • Studenter och patienter som är osäkra på livsmedel tillhandahålls näringsrika måltider utan kostnad på matpantries på ECU: s huvudcampus och på Brody School of Medicine.

Tanke på pirat passion för friidrott

ECU: s Dowdy-Ficklen-stadion genomgår en renovering på 60 miljoner dollar för att inkludera en ny klubbnivå, sviter och logboxar, en ny pressbox och 1 000 premiumsäten. Denna avancerade anläggning kommer att generera ytterligare intäkter för att återinvestera i student-idrottare och ytterligare förbättra Pirate-fansens spelupplevelse. Landskapet har inte bara förändrats, utan ECU: s ledarskap inom friidrott har också avslöjat några nya ansikten för att återintitera passionen. Viktiga ledare som tar roret i friidrott inkluderar följande:

 • Dave Hart, före detta ECU: s atletiska direktör, har utsetts till särskild rådgivare för kanslern för friidrott.
 • Joe Dooley, tidigare ECU-chef för basketbollstränare för män, återvänder för en andra stint vid rodret i Pirates-programmet. Innan han återvände till ECU ledde Dooley Florida Gulf Coast till fem konferenstitlar och fem på varandra följande säsonger med 20 segrar.
 • Jon Gilbert har utsetts till direktör för friidrott vid ECU. Gilbert hade tjänstgjort som regissör vid University of Southern Mississippi sedan januari 2017.
 • Mike Houston har utsetts till huvudfotbollstränare på ECU. I en treårsperiod som huvudtränare vid James Madison University uppnådde Houston successiva NCAA FCS Championship-spelutseenden och en nationell titel.

Att höja rykte om ecu

Från klassrummet till samhället gör fakulteten, personal och studenter vid ECU sin inverkan på hela östra North Carolina och långt bortom. De uppfyller löfte att tjäna dess samhällen samtidigt som de förbättrar möjligheterna att bättre förbereda studenterna för livet efter examen - allt samtidigt som de bygger ett starkt nationellt rykte om spetskompetens.

 • Kirurger vid East Carolina Heart Institute vid ECU har utfört det första TCAR-förfarandet, ett nytt, mindre invasivt förfarande för att minska strokerisken.
 • ECU: s Center for Survey Research lanserade den nationella undersökningen Life, Liberty och Happiness för att ta pulsen på den amerikanska allmänheten som omger landets grundprinciper.
 • Universitetet åtog sig ett grönare campus genom att anta sin första masterplan för hållbarhet.
 • Dr. Mark Stacy kommer att övervaka tillväxten och utvecklingen av avdelningen för hälsovetenskaper som sin nya rektor.

Finansiering av framtiden

Donationer och bidrag tjänar som infusioner för stipendium och forskning och ger stöd till initiativ som gör det möjligt för ECU att förbli på den högsta innovationsnivån. Varje gåva får oss ett steg närmare att förändra vårt campus, odla forskare och revolutionera forskning. Här är några av de sätt som dessa dollar finansierar framtiden för ECU, staten, nationen och därefter:

 • 210 miljoner dollar

Belopp som samlats in för ECU: s omfattande insamlingskampanj hittills och summan fortsätter att öka dagligen.

 • $ 9,7 miljoner

Bevilja från det amerikanska utbildningsdepartementet för att studera kopplingen mellan skolledarskap och studentinlärning, hjälpa rektorer bättre att stödja sina lärare och i slutändan förbättra elevresultaten.

 • $ 5 miljoner

Anonym gåva till BB

 • 5-årigt, 2,5 miljoner dollar

Bevilja från National Institute of Health till Dr. Kym Gowdy för att studera hur och varför luftföroreningar på marknivå kan orsaka olika hälsoproblem i hopp om att minska frekvensen av luftvägsinfektioner.

 • 1,38 miljoner dollar

Nationellt bidrag till Dr Brandon Schultz för att undersöka hur ett allvarligt videospel kan hjälpa ungdomar med ADHD att lära sig akademisk hanteringsförmåga.

 • 1 000 nya stipendier

Chancellor's Scholars Program kommer att tillhandahålla allmänna stipendier till nybörjare från och med hösten 2019, tack vare en gåva på 1 miljon dollar från James och Connie Maynard och deras dotter, påsk.

Platser

Greenville

Address
East 5th Street
27858 Greenville, norra Carolina, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium