Fairmont State University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Fairmont State University, Med en 120-acre campus i Fairmont, är en del av statens växande högteknologiska korridor. Med en lång historia av akademisk excellens, är FSU en plats där undervisning och lärande materia och studenter är vår första prioritet. Grundades 1865 som statens första privata normal skola i West Virginia, FSU firar Sesquicentennial 2015.

Under det senaste decenniet har det huvudsakliga campus utökats med nybyggnation inklusive en Verkstadsteknik Building, studentcentrum, bosättning hall, garage, förbättrad biblioteks anläggning och betydande ADA tillgänglighetsförbättringar.

Falcon Snabba fakta

Större Alternativ

Med 80-kandidatprogram och fem program doktorand grad, kan varje elev hitta rätt passform.

Falcon Medverkande

Vår rösterna (namnet för en grupp av Falcons) svingar på cirka 4.200 studenter.

Hem Bland Hills

FSU: s huvudcampus ligger i Fairmont, West Virginia, en vänlig stad 19.000. Campus är hem till Frank och Jane Gabor West Virginia Folklife Center. FSU har en filial campus i Clarksburg, som kallas Gaston Caperton Center. Robert C. Byrd National Aerospace Education Center, som ligger i närheten Bridgeport, erbjuder flera program inom luftfarten.

Fakulteten Interaktion

Med en student till fakulteten förhållande på 17: 1 och en genomsnittlig klasstorlek på 22, FSU sätter varje elev först.

Engagera

Från grekiskt liv, till Skolidrott, till Anime Club, finns det mer än 80 studentorganisationer vid FSU.

Kamp Falcons

Som medlem i Mountain East konferensen, är FSU en NCAA Division II skola med 16 universitets- sportar. Kom heja på Falcons med vår maskot Freddie.

UPPDRAGSBESKRIVNING: Beskickning Fairmont State University är att ge möjligheter för människor att uppnå sina professionella och personliga mål och upptäcka roller för ansvarsfullt medborgarskap som främjar det gemensamma bästa.

VISION: Fairmont State University har ambitionen att bli nationellt erkänd som en modell för tillgängliga elevcentrerade institutioner som främjar elev framgång genom att tillhandahålla omfattande utbildning och god undervisning, flexibla lärmiljöer och överlägsna tjänster. Utexaminerade kommer att ha de kunskaper, färdigheter och tankevanor som krävs för intellektuell tillväxt, full samhällsengagemang, anställbarhet och entreprenörskap i en föränderlig miljö.

Berättelsen

Fairmont State University's rötter når tillbaka till bildandet av offentlig utbildning i delstaten West Virginia. Den första privata normala skola i West Virginia ades i Fairmont 1865 av John N. Boyd, skolans första rektor, att utbilda lärare.

Under de senaste 147 åren har universitetet haft många förändringar i namn - från West Virginia Normal School på Fairmont, till Fairmont State Normal School i 1870-talet, till Fairmont State Teachers College 1931, till Fairmont State College 1944, till Fairmont State University 2004. Dessa förändringar tyder på en fortsatt expansion av program och syfte.

År 1923, Fairmont State Normal School först erbjöd en fyraårig kandidatexamen program inom utbildning, vilket gör skolan en högskola. Idag FSU erbjuder mer än 80 studentexamen grader i näringslivet, utbildning, teknik och teknologi, konst, humaniora och omvårdnad och allierade hälsa administration. Graduate program har utvecklats i utbildning, näringsliv och straffrätt.

Universitetets förändrade läge i Fairmont speglar också sin fortsatta tillväxt. Den 27 februari 1867 blev det normala skolan en statlig institution. Konstruktion började på en tegelbyggnad på nordvästra hörnet av Adams och Quincy gator senare samma år. År 1893 flyttade skolan in i en ny byggnad på Second Street och Fairmont Avenue. I början av 1917 flyttade Fairmont State Normal School till byggnaden som nu kallas Hardway Hall, som ligger på en kulle med utsikt över Locust Avenue.

Från den enda pelarsalen byggnad på en kulle som en gång var en del av en mjölkgård, har universitetets 120-acre campus utökats med mer än 23 byggnader. Under det senaste årtiondet, nybyggnation, inklusive en ny studentcentrum, parkeringsgarage, bosättning hall, och akademisk byggnad, liksom stora förbättringar i infrastruktur, kraftigt har påverkat tillgänglighet och skönhet campus. FSU har två satellit platser i Harrison County, den Gaston Caperton Center i Clarksburg och Robert C. Byrd National Aerospace Education Center i Bridgeport. FSU fortsätter att leta efter sätt att nå bortom gränserna för West Virginia och nationen att bygga relationer.

Från sin första officiellt registrerats inskrivning av 30 studenter i 1868, har FSU vuxit till att bli den tredje största av statens universitet med en inskrivning av cirka 4.600 studenter. Den första eleven, Hyre D. Clark i Buckhannon, utexaminerades från den normala skolan 1872. Idag har FSU ett alumni nätverk av mer än 29.000 stolta Falcons

Ta en virtuell rundtur här

Platser

Fairmont

Fairmont State University

Address
1201 Locust Avenue

26554-2470 Fairmont, västra Virginia, Amerikas förenta stater
Telefon
+1 800-641-5678

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium