Georgia State University - J. Mack Robinson College of Business

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Lösa problem på det sättet

Robinson College of Business är en grupp av studenter, lärare och yrkesverksamma som specialiserar sig på att upptäcka insikter som driver smartare affärsbeslut.

Med en rik historia i staden ligger Robinson College i centrala Atlanta, en ledare med lokala och globala affärspartners och stöder ett alumni-nätverk av över 60 000 personer som når långt ifrån - från småföretag till globala företag . Vi har starka förbindelser runt om i världen - och vi ser till att våra studenter gör det också.

Våra program har byggts för att driva studenter utanför klassrummet och erbjuda erfarenheter som överbryggar klyftan mellan företagsutbildning och näringslivet. Vår internationellt erkända fakultet är inte bara experter inom sina områden utan också produktiva författare, forskare och prisbelönta ledare.

Robinson studenter står ut

Du hittar våra studenter som konsulter för lokala företag och tillhandahåller affärsplaner, marknadsundersökningar och produktbedömningar. De arbetar sida vid sida med affärspartner för att lösa riktiga stora dataproblem och erbjuda ljudlösningar. Våra studenter reser världen att lära sig om företag som arbetar globalt. De tävlar om topprankningar vid tävlingar, hackatoner och entreprenörskapsutmaningar. Våra kandidater landar toppositioner, tjänar höjningar och gör ett namn för sig själva och Robinson College.

Kom närmare till näringslivet

  • Financial Leadership Symposia. Det halvåriga Financial Leadership Symposium består av paneler av C-suite chefer, entreprenörer och finanssekreterare som exponerar studenter för bästa affärspraxis, nya trender och framtida affärer. Modererad av vår Executive in Residence, en C -suite verkställande direktör i två Fortune 500-företag och i en privat equity turnaround, tidigare ämnen i symposien inkluderar M
  • Mentor Program. Studerande kan få en verkställande mentor för att ge karriärrådgivning och affärsförbindelser. Mentorer inkluderar chefer som är ledande i företag som Georgia Pacific , Turner Broadcasting , BlueLynx , Churches Chicken , Printpack och Oglethorpe Power .
  • Financial Ledarskap Network .Den Financial Ledarskap Network (FLN), knuten till finansdepartementet, ger studenterna tillgång till ledande företag i Atlanta som Equifax, Mohawk Industries, Intercontinental Hotel Group, Georgia Pacific, Westrock, Mueller Water Products, PrimeRevenue, och Alvarez
  • Årets finansiella ledare (FLY) Awards. Finansdepartementet sponsrar FLY Awards , en årlig händelse som erkänner enastående ledare i finanssamhället och hjälper till att ansluta studenter med "movers and shakers" i Atlanta Finance.
  • Financial Leadership Course. Ledt av vår Executive i bostad fokuserar Financial Leadership Course på karriär och utveckling av mänskliga kapital genom mentorskap, karriärbedömning testning och interaktion med verkställande högtalare.

Förbättra Vision 2020

Advance Vision 2020 är Robinsons 5-åriga strategiska plan som kräver investeringar i fakultetshyror, ökar antalet immersiva och erfarenhetsmässiga inlärningsmöjligheter för studenter, bygga djupare samarbeten mellan högskolan och företagspartners, uppgraderade anläggningar och teknik, med finansiering att komma ifrån befintliga resurser och nya intäkter. Planen godkändes vid fakultetsmötet i Robinson Fall 2015 den 18 november 2015.

Syn

Ingen kommer närmare affärer än Robinson.

I hjärtat av Atlanta, omgivet av Fortune 500-företag och entreprenörsföretag, uppmuntrar Robinson College of Business djupa och varaktiga affärsrelationer som skär över våra forsknings-, undervisnings- och serviceuppdrag för att underlätta vår utveckling av nästa generations ledare . Vi växer framtidens talang genom examensprogram och ständigt förbinder studenter med företag och samhälle, och vi stöder nuvarande ledare genom ledarskap, samarbetsrelationer och sponsrad forskning. Detta gör det möjligt för oss att närma oss affärer, bättre förstå marknadens utmaningar och mer effektivt utveckla och implementera lösningar med verksamheten.

Tre mål är nödvändiga för att uppnå denna vision fram till 2020:

  1. Ge studenterna möjlighet att utnyttja möjligheterna för den tekniska revolutionen
  2. Främja forskningsmiljön som är nödvändig för att producera insiktsfulla företagsledare
  3. Led en ändamålsenlig gemenskap

Uppdrag

Se till att ett mångsidigt elevkorpus framträder förberedt för att leverera värde i företag, regeringar och ideella organisationer.

Vi åstadkommer detta genom att engagera forskare och utövare som ökar vår förståelse för hur individer, organisationer och marknader effektivt förbättrar socialt välbefinnande. Vi delar denna kunskap med våra kamrater och nuvarande och framtida företagsledare för att maximera sin potential att påverka individer, familjer, samhällen och det globala samhället.

Kärnvärderingar

Fyra värden definierar oss och styr våra resultat.

115806_Openness.jpg

115807_Rigor.jpg

115808_Collaboration.jpg

115809_PowerofMarkets.jpg

Öppenhet

Rigor och Relevans.

Samarbete.

Marknadsstyrkan.

Vi är öppet engagerade i att söka kreativa idéer och sätt att fullfölja vad andra hävdar kanske inte är möjliga. Vi mästare nuvarande och framtida ledare från alla bakgrunder.

Vi producerar rigorös och relevant forskning som stimulerar den akademiska världen och gör det möjligt för oss att leverera pedagogiska erfarenheter som inspirerar nuvarande och framtida företagsledare att fördjupa, förnya och förändra affärspraxis.

Vi skapar och värderar samarbetsrelationer som tillåter oss att översätta akademisk kunskap, tekniker och metoder till bättre affärspraxis. Affärsproblem som inte har bevisade tillvägagångssätt skapar en härledd efterfrågan på ny akademisk forskning och möjligheter att samproducera värde. Kultiverande samarbetsrelationer är nyckeln till att skapa denna dygdiga cirkel.

Vi tror att ett marknadsorienterat system bäst främjar och stöder tillväxten av individuell värdighet, frihet och personligt ansvar och är det mest effektiva sättet att berika människors liv. Vi uppskattar att nuvarande och framtida organisatoriska ledare på ett etiskt och ansvarsfullt sätt engagerar både marknaden och det samhälleliga sammanhang där de arbetar för att skapa långsiktigt värde.

Platser

Atlanta

Address
33 Gilmer Street SE
30303 Atlanta, georgien, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium