Georgia State University - J. Mack Robinson College of Business

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Lösa problem på det sättet

Robinson College of Business är en grupp av studenter, lärare och yrkesverksamma som specialiserar sig på att upptäcka insikter som driver smartare affärsbeslut.

Med en rik historia i staden ligger Robinson College i centrala Atlanta, är en ledare med lokala och globala affärspartners och stöder ett alumninätverk med över 60 000 personer som når långt - från småföretag till globala företag. Vi har starka kontakter runt om i världen - och vi ser till att våra studenter också gör det.

Våra program har byggts för att driva studenter utanför klassrummet och erbjuda erfarenheter som överbryggar klyftan mellan företagsutbildning och näringslivet. Vår internationellt erkända fakultet är inte bara experter inom sina områden utan också produktiva författare, forskare och prisbelönta ledare.

Robinson studenter står ut

Du hittar våra studenter som fungerar som konsulter för lokala företag och tillhandahåller affärsplaner, marknadsundersökningar och produktutvärderingar. De arbetar sida vid sida med affärspartners för att lösa verkliga stora dataproblem och erbjuda sunda lösningar. Våra studenter reser världen och lär sig om företag som arbetar globalt. De tävlar om topprankningar i händelse av tävlingar, hackaton och entreprenörsutmaningar. Våra akademiker landar toppositioner, tjänar höjningar och gör ett namn för sig själva och Robinson College.

Kom närmare till näringslivet

 • Finansiella ledarskapssymposier.
  Det halvåriga finansiella ledarskapssymposiet består av paneler med C-suite chefer, entreprenörer och finanspersoner som utsätter studenter för bästa affärsmetoder, framväxande trender och framtiden för företagen . Modererad av vår Executive in Residence, en C-suite-chef i två Fortune 500-företag och i en vändning av private equity, tidigare ämnen i Symposia inkluderar M&A, framtiden för bank, private equity, FinTech, kapitalförvaltning och mångfald i finansiera. Efter paneldiskussionen interagerar studenter med våra gäster i ett nätverksmottagande.
 • Mentorprogram.
  Studenter kan få en verkställande mentor för att ge karriärråd och affärsförbindelser. Mentorer inkluderar C-suite chefer på företag som Georgia Pacific , Turner Broadcasting , BlueLynx , Churches Chicken , Printpack och Oglethorpe Power .
 • Nätverk för finansiellt ledarskap.
  Financial Leadership Network (FLN), anslutet till Department of Finance, ger studenter tillgång till ledande företag i Atlanta som Equifax, Mohawk Industries , Intercontinental Hotel Group , Georgia Pacific , Westrock , Mueller Water Products , PrimeRevenue och Alvarez & Marsal . FLN är en kanal till finanssamhället och en källa till mentorer, kontakter och professionella möjligheter.
 • Årets finansiella ledare (FLY).
  Finansavdelningen sponsrar FLY Awards , ett årligt evenemang som erkänner framstående ledare i finanssamhället och hjälper till att koppla studenter med "movers and shakers" i Atlanta-finansiering.
 • Finansiell ledarskapskurs.
  Ledd av vår Executive in Residence, fokuserar Financial Leadership Course på karriär- och humankapitalutveckling genom mentorskap, test av karriärbedömning och interaktion med ledande högtalare.

Förbättra Vision 2020

Advance Vision 2020 är Robinsons 5-åriga strategiska plan som kräver investeringar i fakultetshyror, ökar antalet immersiva och erfarenhetsmässiga inlärningsmöjligheter för studenter, bygga djupare samarbeten mellan högskolan och företagspartners, uppgraderade anläggningar och teknik, med finansiering att komma ifrån befintliga resurser och nya intäkter. Planen godkändes vid fakultetsmötet i Robinson Fall 2015 den 18 november 2015.

Syn

Ingen kommer närmare affärer än Robinson.

I hjärtat av Atlanta, omgivet av Fortune 500-företag och entreprenörsföretag, uppmuntrar Robinson College of Business djupa och varaktiga affärsrelationer som skär över våra forsknings-, undervisnings- och serviceuppdrag för att underlätta vår utveckling av nästa generations ledare . Vi växer framtidens talang genom examensprogram och ständigt förbinder studenter med företag och samhälle, och vi stöder nuvarande ledare genom ledarskap, samarbetsrelationer och sponsrad forskning. Detta gör det möjligt för oss att närma oss affärer, bättre förstå marknadens utmaningar och mer effektivt utveckla och implementera lösningar med verksamheten.

Tre mål är nödvändiga för att uppnå denna vision fram till 2020:

 1. Ge studenterna möjlighet att utnyttja möjligheterna för den tekniska revolutionen
 2. Främja forskningsmiljön som är nödvändig för att producera insiktsfulla företagsledare
 3. Led en ändamålsenlig gemenskap

Uppdrag

Se till att ett mångsidigt elevkorpus framträder förberedt för att leverera värde i företag, regeringar och ideella organisationer.

Vi åstadkommer detta genom att engagera forskare och utövare som ökar vår förståelse för hur individer, organisationer och marknader effektivt förbättrar socialt välbefinnande. Vi delar denna kunskap med våra kamrater och nuvarande och framtida företagsledare för att maximera dess potential att påverka individer, familjer, samhällen och det globala samhället.

Kärnvärderingar

Fyra värden definierar oss och styr våra resultat.

115806_Openness.jpg

115807_Rigor.jpg

115808_Collaboration.jpg

115809_PowerofMarkets.jpg

Öppenhet

Rigor och Relevans.

Samarbete.

Marknadsstyrkan.

Vi är öppet engagerade i att söka kreativa idéer och sätt att fullfölja vad andra hävdar kanske inte är möjliga. Vi mästare nuvarande och framtida ledare från alla bakgrunder.

Vi producerar noggrann och relevant forskning som stimulerar den akademiska världen och låter oss leverera pedagogiska upplevelser som inspirerar nuvarande och framtida företagsledare att utveckla, förnya och omvandla affärsmetoder.

Vi skapar och värderar samarbetsrelationer som tillåter oss att översätta akademisk kunskap, tekniker och metoder till bättre affärspraxis. Affärsproblem som inte har bevisade tillvägagångssätt skapar en härledd efterfrågan på ny akademisk forskning och möjligheter att samproducera värde. Kultiverande samarbetsrelationer är nyckeln till att skapa denna dygdiga cirkel.

Vi tror att ett marknadsorienterat system bäst främjar och stöder tillväxten av individuell värdighet, frihet och personligt ansvar och är det mest effektiva sättet att berika människors liv. Vi uppskattar att nuvarande och framtida organisatoriska ledare på ett etiskt och ansvarsfullt sätt engagerar både marknaden och det samhälleliga sammanhang där de arbetar för att skapa långsiktigt värde.

Platser

Atlanta

Address
33 Gilmer Street SE
30303 Atlanta, georgien, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium