Harrisburg University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om HU

Det finns så mycket som är bra med Harrisburg University . Det är svårt att välja vad som är den bästa anledningen att gå på college här. Följande är några av de saker som våra studenter säger att de värdesätter mest om Harrisburg University :

 1. Vi är kända för våra enastående forsknings- och teknikfokuserade utbildningsprogram som leder till stora karriärer.
 2. Vi erbjuder en av de lägsta tuitionerna för privat universitetsutbildning i Pennsylvania och backa upp det med stora stipendier och annat ekonomiskt stöd.
 3. Med studenter från 110 länder är vår studentorganisation en av de mest etniskt mångfaldig bland privata högskolor. Oavsett vem du är kommer du att känna dig som hemma.
 4. Varje huvudämne kräver en praktik så att du är garanterad att få erfarenheter från verkligheten som värderas av arbetsgivarna.
 5. Vårt campus ligger i hjärtat av centrum av Harrisburg, den blomstrande huvudstaden i Pennsylvania, där det finns stora möjligheter för praktik, jobb och underhållning.
 6. Vi erbjuder program som kopplar våra studenter till näringslivet för mentorskap och nätverksbyggande - en enorm karriärtillgång.
 7. Rankat som nr 1 i nationen bland privata högskolor för att erbjuda stipendier.
 8. Utnämnd STEM University of the Year av Corporate LiveWire.
 9. Nya lägenhetsbostäder tvärs över gatan från dina klasser.
 10. Fakulteten integrerar deras företags- och branschupplevelse med praktiska projekt.
 11. Börja ta lektioner i din major under ditt första år.

En kort historia om Harrisburg University

Harrisburg University of Science and Technology införlivades i Commonwealth of Pennsylvania den 12 december 2001, vilket gjorde det till det första oberoende vetenskap och teknikfokuserade, ideella universitetet som etablerades i Pennsylvania på mer än 100 år. Harrisburg University skapades för att möta huvudstadsregionens behov av ökade utbildningsmöjligheter inom karriär inom vetenskap, teknik, teknik och matematik (STEM), och det representerar ett viktigt steg för att locka, utbilda och behålla Pennsylvania: s olika kunskapsbaserade arbetskraft från 2000-talet. .

Behovet av ett nytt universitet

1981 var Harrisburg en industristad vars tillverkningssektor var på väg ner och den listades som den näst mest nödställda staden i landet. Högkvalificerade, höglönade jobb skapades inte längre som de en gång var, och området saknade en utbildad arbetskraft som kunde blomstra i regionens växande kunskapsbaserade ekonomi. Trots 20 andra högskolor i närhet led regionen dessutom av ett tekniskt hjärnavlopp.

Gemenskapens ledare erkände att en ny riktning för regionen behövdes. Genom att utnyttja Harrisburgs styrka som ett statligt huvudstad beslutade dessa ledare att bygga en mer stabil sysselsättningsbase och återuppliva sin ekonomi genom att skapa en egen institution för högre utbildning som ägnas åt att möta de tekniska och vetenskapliga kraven för en arbetskraft från 2000-talet. Denna grupp av företagsledare, regeringar och akademiska ledare utvärderade de specifika behoven i denna nya ekonomi, från utbildning och industri till skatter och transporter. Det som blev uppenbart var vikten av att koppla utbildning till ekonomisk utveckling.

Det var tydligt för gruppen att högre utbildning och nya kompetensuppsättningar behövdes för tillväxt av arbetet eftersom åldern på ny teknik och nya material förde mer sofistikerade produkter och processer till industrin, affärskontoret och detaljhandelsmiljön. Tillverkning var inte längre en process med låg kompetens, repetitiva, utan innebar en hög nivå av teknisk kunskap i kombination med starka beslutsfattande och teambuilding. Halsband var inte längre blått eller vitt och arbetarna skulle behöva omfatta livslångt lärande för att fortsätta bygga nya färdigheter och att frodas på arbetsplatsen.

Med för få teknikutbildade arbetare tillgängliga var regionens ekonomiska tillväxt alltför starkt beroende av sektorer med lägre betalande jobb och dämpade långsiktiga utsikter. Vi riskerade att bli det som en affärsledare beskrev som en ”lagerekonomi.

Utbildning måste betona vetenskap och teknik, från sekundära klassrum till högskolans och universitetsföreläsningssalen. Men i en region med två miljoner människor, av vilka Harrisburg var den största staden samt statens huvudstad, fanns det inga fyraåriga institutioner som främst fokuserade på vetenskap och teknik. Regionen hade en stark samhällsnärvaro närvaro och flera högt ansedda liberala konstinstitutioner, men ingen fokuserade på de kärnämnen som en växande och föränderlig ekonomi krävde: STEM - vetenskap, teknologi, teknik och matematik. Dessutom visade universiteten i regionen litet intresse för att erbjuda program som uteslutande koncentrerades på STEM-ämnen, vilket inte lämnade något annat alternativ än att skapa ett helt nytt universitet från början.122463_54e5d044495baa14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722f7fdc9748c75d_1280.jpg StockSnap / Pixabay

Koppla högre utbildning till strategisk ekonomisk utveckling

Gå in i Harrisburg University of Science and Technology, en privat urban utbildningsinstitution som tillhandahåller kompetenser som uppmuntrar till en framgångsrik navigering av STEM-karriärerna av alla studenter. Harrisburg University öppnade sina dörrar den 25 augusti och välkomnade sin första klass med 113 studenter. Universitetet representerar STEM-baserad ekonomisk utveckling och det har blivit en plan för handelskamrar runt om i landet för att möta deras talangutdelningar.

Det centrala för Harrisburg University : s uppdrag är att koppla utbildning till affärsbehov i regionen. Långt innan vi accepterade en enda ansökan träffade ledningen mer än 100 verkställande direktörer från företag i hela samväldet för att fastställa deras behov av personalstyrka. Baserat på svaren utformade universitetet sin läroplan. Medlemmar i den regionala industrin deltar också i utvecklingen av universitetets kursplan och deltar som företagsfakultet och programrådgivande medlemmar. Dessutom är flera praktikplatser obligatoriska.

Platsen för universitetets campus ligger nära många av de företag där HU-studenter har praktikplatser. Detta ömsesidiga förhållande gör det möjligt för studenter att få verklig erfarenhet inom affärsteknologisektorn och företag att få förutbildade anställda som de kan utbilda och utbilda för deras specifika behov. Genom att anpassa traditionella grundutbildningar med vetenskap och teknikbaserad arbetskraftsutveckling, hjälper HU att stimulera tillväxten av en kunskapsbaserad ekonomi i centrala Pennsylvania, placera regionens arbetskraft för att med framgång delta i 2000-talets kunskapsbaserade ekonomi.

Universitetet får externt stöd från företagssektorn, privatpersoner och statliga och federala myndigheter. Fortune 500-företag och andra ledande företag som Hershey Company, Select Medical Corporation, PPL, Gannett Fleming, Cleveland Brothers Equipment Company, Tyco Electronics och Penn National Insurance har alla stött universitetet.

Universitetets erfarenhetsmodell, tillsammans med förberedelse och utveckling av karriär, har lett till partnerskap i linje med universitetets uppdrag och vision. Med en visionär styrelseledamot och en erfaren ledningsteam är Harrisburg University väl positionerat för att växa, blomstra och svara på Commonwealths uppmaning till en STEM-baserad arbetskraft.

Ackreditering

 • Harrisburg University of Science and Technology är ackrediterat av Mellanstaternas kommission för högre utbildning, 3624 Market Street, Philadelphia, PA 19104. Mellanstaternas kommission för högre utbildning är en institutionell ackrediteringsbyrå som erkänns av den amerikanska utbildningsministeren och rådet för högre utbildning Utbildningsakkreditering.
 • Programbjudanden är godkända av Pennsylvania Department of Education, Bureau of Postsecondary and Adult Education, 333 Market Street, Harrisburg, PA 17126.
 • Maryland Higher Education Commission beviljade godkännande av ett tillstånd att arbeta vid Southern Maryland Higher Education Center för Master of Science in Learning Technologies och Master of Science in Information Systems Engineering and Management.
 • Godkänd för att delta i det federala avdelningen IV, HEA-studentprogram för stöd från US Department of Education, 7: e
 • Godkänd av Pennsylvania Department of Education för veteraner och berättigade beroende för att få utbildningsförmåner genom Veteran's Administration (VA).
 • Godkänd av Veterans Administration för att delta i programmet "Yellow Ribbon".
 • Auktoriserad enligt federal lag av Department of Homeland Security - US Immigration and Toll Enforcement (DHS-USICE) som en berättigad institution för student- och utbytesbesöksinformationssystemet (SEVIS) för att registrera studenter som inte är invandrare.
 • Ett artikuleringsavtal med en annan institution för högre utbildning tillåter studenter som är inskrivna i vissa associerade utbildningsprogram att överföra krediter till specifika examensprogram vid universitetet. Universitetet har ett artikuleringsavtal med följande institutioner: Harrisburg Area Community College; Community College i Baltimore County; Lehigh Carbon Community College; Hussian School of Art. Ytterligare artikuleringsavtal genomförs med olika institutioner för högre utbildning.
 • Ett konsortiumavtal med en annan institution för högre utbildning gör det möjligt för en student att förbli inskriven vid universitetet samtidigt som han tar högskolepoäng vid den besökande institutionen. Universitetet har ett konsortieavtal för vissa nanobioteknologikurser med Pennsylvania State University - University Park Campus, och universitetet har ett konsortiumavtal för vissa datavetenskapskurser med Saint Francis University.
 • Master of Science in Project Management hans ackrediterade av Global Accreditation Center från Project Management Institute. HU: s MS-program i projektledning är ett av endast 110 program runt om i världen för att uppnå denna ackreditering. Global Accreditation Center for Project Management Education Programs (GAC) är ett oberoende akademiskt ackrediteringsorgan med policyer, förfaranden och standarder för projekt, program, portföljhantering och relaterade program på kandidatexamen, forskarutbildningen och doktorsexamen.

Platser

Harrisburg

Address
326 Market St
17101 Harrisburg, Pennsylvania sylvania~~POS=HEADCOMP, Amerikas förenta stater