Idaho State University College of Science and Engineering

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vårt uppdrag

College of Science and Engineering ger studenterna en omfattande utbildning för att förbereda sig för karriärer inom matematik, naturvetenskap, teknik och relaterade områden som utbildning och hälsoyrken. Detta uppnås inte bara genom klassrumsutbildning utan särskilt genom laboratorie-, projekt- och fältbaserad instruktion. Vetenskaplig forskning är en integrerad del av vårt uppdrag som ett sätt att lära eleverna att vara originella och kritiska tänkare, samt att förbättra vår värld genom upptäckt och uppfinning.

Examensprogram för studenter

Högskolan består av sju institutioner: biologiska vetenskaper, kemi, geovetenskap, matematik och statistik, civil- och miljöteknik, maskinteknik och fysik och kärnteknik och elektroteknik. Högskolan leder också datavetenskapsprogrammet vid institutionen för informatik och datavetenskap. Varje avdelning erbjuder ett antal grader som är relevanta för sin disciplin, inklusive grundutbildningen kandidatexamen (BS) och kandidatexamen (BA) samt examen kandidatexamen (MS) och doktorsexamen (DA, Ph.D) . De individuella styrkorna för dessa avdelningar och grader sammanfaller för att skapa ett college som leder till innovation, tillväxt och, viktigast av allt, studentframgång.

Forskning och utveckling

College of Science and Engineering är stolt över sitt forskningsarv. Från genetik till planetutforskning, från materialvetenskap till kärnreaktorer, lärarledda forskargrupper gör nya upptäckter som förbättrar vår livsstil och stärker vår ekonomi. Vår forskning äger rum i dussintals laboratorier, använder kraftfulla datorresurser och sprider sig över en oöverträffad fältinställning i norra Rocky Mountains. Vi lockar mer än 8 miljoner dollar årligen till forskningsfinansiering och samarbetar ofta med näringslivet för att hjälpa till att lösa problem av lokalt och regionalt intresse. Doktorander är en viktig del av vårt forskningsarbete och hundratals studenter tar också tillfället i akt att starta sin forskarkarriär.

Platser

Pocatello

Address
South 8th Avenue,921
83209 Pocatello, Idaho, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium