Lurleen B Wallace Community College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Ett budskap från VD

Dr Herbert HJ Riedel

Tack för ditt intresse för Lurleen B. Wallace Community College och välkommen till vår hemsida. Vi är en av 1195 omfattande community college i USA, som utbildar 46% av alla studenter i landet och utmärkelsen 555 tusen associera grader och 295.000 certifikat varje år. LBW är en av de 26 medlems högskolor i Alabama Community College System, en ledande resurs för att ge högre utbildning och ekonomisk utveckling i vår stat.

LBW kännetecknas av en enastående, kompetent och omtänksam professionell lärare; relevanta utbildningar för den verkliga världen; och ledarskap i de samhällen där vi verkar för att förbättra sin livskvalitet genom utbildnings- och kulturutbud. Våra studenter gynnas av ett kollegialt atmosfär nära hemmet, många studentföreningar och organisationer, samt speciella evenemang, såsom Ms LBWCC festspel, helgons dag, blått och vit dag, monterings program och gästspel som hölls i samband med Covington Arts rådet. LBW deltar i intercollegiate friidrott i National Junior College Athletic Association (NJCAA) i Män och kvinnors basket, baseball och softball.

Våra campus i Andalusien, Greenville, och Opp och vår Luverne Center, ger upp-to-date och vackra byggnader med vackra landskapsarkitektur. Varje campus har ett modernt konferenscenter, tillgängliga för College och lokala evenemang. Både MacArthur och Andalusien Campus har promenader / fitness spår, med den senare erbjuder även ett välutrustat gym, upplysta tennisbanor, Evans Barnes Golf Course, och staden Andalusien Dream Park.

Jag inbjuder dig att utforska de många möjligheter Lurleen B. Wallace Community College har att erbjuda och hoppas att vi kan bli en del av din framtid, precis som LBW har varit en del av framtiden för många av våra lokala ledare sedan 1965. Idag mer än någonsin, är av avgörande betydelse för våra samhällen framtida tillväxt och välstånd framgång denna viktiga samhällsresurs.

Platser

andalusien

Address
1000 Dannelly Boulevard,
P.O. Drawer 1418

AL 36420 andalusien, Alabama, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium