Maine College of Art

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Maine College of Art ligger i hjärtat av Portland Arts District och erbjuder en kandidatexamen i konst, en Master of Fine Arts i Studio Art, en Master of Arts in Teaching, ett Salt Graduate Certificate in Documentary Studies samt Fortsatta studier för vuxna och ungdomar, inklusive en intensivskola för gymnasieelever.

Kollegiet har förvandlat ett flaggskeppsvaruhus till huvudbyggnadsbyggnaden med välvda klassrum och studior som är öppna dygnet runt. Institutet för samtida konst vid Maine College of Art ligger också i Porteous Building och har en viktig regional roll i sitt engagemang för att presentera samtida, provocerande verk av levande konstnärer från Maine och runt om i världen. Joanne Waxman Library är ett av de största oberoende biblioteken i norra New England.

Vid Maine College of Art spenderar studenter det första året på att utveckla en stiftelse och det andra året på att utforska olika medier. I början av junioråret förklarar eleverna en majoritet och spenderar de närmaste två åren inom sitt ämne. Maine College of Art erbjuder 11 huvudämnen i BFA-programmet: Animering & spelkonst, keramik, grafisk design, illustration, metallsmedja och smycken, måleri, fotografi, grafik, skulptur, textil- och modedesign samt träbearbetning och möbeldesign. College erbjuder individuella studior till alla juniorer och seniorer. Maine College of Art är en del av en allians med fem högskolor som ger studenter tillgång till klasser och resurser i det omgivande området.

Platser

Portland

Address
Congress Street,522
04101 Portland, maine, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

För tillfället finns inga program att visa

Vänligen förfina sökningen ovan, kolla in våra populära kategorier nedan eller gör en sökning på nyckelord.


... or simply by choosing your degree: