Mercyhurst University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Handla om

Beläget i Erie, Pennsylvania, på en kulle med utsikt över Lake Erie, är vår 75-acre campus känd som en av de vackraste i regionen. Element av den engelska gotiska arkitekturen bärs i våra gamla huvudbyggnader, akademiska byggnader och studenthem.

Fånga dagen.

Grundad i idealen om service, gästfrihet och entreprenörskap som inspirerade våra grundare, uppmuntrar en Mercyhurst-utbildning utvecklingen av livslånga passioner och engagemang i den större världen. Inspirerat av vårt motto, "Carpe Diem", omfattar vår fakultet och studenter innovation och ledarskap i service, eftersom de gör en skillnad inom våra grindar och runt om i världen.

Uppdrag

Tro och Service i ett Mercy University

"Glädjen och förhoppningen, sorgen och ångestet hos kvinnornas och männen i vår tid, särskilt de som är fattiga eller drabbade på något sätt, är glädjen och hoppet, sorgens och besväret hos Kristi anhängare också Inget verkligt mänskligt misslyckas med att hitta ett eko i sina hjärtan ... Det är därför som kristna vårdar en känsla av djup solidaritet med mänskligheten och dess historia. " (Gaudium et Spes, Förord 1)

Sådana drömmar och realiteter involverar alla katolska universitet. De gör en särskild överklagande till Mercy universiteter grundade av Sisters of Mercy, som har begått sina liv och arbetar för att tjäna de som är fattiga, sjuka och oupplästa. Inspirationen uttryckt i Gaudium et Spes ligger därför i centrum för vår identitet och uppgift. En Mercyhurst-utbildning syftar till att engagera eleverna för livet och att skapa ledare i rättvisa och service. I en tid med mycket social förändring och utmaning klargör denna inspiration vår vision om den särskilda karaktären hos vårt katolska Mercy University.

Vår inspiration leder oss till studieämnen och engagerar våra perspektiv inom lärande, forskning och vetenskapliga insatser. Sådan inspiration utgör grunden för den sociala rättvisa dimensionen hos många av våra akademiska och serviceprogram. Sådan inspiration riktar faktiskt målen för vårt universitet. Vi vill dela denna inspiration med dem som kommer genom våra grindar, söker akademisk excellens, professionell expertis och en framtida full av hopp.

Vår vision

Mercyhurst University söker att vara en ledande högre utbildningsinstitution som integrerar excellens inom de liberala konsterna, professionella och karriärvägsprogrammen och service till regionala och globala samhällen.

Vår uppdragsförklaring

I överensstämmelse med sin katolska identitet och barmhärtighetsarv, utbildar Mercyhurst University kvinnor och män i en kultur där tro och förnuft blomstra ihop, där skönheten och kraften hos de liberala konsterna kombineras med en uppskattning av arbetets värdighet och ett engagemang för att tjäna andra. Universitetssamhället är säker på styrkan i sina studentfakultetsobligationer och inspireras av bilden av studenter vars val, i livet och arbetet, kommer att göra det möjligt för dem att förverkliga de mänskliga och andliga värderingarna inbäddade i vardagen och utöva ledarskap i tjänst mot en rättvis värld.

Våra kärnvärden

Vi är:

 • Socialt barmhärtig, - Barmhärtighet återställer mänsklig värdighet, expanderar våra sociala relationer och ger oss möjlighet att nå ut med medkänsla för andra.
 • Globalt ansvarig - Globaliseringen utmanar oss att lära oss att steward jordens resurser klokt och att agera i solidaritet med sina olika folk.
 • Medvetna gästvänliga - Mercy gästfrihet börjar med självacceptans, välkomnar folk med olika tro, etniska och kulturella traditioner, och bygger därmed samhällen som överskrider enbart tolerans.
 • Intellektuellt kreativa, - Generösa, frågande och kritiska vanor i sinnet, som stöder ambitionerna för excellens som manifesteras inom det akademiska samhället, uppmuntrar oss i vår livslånga sökning efter det som är sant, gott och vackert.
 • Reflekterande medveten, - Vår kristna miljö uppmuntrar självreflektion och kontemplation av mänskligt beteende, främjar sinnets balans, kropp och ande och erbjuder slutligen möjligheten att utveckla en moralisk kompass för ett liv av integritet.
 • Ambassadörer av tjänst.

Kontakta

Office of Mission Integration, som inrättades 2008, hjälper presidenten i Mercyhurst University främja och integrera universitetets utbildningsuppdrag och troen och värderingarna på den katolska identiteten och arv från systrarna för barmhärtighet, som representeras i uppdragsdeklarationen och kärnan institutionens värderingar. Arbetet på kontoret är många facetterade men huvudsakligen inriktat på att utbilda och uppmuntra alla medlemmar i universitetssamhället från studenter till förvaltare för att främja uppdraget för Mercyhurst. Som sådan har den särskild omsorg för de katolska och sponsrade systrarna av barmhärtighetstraditioner och service.

115257_110883_pexels-photo-1595391.jpeg

Snabba fakta

 • Mercyhurst är ett fyraårigt katolskt liberalistiska universitet, grundat av systrarna av barmhärtighet 1926
 • Mercyhurst beviljades universitetsstatus under 2012
 • Mer än 59 grundutbildningar (med 67 koncentrationer), 10 examen och 12 examensbevis finns på universitetet
 • Mercyhurst University erbjuder 24 varsitetsnivåsporter, med Lakers fältlag i 12 kvinnors sport och 12 herrsporter. Två av programmen tävlar på NCAA Division I-nivå (män och kvinnors ishockey), medan 21 lag deltar i Division II-scenen. Kvinnors bowling blir Mercyhursts 25: e varsity sport 2019-20
 • Mercyhursts största 75 hektar stora campus ligger i Erie, Pennsylvania., Statens enda hamnstad; campus är cirka 100 miles från Cleveland, Ohio, och Buffalo, New York, och 130 miles norr om Pittsburgh, Pennsylvania
 • Ackreditering: Pennsylvania Department of Education; Rådet för socialt arbete Utbildning; Ackrediteringskommissionen för program i gästfrihetsadministration National Association of Schools of Dance; National Athletic Trainers Association; American Physical Therapy Association; National Association of Music Schools; och internationell församling av kollegiala företagsutbildare
 • Heltid Graduate Studenter: 300
 • Genomsnittlig klassstorlek: 20; Alla kurser undervisas av fakulteten, inte forskare eller lärarassistenter

Grundutbildningsprofil

 • 41% manlig, 59% kvinnlig
 • Ungefär 40% av eleverna identifierar sig som katolska; en mängd andra trostraditioner är representerade
 • Genomsnittlig GPA: 3,41
 • Mellan 50% SAT: 1170
 • Medel 50% ACT: 24
 • Geografisk fördelning: Pennsylvania, New York, Ohio, 41 andra stater och 46 länder

Roliga fakta

 • När mor Borgia Egan letade efter att bygga sin högskola, blev hon tillrådd av fader Garson att bygga den "på en kulle" och "nära vatten". När konstruktionen satt Mercyhurst ovanpå Eries största berg, med utsikt över Erie Lake. "Hurst" -delen av universitetets namn betalar hyllning till det "skogsklädda området på backen" där Mercyhurst fann sitt hem.
 • Grottan namngavs och modellerades efter grottan vid Notre Dame University. Grotten byggdes på toppen av den stora depressionen, av arbetslösa arbetare som arbetade med fader Sullivan för att bygga grottan tack för det dagliga soppköket, systrarna sprang för de fattiga och i arbetet.
 • Kapelllobbyn har fått många kända besökare, inklusive Von Trapp-familjen och Eleanor Roosevelt.
 • Den första manen för att examinera från Mercyhurst College var Daniel Burke. Idag är han medlem i universitetets konstfakultet.

116043_pexels-photo-864994.jpeg

Platser

Erie

Address
501 East 38th Street
16546 Erie, Pennsylvania sylvania~~POS=HEADCOMP, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium