Michigan State University College of Osteopathic Medicine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

1964 lyckades osteopatiska läkare, i samarbete med Michigan Association of Osteopathic Physicians and Surgeons, få en stadga för att inrätta en osteopatisk medicinsk högskola i Michigan. Den ursprungliga Michigan College of Osteopathic Medicine var belägen i Pontiac och antog sina första studenter 1969.

Samma år antog den statliga lagstiftaren Public Act 162, som specificerade att ”En skola för osteopatisk medicin inrättas och ska lokaliseras som bestäms av statens utbildningsstyrelse vid ett befintligt campus i ett statligt universitet med en befintlig skola eller högskola medicin."

För att följa denna lagstiftning överfördes högskolestadgan till styrelsen för Michigan State University och högskolan flyttades till Fee Hall på East Lansing campus 1971. Vid den tiden blev den känd som Michigan State University College of Osteopathic Medicine .

Sedan 2009 har kollegiet drivits under en modell av “One College, Three Sites.” Dessa platser inkluderar East Lansing, liksom platser i sydöstra Michigan: Detroit Medical Center i Detroit och Macomb University Center i Clinton Township, som är hem till ungefär en tredjedel av varje inskriven klass.

College of Osteopathic Medicine har ett länge etablerat nätverk av samhällsundervisningsjukhus i hela Michigan. Känd som Statewide Campus System, eller SCS, var detta nätverk den ursprungliga modellen för den osteopatiska postdoktorala utbildningsinstitutionen, eller OPTI. SCS har ackrediterats av American Osteopathic Association som ett OPTI och har för närvarande institutionell ackreditering av Accreditation Council for Graduate Medical Education, eller ACGME. I samarbete med högskolan leder SCS-uppehållsprogram nationen att uppnå ackreditering enligt ACGME.

Idag examinerar mer än 300 osteopatiska studenter varje år som en del av vårt mandat att producera primärvårdsläkare för staten. Högskolan får också mer forskningsfinansiering från National Institutes of Health än någon annan osteopatisk högskola i landet.

Platser

East Lansing

Address
Wilson Road,965
48824 East Lansing, Michigan, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium