Michigan State University College of Veterinary Medicine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Veterinärvetenskapliga kurser har undervisats vid MSU sedan institutionen grundades 1855. College of Veterinary Medicine bildades formellt som ett fyraårigt examensbevisande program 1910.

Idag omfattar högskolan fyra biomedicinska avdelningar - mikrobiologi och molekylär genetik, patobiologi och diagnostisk undersökning, farmakologi och toxikologi och fysiologi; två kliniska avdelningar - kliniska vetenskaper för stora djur och kliniska vetenskaper för små djur; två serviceenheter - Veterinärmedicinskt centrum och Veterinärdiagnostiklaboratoriet; och flera forskningscentra.

Förutom doktorsexamen i veterinärmedicin erbjuder högskolan också certifikat och kandidatexamen inom veterinärsjuksköterska samt avancerade examensprogram (magister- och filosofidoktor).

College of Veterinary Medicine har turen att ha en enastående fakultet, som alla har doktorsexamen i veterinärmedicin och / eller doktor i filosofi. Nästan alla specialstyrelser som erkänns av American Veterinary Medical Association är representerade på fakulteten. Många av dessa fakultetsmedlemmar är ledande inom sina områden, både nationellt och internationellt.

Michigan State har ett långvarigt åtagande om lika möjligheter, positiva åtgärder och mångkultur. College of Veterinary Medicine har uppnått nationellt erkännande för sitt ledarskap i program för uppmuntran av underrepresenterade grupper på preprofessionella, professionella och avancerade studierivåer samt för ökad mångfald i sin fakultet.

Särskilda möjligheter för förskolestudenter och professionella studenter att delta i internationella veterinäraktiviteter ökar uppskattningen av olika kulturer ytterligare. Faktum är att internationell erfarenhet och möjligheter finns i högskolan för både lärare och studenter. Nästan 300 personer knutna till högskolan har varit involverade i aktiviteter i 36 länder. En speciell donation ger medel för att stödja studentresor utomlands.

Överflödet och mångfalden av djurlantbruk och sällskapsdjur i Michigan ger College en av de största kliniska och diagnostiska fallbelastningarna i landet. Utbildningsmöjligheterna och forskningsmöjligheterna förbättras avsevärt av denna stora fallbelastning.

Högskolan tar också på allvar sin skyldighet att tillgodose samhällets behov utöver kliniska tjänster och utbildning. Högskolan har expertis inom folkhälsa, biomedicinsk och jämförande medicinsk forskning, ekosystem- och miljöhantering och de många aspekter som utgör vårt komplexa globala livsmedelssystem. Kollegiet stöder också viktiga djurhälsoprogram som genomförs av både Michigan Department of Agriculture och US Department of Agriculture.

Platser

East Lansing

Address
Wilson Road,784
48824 East Lansing, Michigan, Amerikas förenta stater

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium